Што за Албанците значи соживот?

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Не не е заради тоа што викаш ти туку , ете да речеме дека сум помлад од тие што работат таму....
Они се староседелци ги знаат сите таму, познати им се на сите они, а еве јас пример сум помлад.......и сега што мислиш со постарите луѓе или со помладите они ќе си ја бараат кавгата???
А со национализмот наш, да те прашам нешто..
Кажи ми кога македонците отварале логори за чистење на албанското население???
Кажи ми кога македонците ги терале албанците да купуваат лепче со крст???(како што им правеше пример Аркан на косоварите)??
Кажи ми кога македонците ви забраниле на вас да си зборувате на ваш сопствен јазик во куќите..
Никогаш..
И вие бевте тие првите што се одлучија да ги решаваат работите со пушка не ние, а работите ако ги решаваме со пушка тогаш тоа веќе не е демократски...вас ви ги испраа мозоците......
Вие ја немате судбината на македончето.......незнаете што е геноцид и протерување..........нас сите соседи ни правеле чистка па и вие..
Баба ми е од Западна Македонија, ми има кажувано што правеле балистите таму и таа вашата дивизија Скендер бег......
Само ај сега да не зборувам ,зошто темава има да ја направиме лајно од препукувања...

И кажи ми кога тоа вие не сте се чуствувале за државјани...
Ние никогаш не сме ви забраниле да зборувате на сопствен мајчин јазик......

Е сега другар имало пример одсекогаш омраза, ама сега тоа е тоа...
Оди во Америка, црнците на пример, повеќе од 150-200 години се таму, и ден денеска чувствуваат омраза спрема американците....

Тоа секаде е така............за омраза имало и ќе ја има........
извини другар но ти имас малце проблеми со реалноста и контрадикторноста самосебеси. прво за тоа во пазарот не те разбрав нисто а со македонскиот национализам спрема албанците само малце да се спомне гостивар 1997 за едно знаме се напра масакар после тие сто загина за УТ .во бит базар и многу други со не е добро да ги спомнам.не сакам да казам дека тоа го сакале обицните македонци но неговите водители комунисти и србофили и сега да му се дае мозноста пак ке го направат тоа.
за тоа на каков јазик јас ке зборувам дома ниту ти ниту бранко ниту никој не мозе ни да се дисктуира за тоа,зато асто тоа е природно мое право со Господ ми ко имат давено.и тоа нема врската правата со јас зборував,правата сто дрзавата треба да ми гарантира . немам намера сега да ти објаснам за какви права станува зббор зс ги немас минималните дознаванје со тоа.
за пуската работа еден албански херој вели: сами не натереате да ги земеме пуските и после се чудите зосто пукат пуските...

Член од
23 февруари 2008
Мислења
11
Поени од реакции
1
Не сакам многу да влегувам во оваа полемика бидејќи знам каков став имат македонците за овој прпблем, но ај да ви кажам нешто.
Внтаре во вас вие македонците сите знаете дека правата на албанците во оваа држава не се за никаде исто така знаете дека кои земји му припадад на албаницте но ова не саката да го признаете. Но за све има документи кој од каде дошол и кој каде треба да иде. Овие работи доцнат но не се заборават никогас, сега кога работите се гледат поинаку работите одаат се подобро за Албанците, но вие не саката да се помирете со овва работа. На место да се помирите со тоа дека ова земја колку е ваша исто е и наша вие секогаш избегате од еднаквите права. Но за овва вие ке жалите бидејки веке Бугарија ви дава документи и државјанство.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Не сакам многу да влегувам во оваа полемика бидејќи знам каков став имат македонците за овој прпблем, но ај да ви кажам нешто.
Внтаре во вас вие македонците сите знаете дека правата на албанците во оваа држава не се за никаде исто така знаете дека кои земји му припадад на албаницте но ова не саката да го признаете. Но за све има документи кој од каде дошол и кој каде треба да иде. Овие работи доцнат но не се заборават никогас, сега кога работите се гледат поинаку работите одаат се подобро за Албанците, но вие не саката да се помирете со овва работа. На место да се помирите со тоа дека ова земја колку е ваша исто е и наша вие секогаш избегате од еднаквите права. Но за овва вие ке жалите бидејки веке Бугарија ви дава документи и државјанство.
Ах златен Енвер Хоџа :pos2: :pos2: само тој за вас е најдобар:pos2: :pos2: само треба да си ги најдеш документите во истанбул:pos2: они кети кажат дека си гега мирдита дека те земале од Азербејџан

Attachments

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18

Кои права бе, за какви права збориш, какво право сакаш да ти дадам кога пред некој ден албанец ми стави пиштол во глава за да ми ги земе парите,КАКВИ ПРАВА САКАШ?Зема камен колку пола твоја глава и ми го удри од чело додека другар му стоеше до него и ми го држеше пиштолот вперен во чело.Во новчаникот ми беше и личната карта, прво нешто што ке направам ке извадам лична карта второ нешто ке извадам дозвола за користење и носење на оружје и трето нешто ке го молам господ да ми дојде пак некој таков од вашите. Знаеш ли колку мразам сега Албанци? Никогаш повеке не сум ги мразел, ама најискрено сега ги мразам од дното на душата и никогаш нема да ве сметам за народ,вие сте обично племе, племе што не знае од каде е дојдено и каде припаѓа.Ако збориш за документи и ако сакаш да биде се како што пишува на документите знаеш ли колкава ке биде МАКЕДОНИЈА?

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
извини другар но ти имас малце проблеми со реалноста и контрадикторноста самосебеси. прво за тоа во пазарот не те разбрав нисто а со македонскиот национализам спрема албанците само малце да се спомне гостивар 1997 за едно знаме се напра масакар после тие сто загина за УТ .во бит базар и многу други со не е добро да ги спомнам.не сакам да казам дека тоа го сакале обицните македонци но неговите водители комунисти и србофили и сега да му се дае мозноста пак ке го направат тоа.
за тоа на каков јазик јас ке зборувам дома ниту ти ниту бранко ниту никој не мозе ни да се дисктуира за тоа,зато асто тоа е природно мое право со Господ ми ко имат давено.и тоа нема врската правата со јас зборував,правата сто дрзавата треба да ми гарантира . немам намера сега да ти објаснам за какви права станува зббор зс ги немас минималните дознаванје со тоа.
за пуската работа еден албански херој вели: сами не натереате да ги земеме пуските и после се чудите зосто пукат пуските...
Сакам да го прашаш нешто твојот албански херој.Прашај го што ке биде ако вие не натерате нас да ги земеме пушките?Мислам дека тогаш ке немате време за чудење.

Kajgana Shop

На врв Bottom