Што гледаат и слушаат Македонците?

Член од
1 март 2010
Мислења
5.610
Поени од реакции
8.779
Цеца одржала концерт во општина Источно Сараево која припаѓа на република Српска, концерт наменет за србите, бошњаците биле против.

Во Приштина младите албанци не знаат ни добар ден да кажат на српски, исто и кај нас во Македонија ретко кој слуша.

Што сакам да кажам, во секое општество има исклучоци, кај албанците се исклучоци и малцинство тие што слушаат српска музика, а кај македонците тие што не слушаат.

И не е проблем да слушаш, туку колку слушаш, ако телефонот ти е натрупан со српски песни, а само по некоја македонска, тогаш е проблем. Проблем е тоа што од 50 најгледани видеа на youtube, само 4 се македонски.

И се фаќате само за музиката, не е тоа темата.

Проблем е кога никој не прогорува кога секоја година се слави битката по која Македонија падна под српска контрола и кога почна колонизацијата на Македнија, битката од 1912 кај Забрњак - Куманово, кога доаѓа српска делегација како да се на нивно тло во Шумадија, слават и величат.
А од друга страна истите не ти дозволуваат да одиш на Прохор Пчински, да се потсетиш на Асном, со кој што настан на србите не им е нанесено никакво зло, освен ако зло за нив е свеста на македонецот дека е посебен народ.

Проблем е кога првата заедничка Владина седница ја одржуваш со Србија, но потоа и втората повторно да ја одржуваш со Србија наместо со некоја друга држава.

Проблем е и тоа кога насекаде во светот повеќе се навива за Федерер и Надал, а во Македонија за Ѓоковиќ. Проблем е и тоа колку навивачи имаат екипите на Партизан и Звезда во Македонија.

Проблем е и тоа кога ти иде да ја запалиш амбасадата на Сад, бидејќи се бомбардира Милошевиќева Србија.

Проблем е и тоа што не се преименуваат улици и институции кои носат имиња на српски ликови.

Моментално во Македонија како што стојат работите, се чини дека да влезе српска војска, до Богородица со цвеќиња ќе бидат пречекани.
Не баце, единствени кои имате проблеми со Србија сте вие. На 100 километри баздите од србофобија.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
4.281
Поени од реакции
6.442
Цеца одржала концерт во општина Источно Сараево која припаѓа на република Српска, концерт наменет за србите, бошњаците биле против.

Во Приштина младите албанци не знаат ни добар ден да кажат на српски, исто и кај нас во Македонија ретко кој слуша.

Што сакам да кажам, во секое општество има исклучоци, кај албанците се исклучоци и малцинство тие што слушаат српска музика, а кај македонците тие што не слушаат.

И не е проблем да слушаш, туку колку слушаш, ако телефонот ти е натрупан со српски песни, а само по некоја македонска, тогаш е проблем. Проблем е тоа што од 50 најгледани видеа на youtube, само 4 се македонски.

И се фаќате само за музиката, не е тоа темата.

Проблем е кога никој не прогорува кога секоја година се слави битката по која Македонија падна под српска контрола и кога почна колонизацијата на Македнија, битката од 1912 кај Забрњак - Куманово, кога доаѓа српска делегација како да се на нивно тло во Шумадија, слават и величат.
А од друга страна истите не ти дозволуваат да одиш на Прохор Пчински, да се потсетиш на Асном, со кој што настан на србите не им е нанесено никакво зло, освен ако зло за нив е свеста на македонецот дека е посебен народ.

Проблем е кога првата заедничка Владина седница ја одржуваш со Србија, но потоа и втората повторно да ја одржуваш со Србија наместо со некоја друга држава.

Проблем е и тоа кога насекаде во светот повеќе се навива за Федерер и Надал, а во Македонија за Ѓоковиќ. Проблем е и тоа колку навивачи имаат екипите на Партизан и Звезда во Македонија.

Проблем е и тоа кога ти иде да ја запалиш амбасадата на Сад, бидејќи се бомбардира Милошевиќева Србија.

Проблем е и тоа што не се преименуваат улици и институции кои носат имиња на српски ликови.

