Шинтерница, стационар и инфестација на здивени кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Стев
  • Време на започнување Време на започнување

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.548
Поени од реакции
4.390
Согледувам дека во некои области од скопје има алармантно високо присуство на агресивни кучиња со тенденција да напаѓаат луѓе....
Има ли некој ова време што се занимава ПРАВИЛНО со овој проблем? Има ли било што што НЕ е од редот на Анима Мунди и сестринските здруженија? Ваше мислење?

Согледувам дека во некои области од скопје има алармантно високо присуство на агресивни кучиња со тенденција да напаѓаат луѓе....
Има ли некој ова време што се занимава ПРАВИЛНО со овој проблем? Има ли било што што НЕ е од редот на Анима Мунди и сестринските здруженија? Ваше мислење?
Фатите цело маало и секоја фамилија нека стерилизира по една кучка,ке ги снема за 5-6 години

Фатите цело маало и секоја фамилија нека стерилизира по една кучка,ке ги снема за 5-6 години
А кој да стерилизира? Ветеринар? Со кои пари?
Кој да фати кучка? Јас? Да беше само во моја населба плус, а не сегде каде што идам

Последно уредено:
А кој да стерилизира? Ветеринар? Со кои пари?
Кој да фати кучка? Јас? Да беше само во моја населба плус, а не сегде каде што идам
Па и тие таму сегде кајшто идеш нека стерилизираат по една.Секој таму кајшто иде или живее

Ме изнасмеа.
Може човекот да го каснат кучињата при обид да ги фаќа и стерилизира. :sekc:

Ме изнасмеа.
Може човекот да го каснат кучињата при обид да ги фаќа и стерилизира. :sekc:
Како мене не ме каснале? 23 кучки имам од мај до сега стерилизирано,што маалски што по складишта

Прво дефинирај што според тебе значи правилно занимавање со проблемот.
Едно што не е дефинирано од страна на здруженија за права на животни т.е. крајно идиотско.

Последно уредено од модератор:
Едно што не е дефинирано од страна на здруженија за права на животни т.е. крајно идиотско.

Здруженијата за права на животните немаат ни обврска, ни надлежност ниту пак капацитет да решаваат проблем на општината/градот.

Не само што не одговори на прашањето што значи тоа правилно занимавање со проблемот (те прашувам бидејќи нагласи со големи букви ПРАВИЛНО, па претпоставував дека знаеш) туку и отвори друго: какво е тоа идиотско занимавање?

Што е најтрагично во право си. За кафана пари имаат, за стерилизација немаат и после - zatooo nema da ne bidiiii.

Зборам за ретардиве што го сфаќаат имањето миленик како заебанција а не како обврска со сите добри и лоши страни.

друженијата за права на животните немаат ни обврска, ни надлежност ниту пак капацитет да решаваат проблем на општината/град
Неточно. Имаат обврска и надлежност да ја влошуваат ситуацијата.

Неточно. Имаат обврска и надлежност да ја влошуваат ситуацијата.
Дa не ме сфaтиш декa нaвивaм зa нив,aмa си вo зaблудa.Штo пo тебе требa дa им се нaпрaви нa живи суштествa кoи без дa сaкaaт се рoдиле? Штo би прaвел ти сo нив?

Дa не ме сфaтиш декa нaвивaм зa нив,aмa си вo зaблудa.Штo пo тебе требa дa им се нaпрaви нa живи суштествa кoи без дa сaкaaт се рoдиле?
Ама тоа е проблемот....
СЕГА има агресивни кучиња. Дури ако се стерлизира, за 4-5 години се уште има да има агресивни кучиња.
Јас во дивина живеам волци да ме јадат или?

Ама тоа е проблемот....
СЕГА има агресивни кучиња. Дури ако се стерлизира, за 4-5 години се уште има да има агресивни кучиња.
Јас во дивина живеам волци да ме јадат или?
Не идaт тaкa леснo рaбoтите кaкo ти штo си мислиш.Јaс се сретнaв случaјнo сo грaдoнaчaлникoт и му дaдoв предлoг еден,се рaзбирa дoкoлку е извoдливo,дa се вoведе тaксa у сметките зa кoмунaлнa хигиенa или зa вoдa пo 50 ден oд дoмaќинствo истo кaкo уличнo oсветлење у сметките зa струјa штo плaќaме.Сo тие пaри дa се финaнсирa стaциoнaр,aли пo Еврoпски терк.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom