Шинтерница, стационар и инфестација на здивени кучиња

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
.Сo тие пaри дa се финaнсирa стaциoнaр,aли пo Еврoпски терк.
По европски терк ќе треба 5000 денари по домаќинство, а не 50. По "ЕвРОпСкИ" терк e фраза што се користи за да се одразуваат бриселските левичарски обсервации (права на животни). Наивно е да се мисли дека проблемот може да се реши морално чисто , ама и ефтино како и ефикасно....
Во принцип...одбери само 2....
 

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.468
Поени од реакции
3.270
Ама тоа е проблемот....
СЕГА има агресивни кучиња. Дури ако се стерлизира, за 4-5 години се уште има да има агресивни кучиња.
Јас во дивина живеам волци да ме јадат или?
Извини ама примитивно размислуваш, односно твојава тема уствари нема поента, мислев има некоја подлабока суштина. Директно упорно не кажуваш решение на проблемот, но според твоите постови веројатно за тебе најдобро решение е шинтери од комуналец да земат пушки и ладнокрвно да отстрелуваат кучиња по улици. За жал, или за среќа, тоа не само што не е ефикасно туку воопшто НЕ Е решение на проблемот, затоа што не во наредните 4-5, туку во наредните 1000 години пак ќе се појавуваат нови и нови кучиња.

Проблемот постои отсекогаш и е комплексен, може да се реши само системски од корен со некои вакви мерки отприлика:

- Задолжително чипирање на сите миленици и случајни проверки на тоа дали миленикот е чипиран или не (како што ти бараат легитимација ако те сопрат);
- Размножување и одгледување на кученца само со регистрација и купување на лиценца за одгледувачница. Секој оној кој што не сака да биде одгледувачница и да плати за лиценца е обврзан задолжително да го стерилизира миленикот;
- Најстроги казни за напуштање и оставање кучиња на улица;
- Воведување на годишен данок за сите идни сопственици на кучиња од моментот на донесување на законот;

Тие ми текнаа сега за сега ама во таа насока треба да се размислува. А ти доколку имаш конкретен проблем со конкретно куче, пријави во Комуналец и ќе го заловат и отстранат, тоа си функционира. Мада јас одамна не сум сретнал улично куче што напаѓа луѓе, не знам каде ти се движиш што "те јадат волци".
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.374
Поени од реакции
35.912


...ако никој не го вдоми кучето за извесен период, повторно ќе биде пуштено на исто место од каде било собрано! :(
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.666
Поени од реакции
28.087


...ако никој не го вдоми кучето за извесен период, повторно ќе биде пуштено на исто место од каде било собрано! :(
Па вдоми некое,што чекаш?И што има лошо у тоа што ке го пуштат на исто место кога ке биде стерилизирано,прочистено од паразити и вакцинирано? Штом е стерилизирано куче престанува да биде агресивно
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.374
Поени од реакции
35.912
Па вдоми некое,што чекаш?И што има лошо у тоа што ке го пуштат на исто место кога ке биде стерилизирано,прочистено од паразити и вакцинирано? Штом е стерилизирано куче престанува да биде агресивно
..немам услови да чувам, инаку си имал ли блиска средба со глутница од 4,5 кучиња како волци големи и тоа лаењето мислиш ќе те разнесат и тоа без никого околу да помогне?
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.666
Поени од реакции
28.087
..немам услови да чувам, инаку си имал ли блиска средба со глутница од 4,5 кучиња како волци големи и тоа лаењето мислиш ќе те разнесат и тоа без никого околу да помогне?
Сум имал 20 пути.Знам како да ги скротам,моментално се смируваат.И да знаеш дека само катиљ луѓе напаѓаат
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
Извини ама примитивно размислуваш, односно твојава тема уствари нема поента, мислев има некоја подлабока суштина. Директно упорно не кажуваш решение на проблемот, но според твоите постови веројатно за тебе најдобро решение е шинтери од комуналец да земат пушки и ладнокрвно да отстрелуваат кучиња по улици. За жал, или за среќа, тоа не само што не е ефикасно туку воопшто НЕ Е решение на проблемот, затоа што не во наредните 4-5, туку во наредните 1000 години пак ќе се појавуваат нови и нови кучиња.

