"Центар за македонски јазик" официјално во Грција

Член од
7 септември 2016
Мислења
18.894
Поени од реакции
33.410
Но има грци кој сфаќаат дека Грција нема никаква латентна опасност од нас , туку од Блгарија...
...тие се глупи или платени Грци, паметните многу добро знаат дека опасноста иде од малку појугозападно со барање на Чемерија од албанско население кое со голем интензитет се населуваат во Грција добивајќи многу лесно државјанство како потребна евтина работна сила, тоа од една страна.
...од друга скоро цела грчка западна страна на непристапни планински места навлегувале албански државјани преку граница и ги постушиле грчките домаќинства крадејќи све и свешто и пак се враќале, а тука останато само старо над 80 годишно грчко население кои мака мачат, па во текот на денот ако случајно се наминува во тие грчки села огромни лоши кучиња слободни од селаните колку толку ги чуваат од таа наезда...а државата?
...ами и таа ,,спие" како тука и води погрешна но од ЕУ наметната политика, а ако додадам и новото емигрантско население кои ја населила Атина како главен град, Грција со нејзина политика има многу лоша позиција внатре во својата територија, а ова со Преспанскиот договор е само мачкање очи на грчкиот народ, сосема исто како овде, опасноста идела од северниот сосед и ете средиле, сите знаат дека македонскиот народ т.е. Македонците се мирен и питом народ тие самите ќе се изедат од кодошите и предавниците, не мора интервенција од надвор.
... каде сега тие политичари што го ,,средиле" грчко прашање со северниот сосед? - никаде, зеле огромна сума пари исто како и нашиве тука на власт, дадени нормално како стимулација за такви опасни авантури планирани од ЕУ.
.... затоа тоа што го прави на други самата ЕУ ќе си го добие и кај да е ЕУ ќе се распадне со почеток на делење прво на западна ЕУ влегувајќи тука тие пичкоси богати држави и источна ЕУ со тие сиромашни екс социјалистички држави, додуше еве го и почетокот, како примери Бугарија и Романија и др.кои се во ЕУ не можат да влезат т.е. (самата ЕУ не ги прима) во тој потесен транзит критериум на ,,шенген зона,, а што се вели вчера Хрватска влезена во ЕУ веднаш влезе и во таа шенген зона.
...ракот што подмолно ја јаде Грција е тоа токму во позадина што се крие, а не е проблемот со питомиот македонски народ било во матичната држава било во Грција како македонско малцинство - Егејци,
 
Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
9.504
Поени од реакции
9.879
...тие се глупи или платени Грци, паметните многу добро знаат дека опасноста иде од малку појугозападно со барање на Чемерија од албанско население кое со голем интензитет се населуваат во Грција добивајќи многу лесно државјанство како потребна евтина работна сила, тоа од една страна.
...од друга скоро цела грчка западна страна на непристапни планински места навлегувале албански државјани преку граница и ги постушиле грчките домаќинства крадејќи све и свешто и пак се враќале, а тука останато само старо над 80 годишно грчко население кои мака мачат, па во текот на денот ако случајно се наминува во тие грчки села огромни лоши кучиња слободни од селаните колку толку ги чуваат од таа наезда...а државата?
...ами и таа ,,спие" како тука и води погрешна но од ЕУ наметната политика, а ако додадам и новото емигрантско население кои ја населила Атина како главен град, Грција со нејзина политика има многу лоша позиција внатре во својата територија, а ова со Преспанскиот договор е само мачкање очи на грчкиот народ, сосема исто како овде, опасноста идела од северниот сосед и ете средиле, сите знаат дека македонскиот народ т.е. Македонците се мирен и питом народ тие самите ќе се изедат од кодошите и предавниците, не мора интервенција од надвор.
... каде сега тие политичари што го ,,средиле" грчко прашање со северниот сосед? - никаде, зеле огромна сума пари исто како и нашиве тука на власт, дадени нормално како стимулација за такви опасни авантури планирани од ЕУ.
.... затоа тоа што го прави на други самата ЕУ ќе си го добие и кај да е ЕУ ќе се распадне со почеток на делење прво на западна ЕУ влегувајќи тука тие пичкоси богати држави и источна ЕУ со тие сиромашни екс варшавски пакт држави, додуше еве го и почетокот како примери Бугарија и Романија и др.кои се во ЕУ не можат да влезат во тој потесен критериум на ,,шенген зона,, а што се вели вчера Хрватска влезена во ЕУ веднаш влезе и во таа шенген зона.
...ракот што подмолно ја јаде Грција е тоа токму во позадина што се крие, а не проблемот со питомиот македонски народ било во матичната држава било во Грција како македонско малцинство - Егејци,
Проблемот е што премногу омраза им имаат всадено политичарите према нас за да добиваат политички поени и од ова тешко дека има враќање назад, исто се дешава и кај бугарите со глупави провокации се направи народот уште повеќе да се одалечи, па ги убиваме од пцуење и колнење… Кај нас е истото пред избори секад се повикуваат на национализам, исторо е и со шиптaрите, на крај народот го јаде а политичарите дебело се офајдуваат
 

Флеш

Господин
Член од
23 март 2009
Мислења
10.458
Поени од реакции
10.767
всадено политичарите
Грчкиот систем/општество/пропаганда/машинерија. Не луѓе,туку државата. Се работи од 1911 систем кој се надградува и базира на една нација ,друго нема. Чисто кажано фашизам . Во Грција и Бугарија уште не се средени со фашизмот и нивното минато. Само продуцира и продуцира луѓе и кадри. Плус што имаат помош од странските држави преку заедничка историја,мислам монархии,ајде Бугарија не многу,но Грција хехехе ... Само види ги ,курва на Европа се ....
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
18.894
Поени од реакции
33.410
Грчкиот систем/општество/пропаганда/машинерија. Не луѓе,туку државата. Се работи од 1911 систем кој се надградува и базира на една нација ,друго нема. Чисто кажано фашизам . Во Грција и Бугарија уште не се средени со фашизмот и нивното минато. Само продуцира и продуцира луѓе и кадри. Плус што имаат помош од странските држави преку заедничка историја,мислам монархии,ајде Бугарија не многу,но Грција хехехе ... Само види ги ,курва на Европа се ....
...ајде види ја Украина сега за НГ што направила, ги укинала сите училишта на мајчин јазик во основно образование на сите нејзини малцинства (руско, романско, полско итн.), а Зеленски се крие во Полска, добива оружје преку Полска и Романија, а сите ранети на фронт се лечат по болниците на Романија, народите на овие држави не се глупави а и бројот не е за занемарување ова не е фашизам додуше, ова е шизофренија што ја шират неколку богаташи што ги држат конците и во ЕУ и во светот.

... инаку логичко прашање, зашто Грција би го признал македонското малцинство кога ти и сите други во МКД заедно со активностите и договорите на ОВА влада јавно сте се откажале? да ги додам тука и македонското малцинство и во Бугарија, па и Албанија, кои се тука ,,фашисти,, ? :toe:
... МКД сама не си го признава сопственото македонско во тие држави јавно и написмено се има откажано од нив дека не постојат македонско малцинство во Грција и Бугарија, Албанија, ти сакаш тие држави да ги признат како малцинства, а ти поради тоа ги нарекуваш ,,фашисти,, ? :pos:
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.089
Поени од реакции
14.734
...ајде види ја Украина сега за НГ што направила, ги укинала сите училишта на мајчин јазик во основно образование на сите нејзини малцинства (руско, романско, полско итн.), а Зеленски се крие во Полска, добива оружје преку Полска и Романија, а сите ранети на фронт се лечат по болниците на Романија, народите на овие држави не се глупави а и бројот не е за занемарување ова не е фашизам додуше, ова е шизофренија што ја шират неколку богаташи што ги држат конците и во ЕУ и во светот.

... инаку логичко прашање, зашто Грција би го признал македонското малцинство кога ти и сите други во МКД заедно со активностите и договорите на ОВА влада јавно сте се откажале? да ги додам тука и македонското малцинство и во Бугарија, па и Албанија, кои се тука ,,фашисти,, ? :toe:
... МКД сама не си го признава сопственото македонско во тие држави јавно и написмено се има откажано од нив дека не постојат македонско малцинство во Грција и Бугарија, Албанија, ти сакаш тие држави да ги признат како малцинства, а ти поради тоа ги нарекуваш ,,фашисти,, ? :pos:
Грција се уште нема Ратификувано Закон на Права на малцинства да изучуваат сопствен јазик,НЕ зборуваме за државни школи, веројатно и Блгарија, а пак Блгарија БАРА од нас да им ги поштуваме правата, ама нашите ГОМНАРИ не знаат што е реципроцитет....
А тоа дека си го замајуваат народот е јасно, а пак и влада Блгарија не може да избере...
Дебилно беше што се прифати Францускиот Предлог, фино лепо требаше да се отфрли, ионака нема да има проширување...
Сега Рама во Тирана ќе ги советува албанските партии што да бараат за подршка на Уставните промени....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom