- Член од
- 20 февруари 2008
- Мислења
- 210
- Поени од реакции
- 3
извини другар но ти имас малце проблеми со реалноста и контрадикторноста самосебеси. прво за тоа во пазарот не те разбрав нисто а со македонскиот национализам спрема албанците само малце да се спомне гостивар 1997 за едно знаме се напра масакар после тие сто загина за УТ .во бит базар и многу други со не е добро да ги спомнам.не сакам да казам дека тоа го сакале обицните македонци но неговите водители комунисти и србофили и сега да му се дае мозноста пак ке го направат тоа.Не не е заради тоа што викаш ти туку , ете да речеме дека сум помлад од тие што работат таму....
Они се староседелци ги знаат сите таму, познати им се на сите они, а еве јас пример сум помлад.......и сега што мислиш со постарите луѓе или со помладите они ќе си ја бараат кавгата???
А со национализмот наш, да те прашам нешто..
Кажи ми кога македонците отварале логори за чистење на албанското население???
Кажи ми кога македонците ги терале албанците да купуваат лепче со крст???(како што им правеше пример Аркан на косоварите)??
Кажи ми кога македонците ви забраниле на вас да си зборувате на ваш сопствен јазик во куќите..
Никогаш..
И вие бевте тие првите што се одлучија да ги решаваат работите со пушка не ние, а работите ако ги решаваме со пушка тогаш тоа веќе не е демократски...вас ви ги испраа мозоците......
Вие ја немате судбината на македончето.......незнаете што е геноцид и протерување..........нас сите соседи ни правеле чистка па и вие..
Баба ми е од Западна Македонија, ми има кажувано што правеле балистите таму и таа вашата дивизија Скендер бег......
Само ај сега да не зборувам ,зошто темава има да ја направиме лајно од препукувања...
И кажи ми кога тоа вие не сте се чуствувале за државјани...
Ние никогаш не сме ви забраниле да зборувате на сопствен мајчин јазик......
Е сега другар имало пример одсекогаш омраза, ама сега тоа е тоа...
Оди во Америка, црнците на пример, повеќе од 150-200 години се таму, и ден денеска чувствуваат омраза спрема американците....
Тоа секаде е така............за омраза имало и ќе ја има........
за тоа на каков јазик јас ке зборувам дома ниту ти ниту бранко ниту никој не мозе ни да се дисктуира за тоа,зато асто тоа е природно мое право со Господ ми ко имат давено.и тоа нема врската правата со јас зборував,правата сто дрзавата треба да ми гарантира . немам намера сега да ти објаснам за какви права станува зббор зс ги немас минималните дознаванје со тоа.
за пуската работа еден албански херој вели: сами не натереате да ги земеме пуските и после се чудите зосто пукат пуските...