Проблемот постои отсекогаш и е комплексен, може да се реши само системски од корен со некои вакви мерки отприлика:

- Задолжително чипирање на сите миленици и случајни проверки на тоа дали миленикот е чипиран или не (како што ти бараат легитимација ако те сопрат);
- Размножување и одгледување на кученца само со регистрација и купување на лиценца за одгледувачница. Секој оној кој што не сака да биде одгледувачница и да плати за лиценца е обврзан задолжително да го стерилизира миленикот;
- Најстроги казни за напуштање и оставање кучиња на улица;
- Воведување на годишен данок за сите идни сопственици на кучиња од моментот на донесување на законот;

Тие ми текнаа сега за сега ама во таа насока треба да се размислува. А ти доколку имаш конкретен проблем со конкретно куче, пријави во Комуналец и ќе го заловат и отстранат, тоа си функционира. Мада јас одамна не сум сретнал улично куче што напаѓа луѓе, не знам каде ти се движиш што "те јадат волци".
Извини ама продаваш утопии. Пред овие европски градови да бидат либерални утопии, ловеле , јаделе , палеле и што не со кучиња. Твоето "софистицирано" мислење пати од синдром на ЕУ пропаганда. За да стигнеме до тие либерални утопии мора да пројдеме , а не прерипаме кроз сите тие неубави ствари. Парите што они ги имаат, квалитетот што они го имаат е платен со крв. Нивна и на другите. Ти едноставно го негираш тој дел, се гадиш, ама го сакаш бенефитот на тоа. Пред да стигнеме до чипирање и масовна стерлизација, мора СЕГАШНАТА состојба да се среди. Не може од 0 до максимум. Удри му есап, тие твои анима мунди пријатели, сакат од ништо нешто. Тоа така физички не бива.
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
Сум имал 20 пути.Знам како да ги скротам,моментално се смируваат.И да знаеш дека само катиљ луѓе напаѓаат
Мори мрш. Изигравај Dog Whisperer пред некој друг. Да немав лично искуство, на 4 места во градот, да немаше триста пати по вести, можда ќе ти поверував.
Ама сега...
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.374
Поени од реакции
35.912
Сум имал 20 пути.Знам како да ги скротам,моментално се смируваат.И да знаеш дека само катиљ луѓе напаѓаат
... не е точно, глутницата имаат алфа кој без причина трча прв лае безцелно,а другите го следат и тоа среде плоштад директно во трговски испонападнаа луѓе од позади, има тој време да процени катиљ или не... дури ги имам и фотнато ако ја најдам ќе ја постирам...не зборуваме за милни, слатки кучиња напуштени миленици,
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.666
Поени од реакции
28.087
... не е точно, глутницата имаат алфа кој без причина трча прв лае безцелно,а другите го следат и тоа среде плоштад директно во трговски испонападна луѓе од позади, има тој време да процени катиљ или не... дури ги имам и фотнато ако ја најдам ќе ја постирам...не зборуваме за милни, слатки кучиња напуштени миленици,
Знаеш пред 2 дена,72 годишен вампир усмрти дете и уште еден човек возејки во алкохолизирана состојба.Најдете си занимација друга.Привикнете се на условите на живеење во оваа "животна средина"
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.374
Поени од реакции
35.912
Знаеш пред 2 дена,72 годишен вампир усмрти дете и уште еден човек возејки во алкохолизирана состојба.Најдете си занимација друга
...така занимација ли е ова? како беше тоа мачката во гаража, ај потсети ме?
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
Знаеш пред 2 дена,72 годишен вампир усмрти дете и уште еден човек возејки во алкохолизирана состојба.Најдете си занимација друга.Привикнете се на условите на живеење во оваа "животна средина"
Мењање на темата не помага со проблемот со џукелите. Алкохолот дава цивилизација, и алкохолот зема.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.666
Поени од реакции
28.087
...така занимација ли е ова? како беше тоа мачката во гаража, ај потсети ме?
И што? Ме каснала та голем qr.Знаеш колку пати сум бил у болница како последица на несовесни луѓе?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom