Шминка за мажи

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Мажи, не се изненадувајте ако вашиот хигиенски прибор наскоро освен пената за бричење, дезодорансот и пастата за заби, не започне да содржи и коректор, пудра за лице и гел за веѓи. Голем дел од машката популација се повеќе и повеќе користи производи кои би ја истакнале нивната убавина во вистинското светло. Факт е дека и мажите, скоро подеднакво како жените се грижат за поправка и прикривање на недостатоците, а помислата за малку пудра на машко лице и веќе не е "екстремна".

Експертите тврдат дека тоа што мажите почнуваат да користат шминка е нормален процес во време во кое дотерувањето се цени и е ставено на пиедестал.
Но сепак, дали мажите го имаат истиот пристап кон шминката како жените? - Одговорот е не.
Тие не сакаат "милион избори", туку единствено се заинтересирани да научат трикови со кои полесно би ги скриле мааните. Овие мали, но ефективни трикови вклучуваат подобро ракување со коректорот за брада и веѓи, или пак начин за нанесување на бронзер на лице без истиот да има "страшен" ефект.

Многумина се прашуваат дали идејата за машка шминка ќе биде добро прифатена. Но, со растењето на конкуренцијата (во било која област од животот), не е на одмет да се изгледа попривлечно за да се остави добар впечаток. Токму поради оваа причина голем дел од мажите се подготвени да ги преземат сите чекори за успех, а машката шминка е дел од тоа.

Заклучок - шминката за мажи дефинитивно може да се сфати како успешен проект.

Што мислите вие за ова?

Мажи-би ставиле ли шминка (условно кажано*) за да оставите подобар впечаток, било да се работи за работно место или едноставно импресионирање на понежниот пол?

Жени-што мислите вие за маж со шминка?

*под „шминка“ не подразбирајте молив за очи, маскара и слично...

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Eпа од шо имам досега видено јас, многу машки користат пудра за да скријат мозолчиња . . . А имам заприметено, не да имам заприметено туку имам и видено нели овие сите пејачи што се. Е, сите пред на сцена или пред да се снима спот стават шминка..Поентата им е изгледа секако да изгледаат поубаво. и то.

*можат ли и машки да пишат на темава?

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Никогаш под никакви услови .. Ни лабело што не би се познавало несакам да ставам ..
А и не ги сфаќам тие што би ставиле .. или веќе ако ставаат .. неможам да ги сфатам и оние што депилираат нозе (освен пливачите)
Шминка и депилација за жени ..
Мое мислење..

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Сум се шминкал само еднаш(уствари ме шминкаја без моја воља) морав да се шминкав пошто требаше да снимаме реклама за драмата што ја спремавме а тоа се повтори уште неколку пати во драмски,на премиерата,и другите репризи :)

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Би користел во случаеви кога треба да прикријам модрица херпес...сега за сега немам потреба од машка шминка...во иднина не се знае,може ке биде во мода и миничи да носиме

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
не сум за машко со шминка

замислете девојки кога дечко ви ве прашал „срце добро ми е размачкана пудрата, или каква пудра да си купам или нешто слично” колку трагично :tapp:

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
mRnO напиша:
Би користел во случаеви кога треба да прикријам модрица херпес...сега за сега немам потреба од машка шминка...во иднина не се знае,може ке биде во мода и миничи да носиме
И ако биде би носел??

Минимална пудра или коректор за прикривање на мозолчиња,сум за!
Али останатото,сјаеви,ружеви,гелчиња за веѓи...:nenene:

Не сакам за момент да помислам дека сум лез!:uvo:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Драга колешке,тоа беше кажано во иронична смисла...НЕ никогаш не би носел такви работи...

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Сакам мажест маж , без шминка и женски манири.
Ама сакам и морална е хигиената , можи да си има колекција за чистење лице, крем за лице и тело и тука клаваме точка , доволно е.
Замисли хорор , двата да мора да се шминкаме и стално да е заузето вкупатило да не можи на ред да дојдиш , но факинг веј.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Маж без шминка се разбира. Се друго ми е боки 13.:pos:
Нормално мора да постои основна хигиена и задолжително добар парфем...ама пудра, сјај и останато:nenene:
Признавам депилација на гради и грб, posexy ми е така...

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
За некој да ми остави впечаток мене, треба да биде маж
Тоа тешко дека може да се биде со шминка
:) Уште фали да ми рече „-Срц ај види карминот да не ми се размачкал
:pos:

Не дека ми смета мене лично, туку никако не може да ми го активира либидото издепилирано машко г'зе, со прст пудра, бои околу очите и кармин на „нежните уснички„

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
го прашаа Едо Маајка на оваа тема и тој им вика ”Ооо, јеботе, ово се чекало одувек, (пауза од пола минута), али је Геј, јеботе!”, каква шминка бе!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Едино ги кубам веѓиве, мислам не да ги обликувам, туку да не ми се напрајт од две веѓи една. Друго ништо. Аку?

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Fantom_oh напиша:
Едино ги кубам веѓиве, мислам не да ги обликувам, туку да не ми се напрајт од две веѓи една. Друго ништо. Аку?

Аку, аку никој не те карат не бери гајле...:pos::pos::pos:
Колку шо разбрав, се мислиТ на декоративна козметика...феминизирани маШки:)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Jas redovno Kosristam pudra taka od sminkite , i redovno oblikuvanje na vegi.

Kajgana Shop

На врв Bottom