Црна Гора ги започна преговорите за членство во ЕУ

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Епа драги мои додека ние си играме Скопје 2014, Црна Гора си ја отвори вратата кон ЕУ. Не дека сум некој фан на ЕУ, во последно време сум скептик, сепак многу ме иритира нашето назадување или стоење во место додека сите останати балкански држави одат напред.
Епа драги Црногорци нека ви е честито, ние сме далеку и зад вас благодарение на владите кои си ги бираме. Нека ни се вечни, ако не се они нема да знаевме како е 20 години да се чувствуваш како измет.
Не е до владите, до сите нас е, да сме пописмени и покултурни, да сме повредни и поупорни, и да се почитуваме и разбираме без разлика на која нација и вера да припаѓаме, да се држиме сите како фамилија, на нас нема да ни треба ЕУ, туку ЕУ ке бараат влез кај нас. Нешто слично како кога им завидувале на Југословените,им го ископираа системот на обединети држави, па после ги поделија, за да ја добијат поголема моќ од нив и да можат денес да ги контролираат и да ги вртат на мал прст. Не викам дека било се совршено тогаш, не ни знам 88ма сум роден, ама нема човек кој ке каже дека денес е подобро од тогаш, факт.
Ама ние си одбравме да се мразиме, да бидеме ленчуги, и да сакаме прекуноќ да се збогатиме. Е па затоа ке си бидеме последни, сите од политичари до просјаци. Не ни е крива ниедна влада, со тоа само својата вина пробуваш да ја пренесеш на друг. Сите сме криви.
И тоа кукање за ЕУ не е кукање за работа, туку кукање за повеќе пари, со ист менталитет на неработење односно желба за работење само во канцеларија и директорка позиција.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.329
Поени од реакции
26.278
Она каде ние згрешивме они го искористија. И за тоа треба да те бива. Ако немаа државен шверц ќе изумреа.
Треба. Црна Гора е одлично конципирана држава. Свесни се дека се мали и се е дозволено. И шверц и црна економија и пари без покритие, продаваат пасоши на луѓе како Шинаватра, Ѓукановиќ си има соработка со првите луѓе на Бритиш Американ Тобако и Филип Морис, а преку нив и со сите светски политичари... Ние имаме закони небаре сме Германија по економски потенцијал, па мора се да е by the book (кога иде странец со пари и човек без политичка позадина).

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Епа драги мои додека ние си играме Скопје 2014, Црна Гора си ја отвори вратата кон ЕУ. Не дека сум некој фан на ЕУ, во последно време сум скептик, сепак многу ме иритира нашето назадување или стоење во место додека сите останати балкански држави одат напред.
Епа драги Црногорци нека ви е честито, ние сме далеку и зад вас благодарение на владите кои си ги бираме. Нека ни се вечни, ако не се они нема да знаевме како е 20 години да се чувствуваш како измет.
Значи еден тон опинци ќе скинеш и ќе го верглаш едното исто,а нигде нејќеш ни на случајно макар да спомнеш..чекајте,а името дали е проблем за ЕУ..? А од друга страна нон стоп ја вртиш истата плоча, Скопје 2014 па Ск 2014..врска нема тоа со еу,само муда за бубрези Бранко и тајфа ни продаваат.
Душо,не се лажи себе,а и нас останати,не сме мали деца,

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
јас колку што знам требаше да бидеме во НАТО пред некоја година - официјално земјата ги задоволи сите критериуми освен еден да речам приватен критериум на нивна членка,наш сосед - промена на уставното име

истиот критериум важи и за влез во ЕУ

баш ме интересира која магија ќе ја направи leandra да не пикне некако отаде границата со другите братски,пријателски,европски народи

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Да почиваше Еу на некакви принципи, како што се декларира, во тоа друштво, барем според економските, а леба ми, и политичките критериуми, немаше сега да бидат ни Грција, ни Португалија, ни Шпанија, за Бугарија и Романија да не праиме муабет.... Ај, да си рече човек, „икономија“ терале, па ги „вклоцале“ внатре гореспоменатите, а за другите (читај:ние) ќе се измислуваат нови и нови критеиуми.

Не не' сакаат таму, бе, не е дека не сме се квалификувале... Ако утре се реши спорот соГрција, уште задутре ќе се јават источните со нови услови...

Јас и онака не сум некој поклоник на членството во Еу и навистина мислам дека треба да се поработи на добивање геостратешка тежина преку силни политички односи со БРИКС, па зошто да не и со водечките африкански нации...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Значи еден тон опинци ќе скинеш и ќе го верглаш едното исто,а нигде нејќеш ни на случајно макар да спомнеш..чекајте,а името дали е проблем за ЕУ..? А од друга страна нон стоп ја вртиш истата плоча, Скопје 2014 па Ск 2014..врска нема тоа со еу,само муда за бубрези Бранко и тајфа ни продаваат.
Душо,не се лажи себе,а и нас останати,не сме мали деца,
Читај го првиот пост бе цитро аман, ни во еу верувам ни во на еу мајка и. Не туку се мавај од земја за глупости. Верглам секогаш од економски аспект, многу ми е гајле дали овој премиер е гвујо, љупчо, бранко или петко. Ако некој ти ја критикува власта не значи дека го фали бранко отвори тоа очите затворени, те крадат како говедо, а ти уште го мафташ ѕвонецот. Тоа бранкото 15 години не крадеше, си ќутевме ко пички под кошула. Па сега на ова кловнов да не треба 15 години да му ќутам за крадењето.
Боже нафта пијам па незнам дека во ЕУ никад нема да влеземе без решен спор. Никад името нема да го смениме, они никад нема да не признаат крај на приказната, што трошиме пари на преговори. Еу во социјална организација нека се применува, ја изгуби смислата со светската криза. Ич не ми е гајле. Гајле ми е за отворени граници и економија за таков развој зборувам. Друго ако сака се нека исцрка.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Голем к*р ќе се усрекат па у ЕУ ако ако влезат :facepalm: не дај боже/алах ние да влеземе у оваа форма ЕУ е само недемократска цепидлачка средина

