Хипхоп културата надвор од нашите граници

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
А може да ми ја објасниш фолозофијата те молам? Јас сум шеф шеф, јас сум гезве јас сум сите што немаат везе, од стрес бес психо анализа мојата психа е гром јас не сум мона лиза?
Денеска луѓе и олеснување у шоља можат да го наречат уметност ц ц ц...
А ти можеш од тоа што ти се може и од инает колку сакаш овде фрустрации да истураш јас не се замарам со тебе веќе.
Еве една добра песна од аго, уживајте!!!

мислам дека веќе го уништија долго време у америка, ова само го докрајчи :)
Незнам кај виде дека 'лечам фрустрации' али ај, тој дел ќе го рипнам..

Ај, замени си, МНОГУ иронија у првите стихови на ја сум шеф, и замисли си како пее за слаткар или зен, или аго:pos: и ќе ти стане малце појасно.
Нема врска, верувај, не си единствениот шо не препознава иронија на форумов..

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
ALELUJA ! ! ! ! ! Daj be covece na sho se palat denesnive generacii molim te, a koa ke mu pustis Classic-Rakim etc etc ti vikaat sho e ova sranje be brat, slusni go FLO-Rida, T-Pain ... BIRDMAN ZITI BOGA ! ! ! ! !
комплетно се слагам. со auto-tune само праат пари сеа. али сепак идеме напред! НЕ СЕ ДАВАМЕ!!!

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Така е :P
Значи ја премногу се зафатив со Тека Нина, па заборајв на мојо омилен артист THA MADAFUCKIN ICE CUBE! Дај да донесиме нешто west, west на форумчево... уживајте во Natural Born Killaz од Ice Cube and Dr.Dre....

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
абе ја не сум ориентиран нешто east west. само сакам да слушам квалитетен рап и да се искорени auto-tune. нека се најде вистинското значење на "I Am Hip-Hop". само тоа го сакам.

IksonamzuK ај плс кажи од која песна е ова
„The West got the best, the East got the beast, I'm out and about with a blunt in my mouth, peace!

фала :helou:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
"Snoop Dogg - Pass it Pass It" од албумо "R&G: The Masterpiece" ... последниот стих на последната строфа :P
peace!

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
фала. сеа ќе ја слушнам. а ти слушни ја Ace Hood - All bets on Ace. ѕвер е типот

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде педерот скопски малку за добро расположение :icon_lol::

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Слушнете нешто од O.C. и од Masta Ace многу добар рап (не постирам видеа оти Кискино НАМЕРНО ми ги брише!):pos2:

Гледам погоре нешто пак почна муабетов Аго vs. Чиста

Чиста си е old school rap и затоа тој стил кој на некому гледам му оди на нерви и мисли дека е безвезе. Е не е, има доста филозофија испреплетана преку сарказмот.

Аго е hardcore rap. Му доликува тоа што го прави за негови години бидејќи си се држи строго до тој стил и не го менува (за разлика од други кои парите им се пред се).

Како и да е Аго и Чиста се рап икони во Македонија.

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Seto ova AGO VS CISTA sho se slucuva ..... jas imam samo eden odgovor na seto ova

whatever man - uzivajte

Kiskin brat .... ce mi izvinisn za postov, ali NEMOZEV DA IZDRZAM :pos2:
znam deka ima specijalno mesto na forumov za vakvi SPECIJALKI ali posho ova se smeta za HIP HOP mora i tuka da se stavi

samo ce ve zamolam da otvorite na youtube i da gi procitate komentarite pod spotov ..... luge, jas sum do tolku zakocen sho ne mi se bendisuva ova i sho velam deka e TESKO SRANJE ili pesnava e VISTINA DOBRA ????? ve molam kazete mi :pos2:

JerryMK

Sexy Girls in your town for night
Член од
5 мај 2009
Мислења
259
Поени од реакции
12
hahaha abe od kaj extreme ovde be trgaj go natam inaku ucam zaedno so the man i ova mislam deka e daleku od rap inaku ovoj extrem vise mi lici na peder otkolku na raper

?

..........

Гостин
Ова го слушав во мое време........................

и најреалните стихови кој го опишуват нашето поднебје.

A da ke gi zaboravev Чиста околина .....ги слушав во основно

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Новиот спот на Марчело кој вчера премиерно беше прикажан на MTV:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Pipovski блазе си ти. во сегашново време ние слушаме песни за ПИЧОНДРИ и СПОНЗОРУШИ.... не ни се мачам да постирам видеа... знам дека на многумина му е скурчено од срањево наоколу... зато че си останам со то шо најмогу ме прима.... незнам дали имате слушнато за песнава, али расистичкото копиле Ice Cube ( како шо го нарекуваа сите ) има мн добра порака...

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Ја како страсен љубител на рапот,сакам да им кажам на сите шо го слушаат Слаткар нека се **** (цензура не ми треба)и нека не викаат дека слушаат рап
Легија Рулз

Изменето од Кискино:
Цензура тебе ти треба, и опомена. Прва и последна.

Kajgana Shop

На врв Bottom