Моментално во Македонија како што стојат работите, се чини дека да влезе српска војска, до Богородица со цвеќиња ќе бидат пречекани.
[/QUOTE
Се согласувам со се освен ова со Новак затоа што насекаде на западот навиваат против него само затоа што е православен, тогаш не гледам причина зошто ако некој навива против некого само поради тоа што не е од неговата вероисповед јас или било кој православен да навива за католик.

Жално е само што еден шиптap треба да го кажува(иако се знае со која намера) ова а голем дел од Македонците да не го разберат сите овие.

Жално е и што Македонците сеуште не можат да се издигнат над сите тие стереотипи и лоши мината, па посакуваат да живеат под Турчинот, (тогаш имало ред), посакуваат да живеат во Југославија, (тогаш било подобро) а никако да се најде сила и желба да се биде свој на своето, да се сака она македонското од срце.
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: MSE

Стев

Word Bearer
Член од
19 декември 2019
Мислења
473
Поени од реакции
448
Цеца одржала концерт во општина Источно Сараево која припаѓа на република Српска, концерт наменет за србите, бошњаците биле против.

Во Приштина младите албанци не знаат ни добар ден да кажат на српски, исто и кај нас во Македонија ретко кој слуша.

Што сакам да кажам, во секое општество има исклучоци, кај албанците се исклучоци и малцинство тие што слушаат српска музика, а кај македонците тие што не слушаат.

И не е проблем да слушаш, туку колку слушаш, ако телефонот ти е натрупан со српски песни, а само по некоја македонска, тогаш е проблем. Проблем е тоа што од 50 најгледани видеа на youtube, само 4 се македонски.

И се фаќате само за музиката, не е тоа темата.

Проблем е кога никој не прогорува кога секоја година се слави битката по која Македонија падна под српска контрола и кога почна колонизацијата на Македнија, битката од 1912 кај Забрњак - Куманово, кога доаѓа српска делегација како да се на нивно тло во Шумадија, слават и величат.
А од друга страна истите не ти дозволуваат да одиш на Прохор Пчински, да се потсетиш на Асном, со кој што настан на србите не им е нанесено никакво зло, освен ако зло за нив е свеста на македонецот дека е посебен народ.

Проблем е кога првата заедничка Владина седница ја одржуваш со Србија, но потоа и втората повторно да ја одржуваш со Србија наместо со некоја друга држава.

Проблем е и тоа кога насекаде во светот повеќе се навива за Федерер и Надал, а во Македонија за Ѓоковиќ. Проблем е и тоа колку навивачи имаат екипите на Партизан и Звезда во Македонија.

Проблем е и тоа кога ти иде да ја запалиш амбасадата на Сад, бидејќи се бомбардира Милошевиќева Србија.

Проблем е и тоа што не се преименуваат улици и институции кои носат имиња на српски ликови.

Моментално во Македонија како што стојат работите, се чини дека да влезе српска војска, до Богородица со цвеќиња ќе бидат пречекани.
- Проблем е седница со албанија и косово(а камо ли бугарија што ја поканивте)
-Проблем е што именуват улици по ваши
-Проблем е што изградивте 1000 џамии наокулу
-Проблем е што сакате да легализарете марихуана
-Проблем е што има терористи во влада
-Проблем е што знаме палите
-Проблем е што градите ваши културни центри каде ќе ви прдне
-Проблем е што секој ваш криминалец се извлекува од правда.
-Проблем е што странско знаме веете сегде
-Провлем е што барате ВАША полиција
И ај сеа не биди лицемер
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
4.281
Поени од реакции
6.442
- Проблем е седница со албанија и косово(а камо ли бугарија што ја поканивте)
-Проблем е што именуват улици по ваши
-Проблем е што изградивте 1000 џамии наокулу
-Проблем е што сакате да легализарете марихуана
-Проблем е што има терористи во влада
-Проблем е што знаме палите
-Проблем е што градите ваши културни центри каде ќе ви прдне
-Проблем е што секој ваш криминалец се извлекува од правда.
-Проблем е што странско знаме веете сегде
-Провлем е што барате ВАША полиција
И ај сеа не биди лицемер
Се е проблем, се.Проблем е кога секој еден жител од малцинството на РМ ќе работи против Македонија, проблем е и кога секој еден без разлика што е ќе работи за интереси на соседите.
 

