Што ви е важно да има вашиот иден сопруг

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Се знае жена каков маж сака, да е маж во секоја смисла од зборот.
Бај д веј јас си го најдов, со среќа на другите моми. :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Луѓе абе ако бракот го сведувате само на секс, тогаш нема ни потреба да се жените/мажите. Ќе си имате неколку секс партнерки и завршена работа. Плус имате предност во текот на времето да ја смените сегашната секс партнерка со некоја помлада, што не е можно, или барем е неморално додека сте во брак.
мене сексот ми е битен. јас не можам да имам секс со кој било.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
абе не да ме слуша као " ја господар - ти слуга " онака, да знае да слуша :) кога нешто му зборуваш да не те глеа као теле у шарена врата :)
Ако "му влага" во глава нешто од тоа шо ќе слушне е ок, ако не - џабе шо ќе слуша; ти ќе си збориш, он ќе те слуша, па па ти ќе си збориш, па он па ќе слуша... и се ќе си биде исто. :)

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
И све што прочитав па нема некое објаснуење што сакате :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
мене сексот ми е битен. јас не можам да имам секс со кој било.
Па, јасно е тоа дека сексот е и те како битен, и дека не можеш да го имаш со секого, ама исто така не е можно да ти оди само со еден човек. Мислам дека тоа е апсурд. Јас едноставно не се сложувам со тоа што бракот го изедначувате само со сексот. За брак се потребни многу работи, отколку само секс, па дури тој и да зазема доминантно место во тие работи.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
И све што прочитав па нема некое објаснуење што сакате :D
па и тоа е задача што нема решение :)
жените не знаат што сакаат. обично сакаат да е мачо, ама да не гледа по други,
да е малку бараба, ама да не ја тепа неа,
да пие, ама да е баждарен,
да ја почитува, ама да не е папучар,
да е убав, паметен, да има зелени очи, да има пари и куќа,
да вози жестоко, ама да се чувствува сигурна покрај него,
да не оди на пијанки со другарите етц...
--- надополнето: Jul 21, 2011 12:16 PM ---
Па, јасно е тоа дека сексот е и те како битен, и дека не можеш да го имаш со секого, ама исто така не е можно да ти оди само со еден човек. Мислам дека тоа е апсурд. Јас едноставно не се сложувам со тоа што бракот го изедначувате само со сексот. За брак се потребни многу работи, отколку само секс, па дури тој и да зазема доминантно место во тие работи.
не го сведов бракот на секс, оти и сексот за мене не е тури вади.
мене ми оди со еден човек и тоа се подобро и подобро.
сексот никогаш не ми бил битен, додека не го сретнав него.

Член од
21 февруари 2011
Мислења
25
Поени од реакции
20
sega za sega ne razmisluvam, na tema soprug no od proslo iskustvo so deckovci ..da ne bide patoloshki lazgo i sizofrenik ....:tapp:....Dzentlemenishteeeeeeeeeee nevideno da bide i sekoj den da pravi da se zaljubuvam poveke vo nego.... nishto poveke od toa ne sakam .... ahhh

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
не го сведов бракот на секс, оти и сексот за мене не е тури вади.
мене ми оди со еден човек и тоа се подобро и подобро.
сексот никогаш не ми бил битен, додека не го сретнав него.
Значи дека има нешто што е врзува за таа личност, а тоа не е само секс. Тоа е веќе основа за брак.

S

Shellshock nam67

Гостин
brakot ne e samo zaednica od dvajca tuka gi zaboravivte i decata znaci vejke tuka odgovornosta e golema ne e samo na dvacata

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
бракот е општествена категорија.
јас зборувам да се има партнер којшто ќе те сака каков што си,
да бидеш каков што си, а не да глумиш и да го посветиш животот на децата.
на децата им требаш до 15 години, после тоа тие тргнуваат да го живеат она што е нивно.
за мене не е брак кога жената го смета мажот за друга страна, непријателска страна, па го врти, па камчи пари од него, па битно и е да е дома, нема веза што спие.

за мене тоа е трошење и енергија и време.
љубовта е битна. да те сака и кога се смееш и кога плачеш, да имаш и пријател и другар и љубовник во едно.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Сето она што јас сакам да му го дадам него: љубов, почит, верност, разбирање, доверба, слобода. Ова е основата на која што се друго дополнително се гради и трае засекогаш

Kajgana Shop

На врв Bottom