Jolene
принцеза
- Член од
- 31 март 2014
- Мислења
- 151
- Поени од реакции
- 398
Јас .Диво свинско месо бавно печено, лудница...
Кој е за рецепт нека пиши
И онака веќе се чудам уште нa кој начин да го зготвам .
Јас .Диво свинско месо бавно печено, лудница...
Кој е за рецепт нека пиши
Месо од дива свиња, добри парчиња удина чиста без маснотија. Се пропржува 2-3 главици кромид и околу 5-6 чешниња лук ситно сецкани. Потоа се додава месото се пропржува, се зачинува со сол, бибер, црвена пипер, буковска пипер (лута) , рузмарин, мајчина душица, мелен ким. Се додава соја сос, сето оди во огноотпорен сад, се става бело вино пола литро, неколку ловорови листови, сува пиперка исецкана, се покрива со фолија и се остава добри 4 саати во рерна на околу 200 степени. Во меѓувреме пире од компири, суви пиперки, 2-3 дршки од целер, мало парче ѓумбир, маслиново, сол и бибер. За крај екстра чили сос за обожавателите на лутото, напраен со мед и оган лута буковска пипер. Исто прелиено сето со млад кромид ситно сецкан, мариниран со суво нане, магдонос, маслиново сол и бибер.Јас .
И онака веќе се чудам уште нa кој начин да го зготвам .
@shumecha.tableta значи немој олку касно готвење! ) посебно благово не го бива, многу се крева на килажа, после 8 (најкасно 9 ) забрането влагање у куња.
Не го правев ова за мене. Јас сум на диета и пробувам да ги здебелам другите.@shumecha.tableta значи немој олку касно готвење! ) посебно благово не го бива, многу се крева на килажа, после 8 (најкасно 9 ) забрането влагање у куња.
Инаку добро е што денес го видов, и лиги почнаа да ми течат, онака со јазик коа си ја подлижуваш устата од стрвност.