Хип хоп културата во Македонија

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.329
Поени од реакции
21.639
Се усра рапот во Македонија дефинитивно. Многу погрешен чекор на Легијата, ќе видиме другите што ќе направат. Убаво рече еден другар -Босна и Србија го има рапот.

Кој не ми верува може да види постари мислења од мене на форумот што зборев. :)
Не е само Легијата рап кај нас. Ако се усрале Легијата, има други што ќе слушаме.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Не е само Легијата рап кај нас. Ако се усрале Легијата, има други што ќе слушаме.

Mada na legija i vreme i e malku da odmorat. Da go ostavat BLAZEJ da si kaze sto ima da kaze u eden seriozen LP proekt a drugite da se ebat u gz dosta bese. Neka gledat da si napravat semejstva i tako dalje ... legija dobvolno pokazaa.Neka izdadat rapanojata i toa e toa da ne se zamarat nekolku godini so rap. Blazej da izdade eden solo proekt i strajk tamu novoto sto sprema i toa e.Dzaka da ne ni pomislil povekje da se pojavuva posle tie izmisleni eksperimentalni proekti .. tonyo san dosta mu e so 3 albuma ... cvetot na svetot naj jak bese posle toa pocna da se krivfe ... grin aut kako sto kazav da izvadat rapanojata i toa e ..... ima drugo sto da se slusa dosta bese legija ... vidovte kako toxika isceznaa ?? ete taka treba i oni da isvceznat za nekoja godina i da ase vrnat po kasno so po nekoja kreativna ideja a ne samo da serat socijala socijala ... cekam rapanoja da vidam sto kje ima ali bidejki brus e zad pultot znam deka kje e kvalitet zatoa i vrede da se ceka ... a ova CIJA SI e tesko sranje .... LD bolje da prestane so rap da se zamara za nekoj 2/3 godini ... bolje divizija kje slusam nego li legija HAHAHAHAHHAHAHAHHA

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
togas drugar iskreno....ne si slusnal za makedonski rap...
Еј, не ми кажувај мене што сум слушнал, што не. Реков дека има добри, но не ми се по кејф. Има доста надежни, но ќе видиме тек сега се развиваат.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Еј, не ми кажувај мене што сум слушнал, што не. Реков дека има добри, но не ми се по кејф. Има доста надежни, но ќе видиме тек сега се развиваат.

so samoto toa so ja stavas bosanskata rap scena i srpskata pred makedonskata se e jasno....

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
so samoto toa so ja stavas bosanskata rap scena i srpskata pred makedonskata se e jasno....
Тоа го кажа еден рапер Босна и Србија дека го има рапот. Не сакам овде да му спомувам име, се од овде што се пишува излегува. Не сакам криво да го разберат некој, па после да си има проблеми.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Брат значи ти го цитирав членот што го нудеше тоа пошо нели него го баравте?
Оу не видов, извини. Да, тој мене ме цитираше за него кажував. Си реков ти си тој. Недоразбирање :)

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
blazej praese mnogu napreden rap u toa vreme....
Според мене треба да има повеќе рап со таква идеја, експериментирање со македонскиов јазик, да видиме до каде можеме да си играме со него, до брејкинг поинт или нешто слично :D
Инаку го пратам Хајд будно под око. Ми станува омилен дечково.
Тогаш ќе имаш доста за слушање летово, барем така мислам, ако не се случи нешто непредвидливо што ќе ги спречи наредните траки и проекти :D

Kajgana Shop

На врв Bottom