Во смисла дека е далеку пострашна неговата приказна со оглед на тоа дека 99% од луѓето во детството ја имале искусено таа игра.Kako mislis da me iznenadi so negova igra?
Во смисла дека е далеку пострашна неговата приказна со оглед на тоа дека 99% од луѓето во детството ја имале искусено таа игра.Kako mislis da me iznenadi so negova igra?
ne ti e na mesto odgovorot. Ti bi napravil taka ?Абе кој го еб* девојчето,на машкото треба споменик да му се изгради,ние изгоревме тој уште на 7 години си праел ќејф.Макар и нешто друго да и бутнал битно за секоја честитка е.![]()
Vo red e sovetuvaj sto sakas kazis bi mi pomognala. Za godinite gresis imam 22 godini vejke, seto sto go kaza go kazav na pogresni licnosti. I resiv da dosta bese samo loso si pravam taka. Pa probuvam da imam, imame se predigra, ama custvuvam nekoj strav i se trgam, me razbiras, i ne e mal problem ova sega.Да не изигравам психијатар на темава,ама пробај некако да го задржиш тоа во себе. Не е тоа работа која се кажува на секого во врска,а претпоставувам немаш повеќе од 18 години. За моментот невиност, не верувам дека имало ерекција и дека си ја изгубила невиноста.
Почни вака да размислуваш: бев дете и они беа деца. Се случи тоа што се случи, денес ми е срам кога ќе помислам,а и нив им е срам кога ќе помислат.Тоа не ми се случува само мене туку сите деца имаат некоја незгодна случка во сеќавањето која сакаат да ја потиснат.
И прекини да разговараш за тоа, едноставно заборави. Што има таму некој да ти суди или да те сфаќа за нешто врз кое си немала можност за акција. Си била дете и они биле деца,точка. Ти си невина и ќе имаш сексуални односи во иднина. И сега да имаш прв однос,па поново да се сексаш после 15 години пак ќе бидеш „невина“.
И овој да те напушти ќе дојде друг,па друг...мала си, замисли на сите мажи во твојот живот да им раскажуваш за се и сешто, на крај ќе останеш без маж бидејќи они не се скроени за слушање![]()
Imas pravo do nekade, ama ne znajs ne si go iskusil toa. Samo jas prodolziv da ziveam, a znam deka za mene ima onakva locnost kakva sto mi treba, za drugite ne me interesira, sum rascistila.Луѓе да не мислите дека премногу креваме прашина за ништо. Некои детски игри, за кои не биле свесни што прават, се отвори дебата како нешто којзнае колку страшно да се десило. Тоа и не може да се нарече силување, туку детска глупост.
А, ти девојче ич гајле да не бериш, за некои си идиоти што не " можеле да поминат преку тоа ", а уште помалку да им замеруваш, зошто тоа се деца бре.
Кога ќе бидеш во врска со вистински маж, со веќе изграден персоналитет, ќе сфатиш дека за такви глупави размислување нема ни место ни време.
П.С. Никој не е совршен.
Смени го партнерот до него е не го бива. А како за прв пат и нормално реагираш,само не си сретнала мажVo red e sovetuvaj sto sakas kazis bi mi pomognala. Za godinite gresis imam 22 godini vejke, seto sto go kaza go kazav na pogresni licnosti. I resiv da dosta bese samo loso si pravam taka. Pa probuvam da imam, imame se predigra, ama custvuvam nekoj strav i se trgam, me razbiras, i ne e mal problem ova sega.
Прочитај ми го потписот ќе те молам.Imas pravo do nekade, ama ne znajs ne si go iskusil toa. Samo jas prodolziv da ziveam, a znam deka za mene ima onakva locnost kakva sto mi treba, za drugite ne me interesira, sum rascistila.
