W
Werther
Гостин
Па незнам ти прв ми пиша дека не сум во право,а јас те прашувам по што заклучи ти дека си во право?Знаеш што пишува на првата страна?
Ова е книга за секого и за никого.
Инаку за што дали сум во право?
Па незнам ти прв ми пиша дека не сум во право,а јас те прашувам по што заклучи ти дека си во право?Знаеш што пишува на првата страна?
Ова е книга за секого и за никого.
Инаку за што дали сум во право?
За книгите за деца правиме муабет уште нели?Па незнам ти прв ми пиша дека не сум во право,а јас те прашувам по што заклучи ти дека си во право?
Да де...Може само мало појаснување зошто се детски?За книгите за деца правиме муабет уште нели?
Да де...Може само мало појаснување зошто се детски?
Овде ти одговорив, и Ниче вика исто уште на прва страна....што да ти кажам другоНе ти вршат тие книги никаква работа ако и ти истите не би бил во состојба да ги напишеш....а ако си во состојба да ги напишеш не би ги ни читал
Навлагаме многу оф-топик ќе не бришат се заборавивме...Овде ти одговорив, и Ниче вика исто уште на прва страна....што да ти кажам друго
Mora li bash da izvikame? Ne li mozhe tivko da mu se naprai muabet?Сериозна работа е ова хулата против Светиод Дух како непростлив грев, затоа треба да ја прифатиме Божјата милост и благодат. Со страхопочит кон Бог да извикаме за да ни прости, оти тешко ќе биде и за оние кои нема да се покајат за своите гревови и ќе остан непомирени со Него
Ипси,која вистина-кој грев?Гревот кој е непростив е свесно и намерно отфрлање на вистината, страв од знаењето дека тоа знаење не би одговарало на твоите предрасуди.
цела мака е во интерпретацијата на мухамедовата реч.Човекот со своето живење и чекорење на оваа земја прави голем број на гревови.
Имаме мали и големи гревови, опростливи и неопростливи гревови.
Според исламското учење неопростлив грев е ШИРК- Препишување на Бог придружник сличен како Него.
Аллах во Куранот вели:
“Аллах, навистина, нема да прости да Му се здружува здруженик, а сé, освен ова, простува кому сака..” (Ен-Ниса, 48).
„Кој на Аллах ќе Му припишува здруженик, Аллах ќе му го забрани влезот во џеннетот и неговото живеалиште ќе биде џехеннемот; а на злосторниците нема никој да им помогне!“ (Ел-Маида, 72)
Гледаме, дека се може Бог-Аллах, да опрости освен препишување здруженик равен на Него. Човекот за своите гревови е должен да прави тевба-покајување, а Аллах ги сака онее кој многу бараат покајување. Аллах е опростувач и го сака опростувањето.
DivderМуареме,
цела мака е во интерпретацијата на мухамедовата реч.
Алах убо рекол, ама после како е се то интерпретирано, утната е работата. гРЕВ е сторено.
Никаде не рекол дека треба да се наклај елек динамитосан и да се улета у кафуле еврејско или рисјанско и да се дери самоубицата на цел глас алаху акбар додека клика на копчено за активација на бомбата.
То ти е грев такуѓере ко ширкон.
НеопроСТЛив грев е секое убиство. И сеа?Divder
Зарем не си запознаен, кога веќе на повече теми те забележав со истото со елек и бомба збореш. Зарем не знаеш дека во името на исламот се кријат и немуслимани само да му наштетат на Исламот? Немој да збориш секогаш без да претходно не анализираш. А за таа тема отвори нова тема на форумот на содветно место и пишувај колку што сакаш.
Викаш постојат луѓе кои со умисла се креваат во воздух,само за да му наштетат на исламот и неговата репутација на мирољубива религија?Divder
Зарем не си запознаен, кога веќе на повече теми те забележав со истото со елек и бомба збореш. Зарем не знаеш дека во името на исламот се кријат и немуслимани само да му наштетат на Исламот? Немој да збориш секогаш без да претходно не анализираш. А за таа тема отвори нова тема на форумот на содветно место и пишувај колку што сакаш.