Широка владина коалиција за влез на Македонија во НАТО

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Поновите случувања на политичката сцена во Р Македонија, не само што не ги унапредија македонските надворешно-политички интереси, туку ја зацврстија постојната и создадоа нова аргументација во прилог на нивното уназадување. Поразително! Особено заради тоа што во прашање се стратегиски надворешно-политички интереси. Бедно е отсуството на волја и свест за обврска кон граѓаните да се остават настрана партиските и личните интереси и суетите кога на државата и' се повеќе од потребни зрелост, сериозност, мудрост и единство во настапот и ставовите на клучните политички фигури! Кога на тоа ќе се додаде и нетранспарентноста на т.н. лидерски средби и на последните состаноци врзани за спорот околу името, ме ужаснува не само било какво коалицирање на постојните политички ликови, туку и нивното понатамошно опстојување и делување на македонската политичка сцена.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
da ve slusa nekoj kinez ke misli deka Makedonija gi ima najgolemite junaci na svet.
jas vopsto ne znam zosto se cudite od tie uslovi so gi bara Taci inake tie baranje gi znaete odamna od ohridskiot dogovor(koj go napisale i makedonskite lideri) uste nesto da ne zaboravete USLOVITE OD OHRIDSKIOT DOGOVOR so Taci ili bez Taci, so Ahmeti ili bez Ahmeti,vo NATO ili bez NATO,so vojna ili bez vojna MORA DA SE REALIZIRAT toa sfatite go dobro ednas zasekogas.
albancite ne sakat vojna tuku dogovorot no se gleda deka ot toj dogovor vie ne sakate nisto da slusnate i ne skate da veruvate deka ednas tie ke se ispoolnat.da znaete uste nesto ako go ispolnuvate ohridskiot dogovor i site baranja ot toa ke imate mnoguuuu sreka.a ako uste hezitirate da ne go ispolnite toa,togas i za albancite ohridskiot dogovor nema da postoi i nema da ja pocituvat posle toa ke treba da sa bara drugo resenie,podobra ili polosa ke go pokaze vremeto mnogu brzo

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
da ve slusa nekoj kinez ke misli deka Makedonija gi ima najgolemite junaci na svet.
jas vopsto ne znam zosto se cudite od tie uslovi so gi bara Taci inake tie baranje gi znaete odamna od ohridskiot dogovor(koj go napisale i makedonskite lideri) uste nesto da ne zaboravete USLOVITE OD OHRIDSKIOT DOGOVOR so Taci ili bez Taci, so Ahmeti ili bez Ahmeti,vo NATO ili bez NATO,so vojna ili bez vojna MORA DA SE REALIZIRAT toa sfatite go dobro ednas zasekogas.
albancite ne sakat vojna tuku dogovorot no se gleda deka ot toj dogovor vie ne sakate nisto da slusnate i ne skate da veruvate deka ednas tie ke se ispoolnat.da znaete uste nesto ako go ispolnuvate ohridskiot dogovor i site baranja ot toa ke imate mnoguuuu sreka.a ako uste hezitirate da ne go ispolnite toa,togas i za albancite ohridskiot dogovor nema da postoi i nema da ja pocituvat posle toa ke treba da sa bara drugo resenie,podobra ili polosa ke go pokaze vremeto mnogu brzo
Па полошо од ова решение што го имаме ние Македонците не може ни да има за нас,затоа сега сме во предност како никогаш досега да се избориме за сопственото име и место како народ и навистина една реална и независна(колку-толку)држава во светот.Доколку сега попуштиме пред притисокот на околните волци кој се настрвија на нашата земја и народ,во овие клучни моменти,кога целото светско внимание е свртено кон нашата Македонска кауза тогаш може да се простиме со нашата Македонска иднина за еден многу долг период.
:toe:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
стружанец, ти озбилно мислиш дека Нато ќе си дозволи да застани отворено на ваша страна?

ај речи да, да ти се смејам в лице :)

друга работа, ако кај нас се запука, сигурно Србите ќе поќнат да ви земаат “мерка„ , односно ќе предизвикаат немири во Северно Косово, кој што најверојатно ќе резултираат со мал судир каде што ќе веете гаќи...

трета работа, Албанија не смеј да ви помогни официјално, туку како и Нато, можи само да ви дава оружје и да навива за вас, ама и тоа нема да го направи, заради многу причини (ке остани само на навивање...)

Единствен Џокер ви е Агресија од страна на Гејлада (Грција)

Грците се моментално супериорни воено од нас, односно можат да не згазат. Ама во тој случај, Грција ќе си отвори една рана која ќе ја уништи.

Прво, поради теророт кој ние ќе им го спремиме, второ поради Турција, која ОДВАЈ чека Грците некоја таква глупост да напрат.

А НИЕ, Македонците од Македонија, против вас, шиптараната издрогирана во Македонија...

хехе

Реков одамна, Албанци, ширете ум помеѓу вашите, оти при следен воен конфликт, ќе пливате во Јадран.

