Што е Исус?

Што е Исус?

• Господ/Бог (Отецот)

Гласови: 14 3,6%
  • Божји Син (синот)

Гласови: 184 47,1%
  • Светиот Дух (гулабот)

Гласови: 6 1,5%
  • Божји Пратеник

Гласови: 82 21,0%
  • Нешто друго...

Гласови: 105 26,9%

• Вкупно гласачи
    391
Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Добро де и мало дете знае дека е човек, туку која ти е поентата? Не ја гледам.
Мало дете знае ама христијаните (поголемиот дел) не знаат дека е човек. Ете тоа му е поентата!;)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Мало дете знае ама христијаните (поголемиот дел) не знаат дека е човек. Ете тоа му е поентата!;)

.

Сигурно дека е и човек, ама повеќе од сигурно е дека не е таков човек како што си ти и твоите духовни родители!

.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Мало дете знае, ама муслиманите (сите) не знаат дека богот им е измислен. ;)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Фала ти што ме просветли.
--- надополнето: 6 јули 2012 во 00:29 ---
.

Сигурно дека е и човек, ама повеќе од сигурно е дека не е таков човек како што си ти и твоите духовни родители!

.
А уште посигурно е дека не е она што го замислувате, да не речам измислувате!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
А уште посигурно е дека не е она што го замислувате, да не речам измислувате!

.

Од шејтанот и неговите духовни чеда - кои Го мразат и негираат ОТЕЦОТ Небесен и Неговото Првороденото Чедо - веќе нити и не очекувам поинаку да размислуваат и веруваат, но отворен сум за изненадувања кои Единствениот Вистински и Совршен БОГ засигурно може да ги приреди!

Амин

.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Исус по мене бил човек со високо ниво на свест, нешто како буда што бил, и мислам дека многу вистини за него се заменети за лаги како поминувало времето до денес. Тоа е како играта расипан телефон. Тој бил еден единствен со таква интелигенција а сите околу него не го разбирале како тој така функционира, и затоа не бил разбран. Потоа откако тој умрел неговите најголеми противници, римјаните го прифатиле неговото учење, и бидејки биле злобни учењето го измениле за лаги, со цел да се контролира народот. Ако тој не сакал од храмот да се прави пазар, зошто тогаш ние оставаме пари на икона, мислите на него би му се допаднало тоа?
Зошто неговите верни слуги попови и свештени лица наплаќаат ДЕБЕЛО за свадби погреби и сл церемонии, мислите тоа би му се допаднало на него?
Единствено оправдувам одење во храм за да се помисли на нешто убаво, да се посакаат убави желби, да се добие тоа позитивно расположение кај човекот. Се друго, сите обичаи, мафтања со кандила пеење песни и сл. мислам дека е чиста глупост, дури и свадбите се глупост.
Храмот е наменет САМО за човекот да медитира, односно да создава убави мисли кои ги испраќа во универзумот, односно во воздухот, а со тоа прави и тој самиот да се чувствува убаво.
Молитвите се токму тоа, генерирање и искажување на убави мисли. Не треба молитвите да ги читаме од некоја книга. Што ке ни дојде на нас во моментот тоа да го кажеме и да го почувствуваме.
Храмот не е место кај што треба да се прави жртва, или да се заколнуваме во нешто.
Храмот е место каде нашата слобода треба да излезе од нас во целост, тоа е место кај што можеме да правиме што ке ни дојде во тој момент, се разбира на убаво нешто се мисли, не да земеме сега и да кршиме таму инвентар како некои идиоти.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
ORLY, а ти пошто знаеш се па дојде да делиш памет и овде.
Ајде гледај си го таму умоболниот педофил мухамед и свиркај си.

Значи на овие теми само препукувања можам да забележам.

