iksimkd
ШшшШшшШ...
- Член од
- 31 јули 2007
- Мислења
- 5.000
- Поени од реакции
- 2.184
Само аплаудирај ти и се ќе биде во ред...^ Е браво, два-три месеци, трчање ко мува без глава, ко куче по коска, е тоа е веќе хардкор лобирање. *аплаудира саркастично*
Само аплаудирај ти и се ќе биде во ред...^ Е браво, два-три месеци, трчање ко мува без глава, ко куче по коска, е тоа е веќе хардкор лобирање. *аплаудира саркастично*
Кога државава би била економски моќна, нема потреба да се дават Х милиони на организации заради некој што не се согласува со нашето мислење, кога би биле економски јаки ние ке немаме потреба да станеме член на нато или еу, всушност сега поентата за барање влез во овие организации е токму слабата економија, кога и самите си признаваме дека сме неспособни што воедно е и реалната слика за нас, тоа е потребата за влез во овие организации.Давај ти по X милиони на организацииве, да видиш како одма ќе се смени ситуацијата.
Проблемот е што не сме економски толку јаки за да даваме толку пари, иначе според мене тука лежи зајакот. Вака немаат интерес да се замараат за нас.
Знаеш преди време читав един аналитичар за Грциja и тоj велеше вака - даjте на грците тоа што сакат - комунизам. Па еве сега почнувам да мислам дека и на РМ мора да се даде тоа што таа сака - прекин на преговорите и антиквизациja тоа е тоа. Секи носи сам крстот си и со грешните си потези мора да се научи на носи последиците от одлуките си.Kakво лобирање народе?
Во државава ние сме си највиновни за се што се случува, направете една анализа на состојбите на внатрешна и надворешна политика одкако Македонија е независна, согледајте ги грешките, за секоја акција има реакција. Натовци Бриселци не се на наша страна? а зошто би биле? од сожалување дека сме глупави? Градиме споменици и одбележја кои ги иритират соседните држави, баш во периодот кога треба да се побара гласот на Грција, земја која има проблем со името на државава и која за жал е одлучувачки глас во евроатланските институции, наместо да градиме економија здраво и принципиелно општество....економијата ни е катастрофа, правата на поединецот се загрозени или истите се купуват со пари, на власт имаме организирана мафија и професионална перална за пари и мозоци..(резултати на дело)
Не знаеме кој сме и што сме, усвари кога ке подразмислам подобро има ли жив човек на светов кој што знае кој е и што е?
Затуцани сме со религии, конзервативност, неедуцираност, некадарност, неспособност за да опстоиме, незнаеме како да направиме подобро општество или не сакаме, секогаш виновни ни се другите, секогаш е заговор против нас, секогаш сме калимеро....
Постои ли човек кој мислеше дека тие 2-3 месеци лобирање ќе донесат некаков плод. Јас разбирам дека кај нас се оди по брза постапка, ама пак сериозно 2-3 месеци. Деца одете играјте џамлии пред зграда.Само аплаудирај ти и се ќе биде во ред...
Фала за советот ТАТО!Постои ли човек кој мислеше дека тие 2-3 месеци лобирање ќе донесат некаков плод. Јас разбирам дека кај нас се оди по брза постапка, ама пак сериозно 2-3 месеци. Деца одете играјте џамлии пред зграда.
Или попросто кажано попаметни се од нас, видиш не ни дозволуват да фатиме гага од големиве, а не путат кај нив да им правиме промет како туристи.....ах колку сме глупавиГрците имаат поголема дијаспора, многу повеќе и побогати луѓе распрснати насекаде низ светот и замешани во сите сфери па затоа секогаш не победуваат на ова поле.
Грците лобираат 30 години, ние два месеци пред Чикаго не е доволо. Тоа е грешка, целиот државен врв се надеваше на пресудата од Хаг. Турција е голем играч но не е доволно јак. Треба да се лобира во Совет за безбедност за да може да се донесе резолуција во наша корист со цел да се испочитува правото на самоопределување, но и таму е тешко, џабе е да се добијат Русија и Кина кога останатите Америка, В.Британија и Франција може да стават вето, знаеме кој врски се помеѓу Франција и Грција.Колку повеќе треба да лобираме од ова? Два - три месеци пред самитот на НАТО во Чикаго политичариве трчаа низ Европа и Америка како кучиња по коска обидувајќи се да ги убедат "пријателите" на Македонија да се направат напори за да влеземе во НАТО. Најголем "пријател" на овој самит ни беше Турција, и тоа не дека им е многу битно за Македонија и Македонскиот проблем туку затоа што си имаат они проблем со Грција и се мразат па застанаа да наша страна, да не беше така ќе размислеа двапати. Турчинот почна да зборува за проблемот со името и на крај дури и самиот се нарече Македонец ама џабе. Грците имаат поголема дијаспора, многу повеќе и побогати луѓе распрснати насекаде низ светот и замешани во сите сфери па затоа секогаш не победуваат на ова поле.
Бар некој се потрудил да размислува.Грците лобираат 30 години, ние два месеци пред Чикаго не е доволо. Тоа е грешка, целиот државен врв се надеваше на пресудата од Хаг. Турција е голем играч но не е доволно јак. Треба да се лобира во Совет на безбедност за да може да се донесе резолуција во наша корист со цел да се испочитува правото на самопределување, но и таму е тешко, џабе е да се добијат Русија и Кина кога останатите Америка, В.Британија и Франција може да стават вето, знаеме кој врски се помеѓу Франција и Грција.
Мојот став е јасен. Јас како држава ќе си имам дипломатски односи и ќе развивам со оние земји од кои имам интерес. Не ми треба никакво членство во организации кои ме тераат да се разобличам. Набрзо ќе дојде времето кога сите тие сојузи ќе пропаднат.
Каква анкета-па нема потреба всушност сега ние сме странат која на некој начин крши меѓународно право-догговорот од 95-та е невалиден а грците се сопнаа на спрепката од тогашната ни влада е сега договорот е невалиден бидејќи е прекршен од Грција а со тоа што ние преговараме само глумиме лудило-или решение Северна Македонија без чепкање по јазик и идентитет-или КРАЈ.Треба една масовна анкета да се направи, дали да се прекинат преговорите со Грција. Доста убеден сум дека граѓаните ќе кажат да. Мислам редно време е да ги отераме грците у пичку матер и да си ја крпиме државата од внатре пред да шиеме дополнителни ракави.
НАТО е оформен од СТРАВ и тоа СТРАВ од поранешен СССР и ќе напоменам оправдан страв-веќе кога го нема СССР и варшавскиот пакт се губи автоматски и поентата на постоење на НАТО сојузот кој сигурно нема да издржи 10 години без посериозни модификации и адаптирање.Нато , алијансата оформена за мир и стабилност во светот (така барем се рекламираат)
Шо убај приказни му кажуваш на децаваМојот став е јасен. Јас како држава ќе си имам дипломатски односи и ќе развивам со оние земји од кои имам интерес. Не ми треба никакво членство во организации кои ме тераат да се разобличам. Набрзо ќе дојде времето кога сите тие сојузи ќе пропаднат.