Се кладам во животот ;)

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
стружанец, ти озбилно мислиш дека Нато ќе си дозволи да застани отворено на ваша страна?

ај речи да, да ти се смејам в лице :)

друга работа, ако кај нас се запука, сигурно Србите ќе поќнат да ви земаат “мерка„ , односно ќе предизвикаат немири во Северно Косово, кој што најверојатно ќе резултираат со мал судир каде што ќе веете гаќи...

трета работа, Албанија не смеј да ви помогни официјално, туку како и Нато, можи само да ви дава оружје и да навива за вас, ама и тоа нема да го направи, заради многу причини (ке остани само на навивање...)

Единствен Џокер ви е Агресија од страна на Гејлада (Грција)

Грците се моментално супериорни воено од нас, односно можат да не згазат. Ама во тој случај, Грција ќе си отвори една рана која ќе ја уништи.

Прво, поради теророт кој ние ќе им го спремиме, второ поради Турција, која ОДВАЈ чека Грците некоја таква глупост да напрат.

А НИЕ, Македонците од Македонија, против вас, шиптараната издрогирана во Македонија...

хехе

Реков одамна, Албанци, ширете ум помеѓу вашите, оти при следен воен конфликт, ќе пливате во Јадран.

Се кладам во животот ;)
Си слушнал некој да постигне нешто од кладење и коцка ?... :) Со кладење само можеш да изгубиш, животот. Ај вака шо си силен на приватно да ми пишеш адреса или место да си договориме за една спаринг борба а ?

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
nemoj spiro , oci - v oci nema copy-paste i lazni citati ;)

odi poubo do nekoja psihijatriska klinika...

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Ова не е прв пат грците да дејствуваат дестабилизирачки, преку албанските `лидери`..
Сетете се минатиот пат, кога почна да лае шизофреничарот аљи амети!
Сега, медоух тача, утре некаков љирим или шпенд...
Тоа е грчко маско, а шкипоните за пари се продаваат на грците..
Тоа ти е..

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Daj be smirete se, ovoj ke ubieme onoj ke ubieme,kako da se sobrale kup decinja na forumov...istoto go citav i 2001 po forumive...i so se sluci?? go ubivte Ljubco bugarceto? go ubivte pretsedatelot Crvenkovski??kolku pratenici ubivte so glasaa za ramkovniot?? i ne mi e jasno so ste se ispanicile sto izeleze Taci vojvodata od vlada? dali taci vojvodata bese najgolemiot adut na vladata za vleguvanje vo NATO? sega izeleze pa NATO nema da ne primi...i edno ne mi e jasno,poveceto so "ubivate" ovde na forumov bevte protiv toa "pedofilite" od NATO i EU..so stana naednas??

P

Princ

Гостин
Целиот пост ти е без врска а секој од нив ти е продавање на муда за бубрези, ама сепак овој дел се решив да ти го оспорам.
Процентуално гледано, ние (шиптараната) не се дрогираме туку организирано и со умисла неколку години уназад ги дрогираме славо-македонците :smir:

Туку, не дека е нешто ново ама чудно и симптоматично е. Зошто оние најголеми Македонци (намерно со големо М го пишав зборот, да му дадам тежина демек, онака, МММММММ) не живеат во македонија? Пример сердаров. Цепа нешто AK-а, триста глупости, а 2000 километри е далеку од македонија. Он појма нема што и како е тука, ама затоа пак мамичето на сите ќе им го ебе, јајцата ќе им ги изеде :))))

Сердару, о ти моќен компир-мен, потребен си и на македонија. Сега, тука и овде. За кога ќе кренат бугарите биста во Велес, ти да им ја срушиш. Албанците кога ќе почнат да се силат, ти да ги потегнеш за ушето и да ги пратиш по цигари. Вака само буквите на тастатурата* ги уништуваш.

*Прати адреса на ПП да ти пратам нова. Минатата година добра трева се продаде, па има останато некој денар :)))

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
принц, како се најде во тие дрогираните?

мувата на капата?

јасно е на кој се однесува, на Албанците - дилери и наркомани ;)

мирољубивото Албанско население го почитувам ко секој друг човек.

а за то кој колку си ја сака државата, секој си знај за себе :)

за калаши и то... јбг, не сум ко „вашите„, да имам 3 дома.

вчера мораше да порачвам... да имав, немаше да порачвам...

јас сум мирољубив човек. дома тро винце и ракија ќе најдиш кај мене, макар јас лично ретко пијам.

оди продавај семки, или крши глата, ама биди човек.