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
Ме мрзи да ги читам сите претходни цитати , и ќе одговорам дирекно на прашањето ,,што е Исус?". Исус бил човек ! Мајка му мислам дека била Богородица , а татко му љубовник на Богородица. Тогаш не постоело абортус и за да го прикрие злоделото (т.е не е злодело , зависи кој , како го смета) , рекла дека татко и е господ . Детето било ,многу добро , живеело за народот , што сите поверувале дека е дете на бог. Поради незнам која причина било убиено , баш ме интересира зашто, кажете ми ?( Замислете , претходното прашање го поставив на баба ми и мајка ми кои се христијани и го почитуваат Исус , а немаа одговор на прашањето.) По смртта за верувањето да остане до крај , некои луѓе на чело со Богородица, го премесиле од гробницата и соопштиле дека воскреснал , по што офарбале јајца во црвена боја, веројатно симболизирајчи ја исусовата крв. Сите лесномисленици го прифатиле ова и се формирала нова религија. Потоа била допишана библијата, па потоа препишана , па пак препишана . На кој , како му одговарало си ја препишувал и менувал. Па потоа пак препишана и пак менувана и пак препишувана и менувана. Потоа биле воедени некои настани што се случиле во времето кога се вршело препишувањето и демек библијата ги предвидела. Потоа повторно препишувана и менувана многу пати додека небиле измислени печатници . Била преведана на многу јазици и испечатена. Претпоставувам дека е истото и со другите религии .

Член од
2 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
33
vo samoto glasanje kristianite imat dilemi dali e gospod ili bozji sin;)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
ORLY, а ти пошто знаеш се па дојде да делиш памет и овде.
Ајде гледај си го таму умоболниот педофил мухамед и свиркај си.

Значи на овие теми само препукувања можам да забележам.
Во право си та чифша нонен на каучи.:vozbud:

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
vo samoto glasanje kristianite imat dilemi dali e gospod ili bozji sin;)
Доколку отвориме тема: Што бил Мухамед и таму како опции ставиме:

- Пејгамбер
- Човек
- Син на Абдуллах
- Маж на Хатиџа
- Маж на Севда
- Маж на Сафија
- Маж на Марија
- Маж на Аиша
- Маж на Хафса
- Маж на Џувејрија
- Маж на Мејмуна
- Маж на Зејнеб
- Маж на другата Зејнеб

Ти за што ќе гласаш? :)
Сепак мене испод част ме и да отварам такви глупи теми, како оваа. Која е следната? „Кога е Исус?“ :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

- Пејгамбер
- Човек
- Син на Абдуллах
- Маж на Хатиџа
- Маж на Севда
- Маж на Сафија
- Маж на Марија
- Маж на Аиша
- Маж на Хафса
- Маж на Џувејрија
- Маж на Мејмуна
- Маж на Зејнеб
- Маж на другата Зејнеб

Сепак мене испод част ме и да отварам такви глупи теми, како оваа. Која е следната? „Кога е Исус?“ :)
:pos: Брао бе Чорбаџи.

Ама ги заборави секс робинките, 4 на број, кои сами се понудиле да му служат сексуално на големиот пророк:pipi:

S

Shaman

Гостин
Дали знаеш сега дека за ова што е фактички непризнавање на Мухамед и неговите пророштва
во Куранот е предвидено дека секој муслиман со помош на другите муслимани од локалната џамија
треба да ти ја исече главата. :pos:

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115

- Пејгамбер
- Човек
- Син на Абдуллах
- Маж на Хатиџа
- Маж на Севда
- Маж на Сафија
- Маж на Марија
- Маж на Аиша
- Маж на Хафса
- Маж на Џувејрија
- Маж на Мејмуна
- Маж на Зејнеб
- Маж на другата Зејнеб

И некој тебе те зема за репер во христијанската апологетика. Кукууууууу!:confused:

Сите овие работи насочуваат кон еден одговор а тој е: ЧОВЕК!

Додека вие кршчаните не знаете што е Исус. Доказ е и самата анкета која е толку шаренолика.:tapp:

Замисли да излезеш на терен и да анкетираш христијани со прашањето што е Исус ? Има хумор и сатира да испадне.:icon_lol:

Единствена религија во која нејзините припадници не знаат во што веруваат е христијанството.

Kajgana Shop

На врв Bottom