Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ама мене во кола беспари ме возат, нема сега да делиме оно ово... Или ќе ме возиш до работа или не ... :P
Саат и пол вожња...мора многу да те сака дечко ти :) Ау не пешки било саат и пол. Те сака нормално.
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 15:25 ---
Дојди земи ги.
Ако тргнам пешки ќе стигнам? не ми се пали кола не ми се троши бензин. Кај си?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Де де. Колава не ми е блескава не е перена два месеци и не е баш нова. А место да се возиме со бус може групно 4ца у кола и ќе дојде горе доле исто цената, под услов да одиме во ист правец. Ова не е ништо ново во Америка ова е секојдневие.
Тоа со групњак у кола за делење на трошок не е страшно. Туку ќе поскапи лебот, кафето, и се друго по ред, па кога ќе сакаш да изведеш девојка или да ја поканиш дома на вечера пак ќе треба да правиш групњак со 3-4 за да ти дојде горе-доле исто цената. И тоа во Америка е секојдневие :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.000
Поени од реакции
18.766
Тоа со групњак у кола за делење на трошок не е страшно. Туку ќе поскапи лебот, кафето, и се друго по ред, па кога ќе сакаш да изведеш девојка или да ја поканиш дома на вечера пак ќе треба да правиш групњак со 3-4 за да ти дојде горе-доле исто цената. И тоа во Америка е секојдневие :)
Ја мислам и тоа би било во ред, само премиерот да не се чепка. :)

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
место да кукате ви го најдов лекот
http://en.wikipedia.org/wiki/Carpool
9% од американците вака идат на работа :)
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 15:33 ---
Спремај си ја девојката тогаш пријателе. Јас не кукам за цениве јас се информирам и се спремам.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
место да кукате ви го најдов лекот
http://en.wikipedia.org/wiki/Carpool
9% од американците вака идат на работа :)
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 15:33 ---

Спремај си ја девојката тогаш пријателе. Јас не кукам за цениве јас се информирам и се спремам.
За среќа немам девојка, така да тоа сценарио не ме засега, туку како тоа се спремаш ... сподели некоја идеја за антикризна мерка.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
За среќа немам девојка, така да тоа сценарио не ме засега, туку како тоа се спремаш ... сподели некоја идеја за антикризна мерка.
Штедење! Што друго.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Саат и пол вожња...мора многу да те сака дечко ти :) Ау не пешки било саат и пол. Те сака нормално.
А што имаат врска емотивните расположенија на дечко ми со бензинската криза во Македонија? Сама одам на работа сама се враќам. Како се снаоѓам јас си знам. Тој само ми има кажано, од 30 ден повеќе да не давам за превоз, друго што сакам нека дадам, ама пари јок..

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Алал нека му е на Мјолнир, успеа во тоа што го умислил, да го сврти муабетот на темава во погрешен правец.
Всушност, тоа владава веќе со години прави. Со глупости ни го оттргнува вниманието од вистинските проблеми.
Владата има удел во цената на нафтата, и тоа најголем удел.
Не е паметен лопов тој што ќе украде милион евра од еден човек, туку тој што ќе украде едно евро од милион луѓе.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Јас незнам што им реплицирате на шанкерите од штабовите? нив и 400ден да им го кренат бензинот, пак ке речат најефтин имаме во универзумот.....ја свртија темата....патиме од продаените....

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Алал нека му е на Мјолнир, успеа во тоа што го умислил, да го сврти муабетот на темава во погрешен правец.
Всушност, тоа владава веќе со години прави. Со глупости ни го оттргнува вниманието од вистинските проблеми.
Владата има удел во цената на нафтата, и тоа најголем удел.
Не е паметен лопов тој што ќе украде милион евра од еден човек, туку тој што ќе украде едно евро од милион луѓе.
Мислам дека нашата влада е во соработка со странските влади и сите заедно ја зголемуваат цената на нафтата на грбот на народот. Сите влади се пресреќни кога се зголемува цената на нафтата бидејќи имаат незадоволен народ. Конспирација!
--- надополнето: 27 февруари 2012 во 15:46 ---
Јас незнам што им реплицирате на шанкерите од штабовите? нив и 400ден да им го кренат бензинот, пак ке речат најефтин имаме во универзумот.....ја свртија темата....патиме од продаените....
Брате има едно гугл се вика. Таму има цени од светска берза, комапративни цени од цела Европа. Официјални податоци. Ама не комунистиве уште лажат.

I

Iblis

Гостин
Податокот што го гледате на табелата, за Македонија, е застарен.
85 / 61.5 = 1.382
Пред нас се земји си значајно повисок стандард и повисоки примања на населението во однос со нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom