Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126
Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Лурц, нема везе дека сексот е за репродукција. За уживање е..
In biology, sex is a process of combining and mixing genetic traits, often resulting in the specialization of organisms into a male or female variety (each known as a sex). Sexual reproduction involves combining specialized cells (gametes) to form offspring that inherit traits from both parents.
ние практикуваме заради задоволство на сите чула, но притоа користиме средства и техники против зачнување, т.е.за планирање на животот и на семејството. сепак крајната цел е размножување.
П.С Добро вие луѓе сте се сексале во животот или што???? Ви ги жалам само женичките ваши....
Не ги жали бадијала...и не сум сексал, ај објасни ако моеш како оди тој чин? Ете кажи го примерот со книгата, не сум искусен...

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
ма ако им е убаво нека се земаат и нека посвојуваат деца.Мене воопшто не ме занима

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
А другите видови го прават со јасно зацртана цел да ја оплодат женката...
офф не ми се верува :tapp:

Значи тие имаат само секс за време на парење затоа што ИНСТИНКТИТЕ им кажуваат дека треба. Не се тие свесни дека треба да се парат, па затоа имаат инстинкти за да не им изумре видот

S

Sagan

Гостин
Ок може тогаш и со животни да имам нели? Па тоа ми е уживање на мене можда
Збориме за две човечки суштества, со мисли, емоции, стравови и надежи, кои доброволно со согласност пристапиле кон актот.

А за уживање, можеш и со вибратор.

офф не ми се верува :tapp:

Значи тие имаат само секс за време на парење затоа што ИНСТИНКТИТЕ им кажуваат дека треба. Не се тие свесни дека треба да се парат, па затоа имаат инстинкти за да не им изумре видот
Ме просветли.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Збориме за две човечки суштества, со мисли, емоции, стравови и надежи, кои доброволно со согласност пристапиле кон актот.

па сега вие се зазборевте за секс, а јас не гледам никаква емотивна страна на сексот...
ако сакаш за емоции и љубов на геј паровите, тоа е веке друго

N

Nessa Alcarin

Гостин
па сега вие се зазборевте за секс, а јас не гледам никаква емотивна страна на сексот...
Не гледаш емотивна страна во нашите коментари или не гледаш емотивна страна во сексот воопшто?

S

Sagan

Гостин
Не реков дека треба да ги има меѓу нив двајцата.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251

у ствари, она што претходно го напиша за замките на природата. Емотивниот комплекс, хормоналниот (такозвани ендокрин систем) и сетилниот, сите заедно во спрега се замки на природата чија крајна цел е продолжување на видот. Природата мислам дека е доста практична.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
S

Sagan

Гостин
у ствари, она што претходно го напиша за замките на природата. Емотивниот комплекс, хормоналниот (такозвани ендокрин систем) и сетилниот, сите заедно во спрега се замки на природата чија крајна цел е продолжување на видот. Природата мислам дека е доста практична.
Да, апсолутно се согласувам дека крајната цел е продолжувањето на видот.
Но човекот остава неколку потомци, а се секса секојдневно.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Затоа и претходно го споменав планирањето на семејството (да не биде секое летенце детенце :))

N

Nessa Alcarin

Гостин
Охххх бре душо, ај првин имај секс па после ќе правиме муабет. Ти можеби не гледаш ништо емотивно сега, но кога ќе видиш дека некој ужива и доаѓа до врв на задоволство само поради тебе, и секоја негова воздишка е предизвикана од тебе, и дека во тој момент е најранлив а тој одлучил да го сподели сето тоа со тебе, тогаш ќе ја видиш и емотивната страна на сексот. (поет сум станала у пм :) )

Kajgana Shop

На врв Bottom