мене сексот ми е битен. јас не можам да имам секс со кој било.Луѓе абе ако бракот го сведувате само на секс, тогаш нема ни потреба да се жените/мажите. Ќе си имате неколку секс партнерки и завршена работа. Плус имате предност во текот на времето да ја смените сегашната секс партнерка со некоја помлада, што не е можно, или барем е неморално додека сте во брак.
Ако "му влага" во глава нешто од тоа шо ќе слушне е ок, ако не - џабе шо ќе слуша; ти ќе си збориш, он ќе те слуша, па па ти ќе си збориш, па он па ќе слуша... и се ќе си биде исто.абе не да ме слуша као " ја господар - ти слуга " онака, да знае да слуша кога нешто му зборуваш да не те глеа као теле у шарена врата
Па, јасно е тоа дека сексот е и те како битен, и дека не можеш да го имаш со секого, ама исто така не е можно да ти оди само со еден човек. Мислам дека тоа е апсурд. Јас едноставно не се сложувам со тоа што бракот го изедначувате само со сексот. За брак се потребни многу работи, отколку само секс, па дури тој и да зазема доминантно место во тие работи.мене сексот ми е битен. јас не можам да имам секс со кој било.
па и тоа е задача што нема решениеИ све што прочитав па нема некое објаснуење што сакате
не го сведов бракот на секс, оти и сексот за мене не е тури вади.Па, јасно е тоа дека сексот е и те како битен, и дека не можеш да го имаш со секого, ама исто така не е можно да ти оди само со еден човек. Мислам дека тоа е апсурд. Јас едноставно не се сложувам со тоа што бракот го изедначувате само со сексот. За брак се потребни многу работи, отколку само секс, па дури тој и да зазема доминантно место во тие работи.
Значи дека има нешто што е врзува за таа личност, а тоа не е само секс. Тоа е веќе основа за брак.не го сведов бракот на секс, оти и сексот за мене не е тури вади.
мене ми оди со еден човек и тоа се подобро и подобро.
сексот никогаш не ми бил битен, додека не го сретнав него.
Ова сакам да го пишам и во темата за невеста,нема потреба од желби и импровизации.Кратко и јасно - да биде човек во вистинска смисла на зборот.