Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Осеќам дека ќе има "Македонска Пролет",нема да биде лесно,ама ќе биде на арно,па ова веќе не се трпи...
:pos:

немој не ме радуј

кај даваат часови по кунг фу по популарни цени ?

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Ја мислам дека Бранко е кwив за ова.Он да не ја удреше приватизацијата,не ќе беше бензинот волку скап.Апсаана.
--- надополнето: 13 август 2012 во 13:42 ---
:pos:

немој не ме радуј

кај даваат часови по кунг фу по популарни цени ?
Незнам ја кунг фу,ама карате и едно 30 други опасни збора сигурно :)).Македончето трпи трпи ама...ќе продолжи да трпи :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Не, заради трошоците за транспорт. Едно поскапување повлекува друго, BTW луѓе што работат во Жито Леб ми кажаа дека ако уште еднаш се качи цената на бензинот, ќе се качи и цената на лебот. Се е поврзано..;)
Храната воопшто целата е качена освен лебот кој го држат на узди. Пиперот и компирот се нешто качени од пред 2 недели, доматите 40-50 не се симнаа (лани цела гајба се земаше за 100 денари).Тешко оние салца и ајвар што ќе праат оваа година.
де бе удри математика одземи од 87.5, 3.5 денари!
не видов, притисок ми се качи

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Храната воопшто целата е качена освен лебот кој го држат на узди. Пиперот и компирот се нешто качени од пред 2 недели, доматите 40-50 не се симнаа (лани цела гајба се земаше за 100 денари).Тешко оние салца и ајвар што ќе праат оваа година.
не видов, притисок ми се качи
Земи докажи им на партиските војничиња..

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Како зедоа засил сега, до пред нова година ќе ја поминиме 100ката. :notworthy:
Шо луѓе ќе беа тие од регулаторна бе, џелати да беа повеќе душа ќе имаа... :unsure:

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
лебот го држат за узди ?? е ај шо трошок имаат за производство кога прават неконтролирано производство на сомуни,па утредента најмалку половина одат по половина цена за кучињата или екстремната сиромаштија(5 денари сув/вчерашен леб)

ај да отвориме ако не сите пекари и да го продаваме за 50 ден од векна.........

пазарна економија - во неа лебот е застапен како социјална категорија,не се зафаќај со тој бизнис ако не знаеш дека државата мора да го заштити овај продукт заради социјалата и помирен живот........не им се исплаќало,значи капиталот можеле да го преиначат во друг бизнис а не упосрно да удираат по џебот на граѓаните

затоа најдобро одкажи се од лебот со време.........

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Море да си купиме по една селска кочија и пред влада да си се возиме.....па забрането е....ќе не апси. Педер е.
Може сака цела Македонија да ја праи Зелена-Еколошка.
Не сум политички обоен Но денот кога ќе се смени власта Ќе го славам како победа против Вонземјаните...ама после па исто.... ех што немам у дворот извор на нафта, море и тоа ќе ми го земат. Арно ми рече еден про....... пред 10 години додека не ги обесеме сите политичари на бандери ништо не биват од ова држава.

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Море да си купиме по една селска кочија и пред влада да си се возиме.....па забрането е....ќе не апси. Педер е.
Може сака цела Македонија да ја праи Зелена-Еколошка.
Не сум политички обоен Но денот кога ќе се смени власта Ќе го славам како победа против Вонземјаните...ама после па исто.... ех што немам у дворот извор на нафта, море и тоа ќе ми го земат. Арно ми рече еден про....... пред 10 години додека не ги обесеме сите политичари на бандери ништо не биват од ова држава.
И да ги обесиш сите на бандера пак други ке дојдат, се додека не се појави човек ко путин, кој шо ја сака државата никад нема да не биде, затоа е боље еден доживотен него 40 на 4 години па да глеа шо повеке да украде!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Од денеска возам на маслиново масло. Поефтино е

levell5

Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
И да ги обесиш сите на бандера пак други ке дојдат, се додека не се појави човек ко путин, кој шо ја сака државата никад нема да не биде, затоа е боље еден доживотен него 40 на 4 години па да глеа шо повеке да украде!
Тогаш ќе нема политичари, новите шо ќе дојдат(станат политичари) со пелени ќе бидат 24/7 :) .
Еве Глујо се токми за многу години ама нешто Американците му расипуваат есап и сеа се плашат да му пуштат покана да не подзатвори телевизии таму.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Немојте многу по Гвујо гледам почнале да судат по основа на пцуење на социјални мрежи (а и некои нови закони ќе носат за ова). Сакаат секаде да има контрола.

Него мора некој да ја покрие буџетската дупка од скоро 1 милијарда евра

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Тогаш ќе нема политичари, новите шо ќе дојдат(станат политичари) со пелени ќе бидат 24/7 :) .
Еве Глујо се токми за многу години ама нешто Американците му расипуваат есап и сеа се плашат да му пуштат покана да не подзатвори телевизии таму.
Грујо не ја сака државата тој си мести тендери, си зема проценти си гледа за свој џеб плус има катастрофална политика на патриотизам и барок, така да он треба у прв ред да се беси.
--- надополнето: 13 август 2012 во 14:25 ---
Немојте многу по Гвујо гледам почнале да судат по основа на пцуење на социјални мрежи (а и некои нови закони ќе носат за ова). Сакаат секаде да има контрола.

Него мора некој да ја покрие буџетската дупка од скоро 1 милијарда евра
Ти мислиш дека е 1 милијарда ама сигурно е повеке :)

levell5

Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Да отвориме тема на листа за бесење на политичари, кога веќе тоа е тешко остварливо :)
Барем да си го прочитат името на листата.
Ќе играме бесилка, она стара позната игра.... тоа не е лошо и не се мисли кон никого лошо.

Kajgana Shop

На врв Bottom