Шминкање... Има ли последици од него?

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
MoNa` напиша:
Ko ke koristam sminka samo malku pudra ,kreon i sjaj imam na mene ne klavam ne koja teska sminka so ne mi odgovara na godinite kako prvo.
abe okey e toa kako se sminkas... ali... prasanjeto e ... dali ima posledici :)

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Mislam deka nema posledici dodeka koristis sminka sto ti odgovara na kozata na godinite..ako stavas teska sminka na ovie tinejdzerski godini mislam deka moze da ima steta ako ne sega podocna ke izlezat problemite.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Не ми текнало на памет дека од шминки може да се оштети лицето (ниту знам нешто за тоа), меѓутоа, секако дека не чини премногу шминка (или пудра) или било што да се шлапа на лицето.:pos: Треба да се има мерка.:toe:

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Pa mnogu malku stavam sminka, nesto malku karmince, kreonce..posledici eventualno moze da ima alergii pogotovo od preparatite za oci(toj sto e osetliv)ili posledici moze da ima partnerot:poss:ako partnerkata mu e so 100kg sminka:pos2: .ili ke golta ili neka pluka:pos2: :pos2: :pos2:

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
Мислам дека од шминката не можеш да имаш никакви последици доколку не си алергична на тие работи или шминката стоела долго време може се расипала (може да се расипе) и не треба да се става пре премногу туку онака малце да се забележува ништо повеќе..Карминот сенката креонот римелод и др од шминки треба да бидат квалитетни за да не може ништо да ти излезе на лицето..Иначе ако ти ги даде никаквиии.........

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Pa prvo mnogu zavisi od kozata, znaci toa treba prvo da se vidi koja sminka ke ti odgovara na liceto za da ne dojde do nekakvi isfrlanja na liceto. A od sekoja sminka ima posledici no ne se zabelezuvaat odma, pa taka da ne treba da se preteruva so sminkata sekojdnevno, treba umereno da se stava zatoa sto kozata mnogu pobrzo ke ostari i ke se zbrcka, a toa nikoj ne saka da mu se sluci...

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Секако дека третирана кожа со шминка е во поголема опасност од старееење за разлика од онаа која слободно диши...
За да се намалат последиците од стареење се препорачува шминката да се извади пред спиење...

Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Не користам многу шминка, само пудра, перли и сјај(во многу мала количина). Имам многу осетлива кожа и страв ми е да ставам се нешто и по многу. НАВЕЧЕР НИКАКО ЛЕГНУВАЊЕ СО ШМИНКА, ШТЕТНО Е!!!

Член од
20 октомври 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Pa ne koristam mnogu sminka....sjaj4e i maskara a od 4estoto nanesuvanje na pudri ima posledici,mozi da se zabelezi na slavnite li4nosti koga ne se nasminkani momentalno ne mozam da najdam slika ama katastrofa se:kesa:

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
на лицето неможе нешто да му бидне од шминка секојденвна само може алергија црвенило пликови или очи да печат ако на пример земеш сенка од пазар полна со прашина отворена 200 пати или пак некое чкарт кинеско моливче за уста па да ти отече устата

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Се неам шминкано и нормално неам последици...и се надевам дека нема да станам педерче и да имам последици.:nesum:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Не се шминкам многу,пудра скоро никогаш не ставам знам дека кога-тогаш би имало последици.Мала сум уште за некоја ептен нападна шминка,има време за тоа понатаму.Сега за сега маскара и руж се сосема доволни.

А

Александра Д.

Гостин
Нормално дека има последици од пудрата највеќе, а често и кога се спие со шминка. Затоа внимавам што ставам и од каде. Сепак не може да се шминкам со маскара и моливче од пазар кој знае кај било.

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Пудра највеќе штети, ги затвара порите на кожата. Шминка (маскара, моливче, туш посебно) обавезно вадење пред спиење. После брчки на 30 години, е неее! Дамки и акни исто така ...
И штета на кожата предизвикува менувањето и пробувањето на различни препарати од различни производители .

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Има големи последици.Но сепак може да се избегна ако редовно пред смиење се измие.Се тргне од лицето.ЗАшто ..имав другарка која креонот не го ваѓаше.Никако.Па почна да и се лупи кожата околу очите.Изгледаше ко да има шуга.Гадно.

А исто таке...секој ден шминка,не,непотребно.Околу очите настанува онака темна дамка која без шминка изгледа како да си потечена или пак како некој да те акнал.

Kajgana Shop

На врв Bottom