види девојче според мене најголем апсурд е да не се обавести родител за вакво нешто дали било сакајки несакајки намерно ненамерно не е воопшто битно - подобро да се каже на време него после да се паѓа у трансови и да се доживуваат трауми. дете на 4 5 години у случај женското не е ни свесно што се подразбира под секс и сексуални искуства а исто важи и за машкото ко шо кажа 3 години разлика значи некаде 7/8 години а тоа е прво оделение некаде. и да го бутнал цел ко шо викаш ти самиот машки полов орган не е доволно цврст за да може да го скине хименот на девојчето а богами и незнам ни колку би бил голем за да направат таква работа. значи па ке кажам најубаво и најпаметно е да се известат родителите навремено и без никаков срам за после да нема никакви последици. ако би дознале родителите сигурно би превзеле мерки и против „силувачот“ т.е неговите родители а верувај и своето дете ке го однесат на тестови и испитувања да видат да не има некои оштетувања бактерии и незнам ти шо се.. Understand thaT?"Колку и да е љубоморен, заебан, незгоден, не би требало да те напушти." - me bendisa ova no toa e tvoe mislenje, na 3ca im imav kazano, i pogresiv za toa. probaa da mi sudat, normalna sum samo sejkavanjeto e nesto grdo, mislev deka ne sum devica a im kazav za da ne gi lazam zamisli ... i po nekoe vreme me napustija. zatoa i jas postaviv temava da vidam sto drugite mislat
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:54 PM ---
prisileno devojce, na vozrast od 4-5 godini, na seks niz ranoto detstvo, siluvana, drzena za race za da ne izbega, a druga licnost stapuva istovremeno vo seksualen kontakt, pogolemno od nea 3 godini
--- надополнето: Aug 23, 2011 7:56 PM ---
ne mozis da sudis za nesto sto od damna i se slucilo, primer kazuvam, podobro bi bilo da ne ja zamaras, ako sakas vrskata da vi ostani kakva sto e![]()
procitanoПрочитај ми го потписот ќе те молам.
искрено имаш целосна подршка од мене и еден совет.. едноставно НЕ СЕ ЗАМАРАЈ со тоа. било поминало и крај си била мала не си била свесна ни што ти се десило ама работите си ги сватила години подоцна. ако на некого треба да му се лутат и да го казнуваат и осудуваат тоа би било пред се детето кое се обидело да те силува а после него батките шо те држале.. така да едноставно батали го тоа и продолжи понатака !Da, sosema dobra sum, spijam, jadam , setam slobodno, mozebi potesko steknuvam doverba vo nekogo ama ne e nisto toa. Fala za grizata, ne sakav da se kazuvam ama vaka polesno mi e. Toa od damna e pominato mi e
samo mislev deka licnostite pokraj mene bi mozele da me svatat, a ne da mi sudat.
--- надополнето: Aug 23, 2011 8:02 PM ---
I fala za sovetot, ama resiv vejke da ne go zamaram mojot decko so toa so bilo pominalo i togas se slucilo. Samo doznav deka za nekoi raboti ne vredelo da si tolku iskren, posto ispajgas mn. glupav .
--- надополнето: Aug 23, 2011 8:03 PM ---
Pa jas ja imav taa srejka da imam idioti pokraj mene izgleda![]()
Најверојатно од таа причина и на сите твои бивши си го кажувала минатото. Зошто потсвесно си сакала да им веруваш, да ги чувствуваш блиски за да најлесно се опуштиш со нив. Но, очигледно е дека те враќале само назад и на 22 години сеуште ја осеќаш болката од тогаш.Pa probuvam da imam, imame se predigra, ama custvuvam nekoj strav i se trgam, me razbiras, i ne e mal problem ova sega.
No ova vejke e minato jas sega imam 22 godini, i nema so da kazuvam samo sto bi si napravila povejke problemi. Fala za sovetot. Pozdrav i se e svateno ...види девојче според мене најголем апсурд е да не се обавести родител за вакво нешто дали било сакајки несакајки намерно ненамерно не е воопшто битно - подобро да се каже на време него после да се паѓа у трансови и да се доживуваат трауми. дете на 4 5 години у случај женското не е ни свесно што се подразбира под секс и сексуални искуства а исто важи и за машкото ко шо кажа 3 години разлика значи некаде 7/8 години а тоа е прво оделение некаде. и да го бутнал цел ко шо викаш ти самиот машки полов орган не е доволно цврст за да може да го скине хименот на девојчето а богами и незнам ни колку би бил голем за да направат таква работа. значи па ке кажам најубаво и најпаметно е да се известат родителите навремено и без никаков срам за после да нема никакви последици. ако би дознале родителите сигурно би превзеле мерки и против „силувачот“ т.е неговите родители а верувај и своето дете ке го однесат на тестови и испитувања да видат да не има некои оштетувања бактерии и незнам ти шо се.. Understand thaT?
Im kazav na 3ca sto mislev deka me svajkaat, a seuste go custvuvam toj strav, potsvesno kako sto kaza ... samo sega imam pokraj sebe mn. poinakva licnost od niv, i bi gi promenila tie raboti vo idnina ...Најверојатно од таа причина и на сите твои бивши си го кажувала минатото. Зошто потсвесно си сакала да им веруваш, да ги чувствуваш блиски за да најлесно се опуштиш со нив. Но, очигледно е дека те враќале само назад и на 22 години сеуште ја осеќаш болката од тогаш.
Нема да ја добиеш сигурноста од партнерот ако најпрвин не се ослониш на својот ментален склоп и не се обидеш да се справиш со сликата што ти се навраќа секогаш кога има машко тело врз тебе.
ја би те советувал друго... прво не дека одам контра тебе или контра другите - апсолутно ги подржувам сите кои ти даваат совети и тебе те подржавам исто така но според мене лично мислам дека за овој проблем треба да си кажеш на оној дечко со кој мислиш дека ке имаш разбирање и љубов пред се... ја сум сигурен и убеден дека ако дечкото има разбирање и знае што се десило само ке се насмее и ке те гушне затоа што сепак сте биле ДЕЦА - што може да знае дете за таква работа згора на се и да му е наметната... уживај си кулурај си во животот и кога ке сватиш дека си со вистинскиот слободно да му кажеш и воопшто да не ти е срам дали ке ти биде непријатно... само напред и искрено ти посакувам многу среќа во љубовта и успешна врска !No ova vejke e minato jas sega imam 22 godini, i nema so da kazuvam samo sto bi si napravila povejke problemi. Fala za sovetot. Pozdrav i se e svateno ...
Премногу време ти одзема кога треба да имаш секс. Ти ја краде концентрацијата, времето што треба да го посветиш на партнерот, времето за себе да му се препуштиш. И нема да те опушти никој, се додека не се обидеш самата да се соочиш со себе. Да присуствуваш само на моментот кој ти се случува.Im kazav na 3ca sto mislev deka me svajkaat, a seuste go custvuvam toj strav, potsvesno kako sto kaza ... samo sega imam pokraj sebe mn. poinakva licnost od niv, i bi gi promenila tie raboti vo idnina ...
Ne, vo red e toa e tvoe mislenje, tvoe e da si kazis sto mislis. Vidi ako mu kazam, so ogled deka imam kazano i loso me svatile, mislam jas deka ne treba ni nego ni mene da zamaram, samo da gledam da sreduvam kako vrskata da ni bidi. A za kuliranje kuliram jas sosema sum Ok. Fala za podrskata sovetite i posakuvanjeto. Se najubavo i tebeја би те советувал друго... прво не дека одам контра тебе или контра другите - апсолутно ги подржувам сите кои ти даваат совети и тебе те подржавам исто така но според мене лично мислам дека за овој проблем треба да си кажеш на оној дечко со кој мислиш дека ке имаш разбирање и љубов пред се... ја сум сигурен и убеден дека ако дечкото има разбирање и знае што се десило само ке се насмее и ке те гушне затоа што сепак сте биле ДЕЦА - што може да знае дете за таква работа згора на се и да му е наметната... уживај си кулурај си во животот и кога ке сватиш дека си со вистинскиот слободно да му кажеш и воопшто да не ти е срам дали ке ти биде непријатно... само напред и искрено ти посакувам многу среќа во љубовта и успешна врска !