Darling

uwu
Член од
5 јуни 2009
Мислења
7.503
Поени од реакции
10.841
Ако тебе ти значи исто ќерката на Цеца, како на албанците Дуа Липа и Бебе, во ред, србинка си.

Темата сум ја отворил за тие што се осеќаат македонци, за тоа кој сака и кој работи на македонците да им изврши културна асимилација и зошто никој не го спречува тоа.
poglup komentar vo zivot ne sum dobila, duri i ako gi sporedam so onie od vcera.

Kontekstot e ist. Dali kerkata na Ceca si ja prci na bazen ili dali Dua Lipa si ja prci na bazen isto e. Ista vapidna prazna prikazna sho se prodava za klikovi.

Raduj se na plitki gluposti.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
28.584
Поени од реакции
35.380
Скроз е ок, што младите муслимани од Македонија (и по некој глуп каур) слушаат албанска, бошњачка и турска шунд музика, проблемот е во каурите што слушаат српска шунд музика.
Албанците масовно у 21-ви век прифатија арапска шунд религија, создадена во 18-ти век. Па заради тоа масовно идат у Сирија да тепаат кафири и имаат најголемо учество во ИСИС по глава у Европа.
И тоа не е некој проблем, али овие Аца Лукас што го слушаат, не ми јасно каако можат... Па нели гледаат колку се дрогира тој?
Исто е најбоље оти Албанец најде да збоори за тоа како некој се дрогирал, а трговија со наркотици им е национален спорт.
 
Последно уредено:
Член од
30 ноември 2007
Мислења
6.105
Поени од реакции
3.175
poglup komentar vo zivot ne sum dobila, duri i ako gi sporedam so onie od vcera.

Kontekstot e ist. Dali kerkata na Ceca si ja prci na bazen ili dali Dua Lipa si ja prci na bazen isto e. Ista vapidna prazna prikazna sho se prodava za klikovi.

Raduj se na plitki gluposti.
Не ми е темата за задници туку како од милјарда задници, во Македонија се следи тој на ќерката на Цеца, има 22 години и едвај две песни (ни wikipedia не кажува многу за неа).

Како успева таа да се пробива во Македонија со 2 песни, а не успева една бугарка што има 2 албума ?

Или зошто таа македонката Lunna што има извадено песна (еве погоре имаш), никој не зборува за нејзината убавина и песна, да не е ќерката на Цеца нешто повеќе ?

Кој тоа шири србофилија во Македонија ?
 

Darling

uwu
Член од
5 јуни 2009
Мислења
7.503
Поени од реакции
10.841
Не ми е темата за задници туку како од милјарда задници, во Македонија се следи тој на ќерката на Цеца, има 22 години и едвај две песни (ни wikipedia не кажува многу за неа).

Како успева таа да се пробива во Македонија со 2 песни, а не успева една бугарка што има 2 албума ?

Или зошто таа македонката Lunna што има извадено песна (еве погоре имаш), никој не зборува за нејзината убавина и песна, да не е ќерката на Цеца нешто повеќе ?

Кој тоа шири србофилија во Македонија ?
Ne ti e temata za zadnici ama ti vristi od bolka i ljubomora.

Ne glumi deka ti e dojdeno do bugarite.
Ili do taa Luna sho izleze vcera so drum loop sho e napraven za 10 min i e prisuten vo site urban records pesni samo so razlicen layer.

Makedoncite nema da slusaat albanski pesni na albanski jazik makar da bide zabranet makedonskiot tuka zasekogas.

Ne ve razbirame i vasiot jazik ni e tugj.
Srpskiot ni e poblizok i se razbirame so niv obostrano.
Ete toa e se.

Pukni od maka. Ako sakas nekni se.
 

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
226
Поени од реакции
271
Или зошто таа македонката Lunna што има извадено песна (еве погоре имаш), никој не зборува за нејзината убавина и песна, да не е ќерката на Цеца нешто повеќе ?

