Холбрук: Можна војна на Косово

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Nas ke ne snema od kartata za kratko vreme od sto mislime deka mozi da ima sozivot so albanci koj ni go maltretirat i ubivat narodot. A gardata na Czar lazar neka brkat rabota mozda podobro ke go odbrani makedonskiot narod od sto MVR pravi dosega.:tapp:
Бог да чува, каков став :nenene:!

Ако мислиш дека ќе те снема од картата тогаш може и навистина да те снема, поготово што „лошите„ Албанци го убиваат сиротиот народ како што велиш.

Сепак ако чекаш на фамозната од никого невидена гарда на Цар Лазар да те брани ќе мора многу да се начекаш!

Со таков став мислам дека никој не може да те одбрани!

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Бог да чува, каков став :nenene:!

Ако мислиш дека ќе те снема од картата тогаш може и навистина да те снема, поготово што „лошите„ Албанци го убиваат сиротиот народ како што велиш.

Сепак ако чекаш на фамозната од никого невидена гарда на Цар Лазар да те брани ќе мора многу да се начекаш!

Со таков став мислам дека никој не може да те одбрани!
Jas mozam sam, familijata, tatkovinata i verata da si ja odbranam ako mi dadat drzavata i neka ne se meshat zapadot.
Mene mie zal sto uste postojat siptarofili megju makedonskiot narod, vas vie stavot Bog da cuva. Zatoa cel Balkan ni se smee kako kukavici, teroristite i kriminalcite vo sobranie a branitelite vo zatvori. Ti da se sramish.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Jas mozam sam, familijata, tatkovinata i verata da si ja odbranam ako mi dadat drzavata i neka ne se meshat zapadot.
Mene mie zal sto uste postojat siptarofili megju makedonskiot narod, vas vie stavot Bog da cuva. Zatoa cel Balkan ni se smee kako kukavici, teroristite i kriminalcite vo sobranie a branitelite vo zatvori. Ti da se sramish.
Од што да се срамам? Што не чекам „невидливата„ гарда на некој туѓ цар да ме одбранува? Што не мислам дека Албанците се криви за сите зла на земјата? Што не мислам дека без НАТО и ЕУ ќе биде потоп? Што мислам дека Македонија може и мора сама да си ги реши проблемите а не да чека други да и ги решат?

Од тоа ли да се срамам?

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Во белгија никој не го интересира и не прашува за никого за етничката припадност туку сите се Белгијанци а богами исто е и во Америка све брате Амери...
Се гледа дека си бил во Белгија и се знаеш за неа. Не си слушнал дека Белгија, кога не би се мешале ЕУ факторите, би се распаднала и поделила на 2 дела.

Кажи ми зошто тогаш во Америка има Амери и Нигери (овие што пијат добра вода) пошто тврдиш дека сите се Амери. Појди да видиш колку се сите Американци. Тоа нашите таму се прават "енглези у Њујорк".

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Од што да се срамам? Што не чекам „невидливата„ гарда на некој туѓ цар да ме одбранува? Што не мислам дека Албанците се криви за сите зла на земјата? Што не мислам дека без НАТО и ЕУ ќе биде потоп? Што мислам дека Македонија може и мора сама да си ги реши проблемите а не да чека други да и ги решат?

Од тоа ли да се срамам?
Ne od sto makedoncite se lugje od vtor red i zakonot ne vazi za drugite osven makedoncite a ti pak gi branish albancite koga samo zlo ni pravat.

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11

Од тоа ли да се срамам?
Lichno, ne treba da se sramish. Nacionalno, Makedoncite se naj 'toleranten' narod. E sega, ovaa 'tolerancija', ima i pozitivna i negativna strana.:toe:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Ne od sto makedoncite se lugje od vtor red i zakonot ne vazi za drugite osven makedoncite a ti pak gi branish albancite koga samo zlo ni pravat.
Тука имам различно мислење.

Прво, не ги бранам Албанците! Тој што ќе оди во планина да ми изигрува герилец ако биде фатен треба 30 години да заглави на робија, без пардон!

Тој што напротив живее нормално, плаќа даноци и заработува за себе и фамилија треба да биде почитуван!

Тој што е во власт и ништо друго не го интересира освен да наполни џебови и би продал и мајка за пари треба да виси на камени мост без разлика дали се викал Љутви или Димитар!

На власт последниве 16 години се главно Македонци и за бедата во која живее народот се исто криви главно Македонци. Албанците се тука споредни. Албанците не го продадоа знамето и името нити па некој од капиталните објекти во државата го продаде Албанец. Грбот што уште не е донесен не беше проблемот кај Албанците.

Кога има расуло и декаденција во државата и слаба централна власт сепаратистички тенденции СЕКОГАШ се јавуваат, природен процес на секој систем што не се штити од распаѓање. Да имавме 500 000 Срби или Грци можеби и полошо ќе поминевме. Кога 25% можат да контролираат 75% нешто не е во ред кај мнозинството!

Кога беше референдумот за територијална поделба народот си одлучи да не гласа, бујрум, веќе нема љутиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom