Да, мада кецот е подобар.
Два три збора за филмов дали вреди да се симни ?
А што е? Комедија?Катастрофа филм. Без разлика на тоа што сум женско, настрана силувањето ама ова не е ни хорор ко прво, а ко второ само на бруталноста е ставен акцент. Ко за болни ми е.
Реков дека не е хорор. Бруталност е. Да ти се згади. Хорор е нешто што ќе те здрма, ќе те извади од памет, за во WC да не можеш да одиш без светло. А филмов комедија посекако не е. Ме потсеќа на глупостите на Вес Кравен во кои сакаше да се истакне ко демек е јак хорор режисер и да си ја врати славата и само наставал во новите филмови бруталности и крвови. Тоа хорор, за малолетници само, па дури и тие на подфорумов гледам бараат нешто посериозно кога прашуваат за хорор предлог.А што е? Комедија?![]()
Девојко, постојат луѓе кои сакаат да гледаат бруталност на платно.Реков дека не е хорор. Бруталност е. Да ти се згади. Хорор е нешто што ќе те здрма, ќе те извади од памет, за во WC да не можеш да одиш без светло. А филмов комедија посекако не е. Ме потсеќа на глупостите на Вес Кравен во кои сакаше да се истакне ко демек е јак хорор режисер и само наставал бруталности и крвови. Тоа хорор, за малолетници само, па дури и тие на подфорумов гледам бараат нешто посериозно кога прашуваат за хорор предлог.
Во полно филмови имало силување/обид за силување па не се класифицирани како хорори а имаат многу добри оценки на имдб и се класици. Clockwork Orange на пример.
Многу добри филмови се слабо оценети. И?
Абе и Смртоносен благослов му е добар, и Hills have eyes (неговата верзија) е многу добра, ама секој режисер има период на киксови. А за бруталности кој сака да гледа овој „хорор“ е погоден, нема што. За мене а и како што гледам за повеќето што ми го лајкнале мислењето е само потрошени мегабајтиДевојко, постојат луѓе кои сакаат да гледаат бруталност на платно.
Брутален е и SAW, па повеќето го сметаат за добар хорор, иако овие два филма се неспоредливи.
За Wes Craven не се согласувам. New Nightmare е одличен негов филм.
Лајковите ти значат?Абе и Смртоносен благослов му е добар, и Hills have eyes (неговата верзија) е многу добра, ама секој режисер има период на киксови. А за бруталности кој сака да гледа овој „хорор“ е погоден, нема што. За мене а и како што гледам за повеќето што ми го лајкнале мислењето е само потрошени мегабајти![]()
Не ми значат. Друго сакав да ти посочам ама ајде, carry on, чим ти се свиѓаат вакви филмови, ставај го на даунлоад The Human centipede, Hostel итн итн.Лајковите ти значат?![]()
Тие се повисоко рангирани филмови.ставај го на даунлоад The Human centipede, Hostel итн итн.
Џену нема лутење за вкусови и не сите сакаме исти хорори така да некој ги сака Hostel, Mum&Dad, SAW додека друг ќе си земе нешто психолошко кое на љубителите на првиве ќе им биде досадноНе ми значат. Друго сакав да ти посочам ама ајде, carry on, чим ти се свиѓаат вакви филмови, ставај го на даунлоад The Human centipede, Hostel итн итн.
Ги имам повеќето изгледано. И присуство на крвопрелевање и садизам ми се допаѓа.Тие се повисоко рангирани филмови.
Ма да, се` е до вкус. Да го оставиме нека гледа малиот тоа што го возбудува, крвопролевање во сексуални сцени, садизам,.... како беше http://www.imdb.com/title/tt1242432/keywords
Знам де дека нема, јасно е тоа, и јас само дискутиравЏену нема лутење за вкусови и не сите сакаме исти хорори така да некој ги сака Hostel, Mum&Dad, SAW додека друг ќе си земе нешто психолошко кое на љубителите на првиве ќе им биде досадно.
Тука сме да размениме линкови и мислења како секој од нас би си нашол филм кој му прави ќеиф без приоа да се нервираме еден со друг.