Шокантна снимка од српската полиција

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.529
Поени од реакции
9.409
која брука, ебати државата, па овие уште некој тука оправдуваат, да беше снимкава од некаде во Македонија не се бираа зборови за плукање, ама штом е за Србија, оправдано било, како смее бе со ќотек, за секој прекршок си има казна, а не некој кретен таму ке суди на лице место.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Мене досега во Романија ме имаат фатено 100 пати без карта. Ако се брзав ке им даев 2-3 леи (30-40 денари) и ке ме остаеа на раат. Ама ако имам време се возам до последна станица и таму со уште многу собрани луѓе ќе ми запишат податоци од дозволата за престој (Адресата не постои веќе 2 години) и демек ќе ми пуштат казна ама дури седев на адресата досега никогаш немам добиено ни известување, а камоли казна. Иначе казната е 100 леи (1300 денари) ако ја платиш одма, а после 48 часа е 200 леи (2600 денари). Друга варијанта за шверцовање е да му дајш 1 леја на шоферот и ако се познава со контролорките влегуваш во автобус и кажуваш „му дадов на шоферот“ и те пуштаат, а ако не се познаваат се возиш во кабина кај него.
Иначе контролорките се од приватна фирма (Clean Control) и како што кажува името и ги чистат автобусите и прават контрола.

Ме интересираат искуства од други места и држави...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Нивната „комунална“ полиција е обична партиска организација за вработување партиски идиоти.

Мене ме интересира според кој закон возењето без билет во јавен превоз се смета за кривично дело?

Никој освен официјални полициски лица не смее да легитимира граѓани, уште помалку да применува сила врз нив.
Во ваквите случаи мора да се покрене судска постапка против Јавното претпријатие и тепачите.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Така и треба да се апси (y)
Инаку дали добро приметив автобусов е ваков мислам дека :DУште возат икарус Прегледај го приврзокот 49227
Па и ние возиме... :)
Иначе запази ги вратите, не е тој автобус хахахаха... :) Или имаше и верзија со такви врати мислам. Иначе што знам, има вакви кретени доста, не е тука полицијата виновна, ако човекот не платил карта и одбил да се симне. А ако е друга приказната, незнам.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Што е толку шоканто, се чешаше го почешаа..

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Каква им е таа комунална полиција?
Eпа има повеќе видови на полиција. Кај нас има само национална со сообраќајна, а во другите држави има и жандармерија, општинска полиција, кантонска полиција, универзитетска полиција, модна полиција (во бившите комунистички држави) и уште многу други примери. Некои имаат повисоки (апсење, пукање во самоодбрана...), некои пониски овластувања(на одредено ниво или област и на одредени работи).

O

Orion.

Гостин
Eпа има повеќе видови на полиција. Кај нас има само национална со сообраќајна, а во другите држави има и жандармерија, општинска полиција, кантонска полиција, универзитетска полиција, модна полиција (во бившите комунистички држави) и уште многу други примери. Некои имаат повисоки (апсење, пукање во самоодбрана...), некои пониски овластувања(на одредено ниво или област и на одредени работи).
Мислев конкретно какви надлежности имаат српскиве комунални полицајци. Знам дека има различен вид на цајкани во некои држави.
Во Саудиска Арабија има религиска ''морална'' полиција :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.416
у некои држави имаше и туристичка
Мислев конкретно какви надлежности имаат српскиве комунални полицајци. Знам дека има различен вид на цајкани во некои држави.
Во Саудиска Арабија има религиска ''морална'' полиција :)
овде нешто пишува
http://upravusi.rs/drzava/komunalna-policija/sta-je-komunalna-policija/
Razlika između komunalne i redovne policije
Redovna i komunalna policija razlikuju se pre svega po nadležnostima.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Епа, очигледно сакаат да испратат порака дека не се заебанција. Don't fuck with the комунална полиција guys. :pos:
А може се викаат „комунална“ затоа што го чистат ѓубрето од автобуси. :pos:
hahahahahhaa

Член од
2 јануари 2010
Мислења
48
Поени од реакции
6
Не можам да сфатам имаат таму нешто бас-пас картица, и со тој систем теорија нема да се шверцаш. Затоа и знам дека сигурно е некое недоразбирање со момаков, затоа што сите знаат дека не може веќе да се шверцаш во Београд.
BUS PLUS se vika sistemot i mozes da se sfercas kolku sakas!
--- надополнето: 10 октомври 2012 во 16:21 ---
A tie od Komunalnata policija nemaat ingerencii nikakvi, a kamo li da upotrebuva sila! Ni obivni poicajci ne smeat da upotrebat sila a ne tie komunalcite! Moze da go legitimira, da mu napise kazna i da go ostavi na mira! Ama posto i tamu e vo golema mera kako i ovde, sledniot den namesto tipot da ja tuzi komunalnata, komunalnata go tuzi tipot. I posle ne znam sto se sluci.

Kajgana Shop

На врв Bottom