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
јас колку што знам требаше да бидеме во НАТО пред некоја година - официјално земјата ги задоволи сите критериуми освен еден да речам приватен критериум на нивна членка,наш сосед - промена на уставното име

истиот критериум важи и за влез во ЕУ

баш ме интересира која магија ќе ја направи leandra да не пикне некако отаде границата со другите братски,пријателски,европски народи
Никаква организација од типот на социјална помош како ЕУ не ни треба во моментов. Кога ни требаше не пуцаа ко џукели. Тоа само филм да им се праи на Албанците да не пискаат, нека го возат. Пари и здрава економија никакви сојузи од овој тип. Ќе даваме пари за некои со сила, ние сол немаме во очи да си фрлиме уште ни фали да ни накалемат даноци за Грција да ја вадиме од гомната.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Никаква организација од типот на социјална помош како ЕУ не ни треба во моментов. Кога ни требаше не пуцаа ко џукели. Тоа само филм да им се праи на Албанците да не пискаат, нека го возат. Пари и здрава економија никакви сојузи од овој тип. Ќе даваме пари за некои со сила, ние сол немаме во очи да си фрлиме уште ни фали да ни накалемат даноци за Грција да ја вадиме од гомната.
се согласувам

среди си го сам својот двор,зошто нема сигурно да ти го средат овие однадвор

Црна Гора не е цвеќе за мирисање,кај нив владее поголем башибозук од нашиов - арно ама на Црногорците многу добро им оди,па ЕУ ќе сака да им ја донесе демократијата на голема врата и да ги заузда

по сите норми досега Грција требаше да биде казнета,а не наградувана земја со нови милијарди кои нема шанса да ги врати за милион години,арно ама на чедото му се простува и се турка да дојде некако на добар пат

е Македончето нема среќа ни со домашните главатари,ни со надворешните :facepalm: топовско месо - судбина

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дали денес го видовте договорот за спас на банкарски систем на Шпанија и Грција, мислам крајот е блиску на Еу. Ќе се распаднат со светлосна брзина. Пумпаат еден балон, го пумпаат кога ќе пукне има да одлетаме сите во виорот.
Црна Гора одлично го изигра државниот шверц, им ги отвори границите на граѓаните за да се спасат со криминал. А нас ем по глава, ем по уши. Они крадат ние ги раниме, закончиња секој ден, арач до смрт. И како вака напред ќе одиме ние мене не ми е јасно. Кога сме имале ние 10% бдп, абе ако дојде таков ден со шампањ на плоштад треба да славиме нозете да му ги бакнуваме на некој премиер. 10% тоа е цифра, ако сака и ајкули нека извезува преку граница, само да се оправиме.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Според твоjaта теза, Хрватска ке дава пари за да вади Грциja от гомната?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
заглавени на Балканот меѓу четири волци не е баш некоја добра позиција без излез на море

прекинот на ЕУ реформите може да биде меч со две оштрици за ваква слаба и ранлива држава

пропаѓањето и несогласувањето на западните сојузи ќе значи само едно - нова тешка војна со тешки крвопролевања и злочини,овојпат до коске !

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Дали денес го видовте договорот за спас на банкарски систем на Шпанија и Грција, мислам крајот е блиску на Еу. Ќе се распаднат со светлосна брзина. Пумпаат еден балон, го пумпаат кога ќе пукне има да одлетаме сите во виорот.
Црна Гора одлично го изигра државниот шверц, им ги отвори границите на граѓаните за да се спасат со криминал. А нас ем по глава, ем по уши. Они крадат ние ги раниме, закончиња секој ден, арач до смрт. И како вака напред ќе одиме ние мене не ми е јасно. Кога сме имале ние 10% бдп, абе ако дојде таков ден со шампањ на плоштад треба да славиме нозете да му ги бакнуваме на некој премиер. 10% тоа е цифра, ако сака и ајкули нека извезува преку граница, само да се оправиме.
Ако веруваш во скорошен разпад на ЕУ, зашто се радуеш на почнува не преговорите на Црна Гора за влез во ЕУ?
Извини спасот не е за банкарскиот система на Шпаниja и Грциja, а за банкарскиот систем на Шпаниja и Италиja. Грциja е пусната во вода многу отдавна, во наjдобриот случаj можат да се молат да им одолжат стапките за намалуване на трошоците.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Им се „истоварија“ Русите во тој период, а крај Тиват се гради една огромна марина со фантастична вредност... Не е само до 10%-те, туку до тоа дека и тој извор ќе секне еден ден... сепак, имаат море, и тоа ги „вади“ до негде, инаку, не се баш нешто многу цвеќе за мирисање.
Имам пријатели кои работат во Црна Гора веќе неколку години со ред и кажуваат како се менува економската ситуација низ годините - на полошо, барем ако се суди според нивната заработувачка.

Инаку, на крај пак ќе испадне дека најголем ќар ќе имаат луксембуршките банки... но нејсе, мислам дека ја туркаат работата кон деконструкција на аждерот кој цело време го потхрануваа, се' со цел тоа да изискува целосна централизација - политичка, економска и безбедносна.... иако не знам дали тоа може да се оствари по мирен пат....

Kajgana Shop

На врв Bottom