Кој тоа шири србофилија во Македонија ?
Затоа што порталчињата ќе треба да направат интервју, што е голем напор, трошок:rolleyes:, треба текст да се срочи и тоа е напор, умствен :rolleyes:. Имаат извор од катаљарда сајтови на екс-ју јазик(срб/хр/цг/бош) и цепај. Еден човек- цела редакција, работен простор од дома, рекламче ќе капне ако си добар со тие на власт.
Нема завера некоја.
Најлесно е.
Сега не знам дали ти смета и "туркофилија" во Македонија, ама претпоставувам најефтини се тие серии отколку да купат некоја америчка/европска или да склепаат некоја наша.
 

Darling

uwu
Член од
5 јуни 2009
Мислења
7.503
Поени од реакции
10.841
Сега не знам дали ти смета и "туркофилија" во Македонија, ама претпоставувам најефтини се тие серии отколку да купат некоја америчка/европска или да склепаат некоја наша.
Bukvalno Prespav i Familija Markovski se najpopularni serii momentalno.
 

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
226
Поени од реакции
271
Bukvalno Prespav i Familija Markovski se najpopularni serii momentalno.
Со тоа што се прават компромиси пошто не се комерцијални проекти, мал пазар.
Тој што финансира си протнува негови агенди.
Пример цела прва сезона на Фамилија Марковски.
Додека во Преспав туркаат мулти-култи и лгбт агенди.

Дали ќе постојат тие серии ако нема финансирање од разни УСАИД, ЕУ за тебе и слични?

Да бевме бар 5 милиони народ поинаку ќе беше ама тоа е.
 

Стев

Word Bearer
Член од
19 декември 2019
Мислења
473
Поени од реакции
448
Не ми е темата за задници туку како од милјарда задници, во Македонија се следи тој на ќерката на Цеца, има 22 години и едвај две песни (ни wikipedia не кажува многу за неа).

Како успева таа да се пробива во Македонија со 2 песни, а не успева една бугарка што има 2 албума ?

Или зошто таа македонката Lunna што има извадено песна (еве погоре имаш), никој не зборува за нејзината убавина и песна, да не е ќерката на Цеца нешто повеќе ?

Кој тоа шири србофилија во Македонија ?
Бидејќи бугари не се словени. Пошто ја лично сум информиран што бугарите имаат правено. Пошто колектино се куп серковци. Не сакам ни да ги видам ни слушам.
Можеби вашиот менталитет за голема албанија го спречува ова да го сватиш, али боље да се декларирам русин него да се спојам со тие падежофилни шупаци
 
Последно уредено:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
6.056
Поени од реакции
4.783
Turbo folk debilizmot nema nikakva vrska so avtentičnata tradicionalna Srpska kultura ... Srbija i Srpskiot narod se mnogu poveke od edni šušupatki kako Ceca, Karleuša, Seka Aleksić, Sandra Afrika i.t.n. koi nitu znaat da peat, nitu pak voopšto ličat na devojki/ženi, tuku poveke ličat na nekakvi plastični androidi izlezeni od sci-fi filmovite. Isto kako što avtentičnata tradicionalna Bugarska kultura nema nikakvi dopirni točki so plastificirani silikonizirani barbiki od tipot na Gergana i sličnite na nea kozi koi nitu znaat da peat nitu pak ličat na lugje so tie nekolku kila silikoni, gumi i plastiki vgradeni vo svoite lica i tela. Treba da se napravi razlika/granica pomegju turbo folkerajskiot idiotizam koj vladee poslednive decenii na Balkanive so avtentičnata tradicionalna Balkanska kultura i način na život, bidejki ednoto so drugoto nemaat nikakva povrzanost !
 
Член од
30 јули 2014
Мислења
3.482
Поени од реакции
8.977
Ако тебе ти значи исто ќерката на Цеца, како на албанците Дуа Липа и Бебе, во ред, србинка си.

Темата сум ја отворил за тие што се осеќаат македонци, за тоа кој сака и кој работи на македонците да им изврши културна асимилација и зошто никој не го спречува тоа.
Дардан, пошо очигледно се глеа дека си од некое село и немаш излезено со луѓе да се промешаш, најискрено и најдобронамерно те канам една вечер да седиме кај еден другар у доминантно "ваше" маало, мешано друштво се, и да вииш што слушаат и конзумираат од музика твоите. Бива ли? Ако не бива шириш глупа пропаганда, сериозно, извади комплексите од глава, јебала те асимилација.
 
Последно уредено:
На врв Bottom