.. се прекинуваат глупите муабети на 90% од овие што пишувале, ми се сере од такви работи.. па продолжуваме со новости, за вас, Кајгана News, brought to you by Кискинo
Lets start it like (скречови) like this
Како голем фан на Dilated Peoples би сакал да спомнам дека Evidence, како соло проект пред некој ден издаде mixtape - Storm Watch како предпромоција за новиот албум The Layover, кој излегува на 25ти ноември годинава. Микстејпот го преслушав и баш ми се допадна, досега Dilated баш и немаат лош проект, Babu е ѕвер.
п.с. EPMD спремаат нов материјал кој ќе биде издаден наскоро под наслов "We Mean Business". Од овој албум пред некој дена издадоа сингл "Listen Up".
Кој сака линкови нека побара кај мене.
..кшшшшшшш. over.
Да се надоврзам на мојот цитат. Во последниов период доста добри артисти издадоа албуми, 2008ма солидна година во рап индустријата, почнуваме:
"DJ Babu - Duck Season Vol.3" - третото продолжение на микстејпот на Dj Babu продолжува со уште подобри ствари, он си го задржа тој стил и правец, истите луѓе, многу подобри идеи и подобри проекти. 9/10
"Q-Tip - The Renaissance" со неговиот oldschool groove на ATBQ (A Tribe Called Quest), со тие џез и фанк елементи, на едно повисоко подобро ниво. 7/10
"Jake One - White Van Music" - албум издаден за легендарните Rhymesayers Ent., компилација на диџеј кој ги собрал подобрите фаци на негов албум, почнуваме од M.O.P, Freeway & Brother Ali, Little Brother, Busta Rhymes, MF Doom, Dilated Peoples, Mobb Deep, Alchemist, Royce Da 5`9 итн. 8/10
"Dj Premier - Time 4 Change (V.A.)" - The Legendary Primo, џабе колку и да се коментира нема да е доволно за неговата продукција и beat-making вештина. Уште еден микстејп со веќе познати и неколку нови фаци, солидно направен микстејп. 7/10
"Big Shug - Other Side Of The Game" - продукција на претходно спомнатиот легендарен Dj Premier. Единствено инструменталите ми праат ќеф, Шуг не ми е нешто посебно за слушање, омилена песна - со Termanology - My Boston. 5/10
п.с. И погоре кажав, линкови ак сакате, бујрум кај мене.
кшшш.