добронамерна Македонска народна пословица за бљабљатори

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Собраниски распоред
Без ДПА во Владата, Груевски го губи мнозинството во Собранието и ако сака да ја задржи сегашната позиција ќе мора да коалира барем со неколкумина независни или со пратеници од помалите етнички заедници за да обезбеди 61 пратенички глас. Без пратениците од ДПА, Груевски може да смета на 41 пратеник од ВМРО-ДПМНЕ, вклучувајќи ги и двете пратенички што ја напуштија партијата на Тито Петковски, двајца од ЛП, тројца од СПМ, еден од ДОМ, еден од ПЕИ, еден од ДС и петмина пратеници од НСДП. Груевски го поддржуваат и двете независни пратенички Весна Јаневска и Валентина Божиновска, со што се стигнува до 56 мандати. ДПА има 11 пратеници, а Владата ја поддржуваат Абдулади Вејсели од ПДП и независниот Фадил Сулејмани. Неизвесно е како ќе се постават тројцата пратеници од ВМРО-НП, кои ја поддржуваат, но формално не се во коалицијата на Груевски, како и пратениците од помалите етнички заедници што добија ветување за загарантирани мандати на следните избори. Прашање е како ќе „игра“ и Ѓорѓи Оровчанец од НА.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Притисоците продолжуваат само врз Македонија

НАТО амбасадорите на Франција, Холандија и Данска утре ќе престојуваат во работна посета на Македонија, при што ќе се разговара за унапредување на соработката меѓу земјите членки и очекуваната покана за влез на државава во Алијансата.
Како што информираа од МНР, во рамки на посетата, предвидено е амбасадорите да бидат примени од претседателот Бранко Црвенковски, премиерот Никола Груевски, министрите за надворешни работи и за одбрана, Антонио Милошоски и Лазе Еленовски, а ќе остварат средби и со шефот на Делегацијата на Македонија во Парламентарното Собрание на НАТО, Бесим Догани и со претседателите на собраниските комисии за одбрана и безбедност и за надворешна политика, Влатко Ѓорчев и Флора Кадриу.

Додека, во меѓувреме:

ДПА, ДУИ и НСДП денеска воздржани во врска со актуелните политички случувања во Владата и најавите за формирање на широка владина коалиција. ДПА не сака да ја коментира изјавата на својот лидер за повлекување од владината коалиција, со образложение дека конечната одлука ќе се знае по денешниот состанок на Централниот одбор на ДПА.
“Вечер ќе имаме Централен одбор и тогаш ќе разговараме за сите прашања“, изјави за Нетпрес Ружди Матоши од ДПА.
Од ДУИ пак, во врска со гласините за формирање на широка владина коалиција и евентуално приклучување на оваа партија во коалицијата, велат дека со конечен став ќе се произнесат утре.
“Утре ќе имаме партиски консултации на претседателството на ДУИ, по што ќе се произнесеме со конечен став“, ни одговори Ермира Мехмети.
И Новите социјалдемократи не ја коментираат можноста за широка коалиција. Оттаму велат дека ќе чекаат ДПА вечерва да излезе со конечна одлука од Централниот одбор.
“НСДП гради конструктивен став, поради тоа што Македонија има потреба од решавање на важни надворешни политички прашања“, изјави за Нетпрес портпаролот на партијата, Митко Василевски.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Stvarno dobar ti e postov, ovdeka gledam deka site se krivi pa duri i premierot na Kongo, samo govedoto Taci koe kida kao picka i Grujo koj neznae so da prai, ne se krivi.
Tek sega mislam deka referendumot e prava stvar zasto poveke vo ovie politicari, mislam od sekerka do Gvujo i od Ali do Taci nemam nikakva doverba.
Rabotava selo gori, a Taci poprskuva so benzin.
Види вака Мирославе. Треба да бидеш глуп ко ноќ да не видиш дека сево ова е намештаљка! Сосема друго прашање е дали ние Македонците ќе го проголтаме сето ова. А пропо албанскиот елемент у државава и нивното држење у целава ситуација, читај колегава шо вика:
Па и војна да биде, што сте се исплашиле, сте заборавиле кој е тој што се криеше по подруми и го снема од улиците
Се ми се чини дека нашите драги дваес процентни се поусрани од целава ситуација! Некако на ДУИ не им се влага у влада! Но да се вратам јас на играта на Грујо и Тачи. Кисинџер еднаш има кажано дека “ништо во (меѓународната) политика не се случува случајно, а ако нешто и се случи случајно, тоа е затоа што така било планирано“ Ти текнува? Мене искрено од мазохистички сапект ми се прави ќеифот шо Грујо и Тачи и го начукаа на оној асексуален фриказоид шеќерлемска која нема да може да сере за предавства ако е и самата бутната у “широка“ влада, нели? А од друг аспект мил мој, за мене е најприфатлива широка коалиција за кога ќе ги кољаме, ако не предадат, да не му се мислиме кој е крив или не. Вака ќе биде лесно: сите до еден под нож!!!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Според мене, „широка владина коалиција“ значи кохабитацја меѓу политичарите за да може да влезат во НАТО и притоа да ни го сменат името, и ничија кривица да не биде, односно, сечија.

Таа претстава јас, не сакам да ја гледам.

Државен удар!

nacional

непобедлив
Член од
3 октомври 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
каква широка коалицијз какви глупости, си имаме паметна Влада, сега ке ја средат работата со ДПА па после па ке си биде како порано

Kajgana Shop

На врв Bottom