Христос Воскресе!

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
‎"Јас сум воскресението и животот! Кој верува во мене можеби ќе умре, но ќе живее! А кој живее и верува во мене нема да умре никогаш! Веруваш ли во тоа? " Исус Христос - Јован11:25,26... Христос Воскресна!!!

Еве сум и јас... Кусо да не сум :) Вистина воскресна... Љубов, здравје и мир во нашите души, дај Боже повеќе:)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Честит празник христијани . За многу години.

A go vide nekoj ??
I had to..
Не ја сфаќам стварно потребава со тупењево и изигравање на наудрен или па поголемо беше од тебе па неможеше ко секој друг човек без разлика дали е муслиман , евреин и во ретки случаи атеист да честиташ или пак ич да не ја отвориш темата....

T

Tetro

Гостин
А по саботата, на осамнување на првиот седмичен ден, дојдоа Марија Магдалена и другата Марија да го видат гробот.
И ете, стана голем земјотрес, зашто Господов ангел слезе од небото, пристапи и го одмести каменот и седна на него.
А лицето му светеше како молња, а неговата облека - бела како снег.
Од страв пред него, стражарите трепереа и станаа како мртви.
Тогаш ангелот проговори и им рече на жените: „Вие не бојте се! Зашто знам дека Го барате распнатиот Исус.
Го нема тука, зашто воскресна, како што рече! Дојдете и видете го местото каде што лежеше,
и отидете бргу и кажете им на Неговите ученици дека воскресна од мртвите и - ете - Тој оди пред вас во Галилеја. Таму ќе Го видите! Ете, ви кажав!”
И тие излегоа веднаш од гробот, со страв и со голема радост, и отрчаа да им соопштат на Неговите ученици.
И ете, Исус ги пресретна и рече: „Здраво!” А тие се приближија при Него, Му се фатија за Неговите нозе и Му се поклонија.
Тогаш Исус им рече: „Не бојте се! Одете и соопштете им на Моите браќа, да отидат во Галилеја; и таму ќе Ме видат.”

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Навистина Воскресе! За многу години!

Kajgana Shop

На врв Bottom