Чкарт или оригинал патика?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Патика може е важно како изгледа , ама многу поважно е како лези на нога,ако не соодветсвува тоа ваше штедење на ефтини или на модерни патики може после во подоцни години многу да ви се одрази на болки во рбетот, бидејќи колку понезгодни за одење патики толку повеќе страда рбетот.
Јас до сега горе доле секогаш сум земал пореномирана марка, бидејќи сум пробал еднаш чкарт и не иде бре, жуљеви, башка ако спортуваш во нив повеќе се загреваат скочните зглобови а со тоа и оптеретуваат, затоа ве советувам за свое здравје фрлете повеќе внимание на тоа дали патиката ви лежи на нога или не.
Чкарт се оние на кои се штеди и не се обрнува внимание на ергономијата, затоа се купуваат пореномирани марки, а за тоа што се во кина или инднезија произведени, е поради фактот дека сите реномирани фирми таму ги произведуваат ради далеку поевтина работна рака, а не губат на квалитет.
За да ве уверам јас ќе ви кажам дека купив Пума (Германска фирма) патики од германија и тоа од футлокер (најреномираниот ланец на продавници специјализирани за обувки) и на патиките фин лепо си пишува Made in China

skorpija^m

seven & seven
Член од
5 мај 2006
Мислења
492
Поени од реакции
4
aабе чкарт си е чкарт.... , журеви , потење , сепак оригинал патика си има простор за ногата да диши , позгодно е движењето и т н .

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Yes deka orginalot se bolje, ama ako dobro ti stojat i ti se udobni OK se i ckart patiki...............Golema rabota............

D

DJ_DEXTER

Гостин
Порано немало везе , али денес се пази што се носи.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Може и да е оригинал и пак да не ти лежи на нога,да не ти е удобна.Мислам дека единствена разлика меѓу оригинал и чкарт е во издржливоста,колку ќе ти трае патиката.Само онака за излагање,за до ваму до таму не се арчи многу патиката и свеедно е дали е оригинал или чкарт.
Ама за кошарка или фудбал играње битно е и тоа како,сепак оригинал си е оригинал,знаеш кој ја праел патиката.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
RealGirL напиша:
точно така Цуценце! Дури се прашувам дали тука кај нас во Македонијава има нешто оргинал??Како на пр.што беше Орка плаќам патики 6000 на кои ми пишува Чајна..и после тоа било оргинал..абе ајде!!
Ај продолжете да си се фурате!
Ги прават у Чајна и Виетнам зашо има најевтина работна рака...не значи тоа дека не се оригинал :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
До сеа шо сум купуел патики едно 30 % биле чкарт а 70 биле Марка демек...И да бидат марка не ги купуем за да пишуе на нив Најк или Квиксилвер , ДЦ и така натаму него купуем за да ми биде удобно у нив...Чкарт патиките знаат доста да смрдат и да ти ја расипат ногата:toe:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
Ckart patikite demek so gi praat original samo logoto im e dobro ...dizajnot , merite , dimenziite se sosema razlicni .zatoa ima posledici ,,kako pluskavci , rani na petite ,prstite i razno

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Mac)) напиша:
Ги прават у Чајна и Виетнам зашо има најевтина работна рака...не значи тоа дека не се оригинал :)
И сакаш да ми кажеш дека се квалитетни?:nenene:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
RealGirL напиша:
Pa da ..celiot kvalitet e od tamu originalot, nike e od usa a site fabriki mu se vo Indonezija, gi plakjaat po 5 dolara na den vrabotenite ,converse se prai vo kina , new balance vo vietnam ...toa e toa

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Па некојпат и марката можи да не ти се погоди.

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
BusHav напиша:
Може и да е оригинал и пак да не ти лежи на нога,да не ти е удобна.Мислам дека единствена разлика меѓу оригинал и чкарт е во издржливоста,колку ќе ти трае патиката.Само онака за излагање,за до ваму до таму не се арчи многу патиката и свеедно е дали е оригинал или чкарт.
Ама за кошарка или фудбал играње битно е и тоа како,сепак оригинал си е оригинал,знаеш кој ја праел патиката.

Не е ни во издржливоста. Јас си имав купено оригинал Рибок патики, па ми се скинаја за два месеци.

LaDy D

All or Nothing
Член од
15 јуни 2006
Мислења
215
Поени од реакции
0
Многу е битно да се некоја марка патиките, бидејќи се поквалитетни и многу поудобни за носење а секако и поубаво изгледаат.

Член од
7 март 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
abe se zvisi do nogata! inace orginal si e orginal se gleda i cenata sto e poskapo e podobro si se znae toa, ali ako mozeme da si dozvolime!?

Член од
7 март 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
RealGirL напиша:
a zosto da ne se kvalitetni sto ako se izrabotuvaat vo kina i vietnam, tie imaat dobieno licenca za da mozat da proizveduvat patiki od taa marka na pr. nike ili salomon so nivniot amblem i zastiten znak!!!!:lud:

Kajgana Shop

На врв Bottom