Хипхоп културата надвор од нашите граници

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Да не беше Дре западниот брег ќе беше назад да не речам невидлив :)

Коа сме веќе кај дре еве видеа кој вредат да се погледнат отркива некој дефиниции :)
/quote]

go imam gledano celo intervju, vistina vredi da se gleda . . . Dre THE BEST. . 4EVA

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
За сите љубители на Tech N9ne еве нешто од неговите почетоци...

Peace!!!

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
понудете бре нешто поразлично,мн.сте монотони еј :)
не е цел хип хоп тек најн,сајпрес,дре и сл....

Член од
26 октомври 2009
Мислења
36
Поени од реакции
2
samo slusnete so zbori......a od koa ke zavrsi so zborenje DRKANJE POCNUE :)!!!!

Uhh, even though I'm fuckin with the po'-po'
Them nigga know how I act in the low-low

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99

koj barashe nesto novo?

eve, poveli :) KAZE crnchugava odi nagore so negojo nov mix tejp FIRST IN FLIGHT . . . i ima GOOOLEM potencijal
za da se uverish, eve poveli edno video, lirikata e KOSKA
da razbijam malce monotonija . . pozz

PRESENTIN . . J COLE bratov e strikno BOUT THEM LYRICS no dramma, no shit, only real hip hop, koj sho znaj za hip hop che go ceni deckovo, patem mozi da go vidime vo idnina vo DEF JAM

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
нема ново бе пеер и сам знаеш :wink:
се шо е ново е гомно, веќе рап музиката губи душа.... комерцијалата го прави своето. Дури и некои рап икони разочаруваат:nesum:. Како на пример го слушав најновиов албум од Snoop Dogg - Malice N Wonderland..... братот има песна со Soulja Boy -.- .... единствена шо му вреди на елбумот е I Wanna Rock од DrDre продукција....

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ice Cube & W.C убиствена комбинација вест коуст биааач никад нема да се откаже Ice Cube од траки.иначе Снуп Дог готов е џабе прај траки се брука само доста му е иако само старите му ги слушам чат пат поновите ретко

Frank_White

Da ReaList
Член од
8 август 2008
Мислења
69
Поени од реакции
2
:nenene:........Снуп е Снуп.......Еве ви бе друга песна......Шо и фали на песнава, и таа ли не ја бива?

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
нема ново бе пеер и сам знаеш :wink:
се шо е ново е гомно, веќе рап музиката губи душа.... комерцијалата го прави своето. Дури и некои рап икони разочаруваат:nesum:. Како на пример го слушав најновиов албум од Snoop Dogg - Malice N Wonderland..... братот има песна со Soulja Boy -.- .... единствена шо му вреди на елбумот е I Wanna Rock од DrDre продукција....

абе се поднаоѓа нешо на истокот...има андерграунд албуми искачаат само ме мрзи да барам нешо поише инфо за артистите и само ги симнуам да чујам шо се прави...:)

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
:nenene:........Снуп е Снуп.......Еве ви бе друга песна......Шо и фали на песнава, и таа ли не ја бива?

Го нема WestCoast шмекот брат... нема едно пијано вака да те погоди, нема ни висл да те натера да крениш во воздух едно W, нема ни некоја тема песнава....:toe:... а да речиш Snoop најмногу се погоди со Neptunes звукот во албумот "R&G: The Masterpiece". Значи ако не е дре продукција или фарел, снуп е запустен. Тој сам дава изјава дека сака да му помага на млади артисти и продуценти и тие млади (без)надежни му ги запустуваат траките. Gangsta Luv.....?! ова е Snoop Dogg а ако сака уште да вика Dubz Up тогаш нека го прај ова....

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Снуп неможе без Дре колку и да се прај дека може неможе а и годините го газат.Се најавува ли нов албум на Ајс Кјуб?Со Даб С растураат на концерти уште се во топ форма

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Снуп неможе без Дре колку и да се прај дека може неможе а и годините го газат.Се најавува ли нов албум на Ајс Кјуб?Со Даб С растураат на концерти уште се во топ форма
Се најавуваше нов албум од Dub C али нешто се случи, појма неам шо, али Lench Mob секако исфрла албум годинава ( мислам на 2010 ), дали од Кјуб или WC незнам.... останува да видиме:helou:

Frank_White

Da ReaList
Член од
8 август 2008
Мислења
69
Поени од реакции
2
Верувам зборувате за Снуп како рапер, а не како личност, оти ако е за второто сте многу грешка. Јас колку шо знам, Дре не му ги пишува лириките на Снуп, но го создава битот. Е сега, според мене Дре е најдобар продуцент у хип хоп, и тој не создава песни туку хитови. Тоа го направи и со Снуп, му создаде песни коишо беа и се хип хоп антемс како Whats my name, и некои други песни од старите. Но, јас слободно ке кажам дека и Дре немаше да биде тоа шо е сега да не беше Снуп. Word Up!... Но дали песните шо ги продуцираше Дре ке беа исто прифатени ако друг артист ги изведуваше...Не, зашо Снуп си има сопствен стил на Сленг, и многу други карактеристики кои го одалечуваат од просечен рапер. Затоа, Дре е дел од создавањето на Снуп како рапер, но далеку од тоа дека Снуп не може без Дре.... Еве ви една песна која е продуцирана од "млад" продуцент, а не е запустена...
Поздрав момци...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Се најавуваше нов албум од Dub C али нешто се случи, појма неам шо, али Lench Mob секако исфрла албум годинава ( мислам на 2010 ), дали од Кјуб или WC незнам.... останува да видиме:helou:
Ако е од Кјуб би требало кон крајот на другата година зошто би било многу брзо.Иначе снуп реков за продуцкијата од дре нормално никој не спомна дека друг му ги пишува текстовите :helou:тоа шо го пишав за снуп е мое мислење не мора да е така туку дека не е истиот без дре

Kajgana Shop

На врв Bottom