Хипхоп културата надвор од нашите граници

W

wicked_1

Гостин
Па тие шо нејкеа да излезат од underground сцената не се доволно амбициозни да атакуват на светскиот пазар и да ги предизвикаат тие кои моментално важат за најдобри според мнозинското мнение, затоа и пишав дека неосновано им даваш примат како неприкосновени у рапот или целата култура.
Das Efx се група, исто и Wu Tang а збориме за соло артисти, групно Gangstarr се според мене најдобри, тоа што Хов влечел flow од DasEfx не е репер за одредување и ранкинг, нормално е од некој да има нешто земено или копирано. Другиве нема да ги коментирам (дечки од нова школа?) ама да ги споредуваме сеа и тие со Хов?:icon_mrgr: нема логика ама ајде, тие што ги набројуваш релативно се лирички подлабоки артисти, ама се просеци како вокали посебно Brother Ali и Aesop од кој имам доста ислушано, Jay Z е повеќе од просечен лирицист пошо у албумите кои му се платинуми до 2003/4, публиката не се палеше само на модерни битови, туку пропратно и на содржајни текстови.
Го спомнав Nas претходно у таа група, би го стаил погоре од Jay Z, ама нема извадено ништо посебно, особено последниот албум кој му беше просек/испод

S

StormRage

Гостин
Ама воопшто не се согласувам за делот со андерграундот... остатокот ти држи вода, да речиме.

Зошто? Мејнстримот ти е тоа што некој го сервира, се водиш по нешто за да бидеш општо прифатен. It's not free will, то е перење пари врз веќе испрани мозоци. Не дека не биле доволно амбициозни едноставно не сакале да се водат по „одредени правила“ како да продадеш албум. А тоа е за почит :)

Aesop е поет, не само подлабок лиричар :) иначе последниот албум целиот е не само напишан од него туку и продуциран.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813

Престанав веќе да се замарам кој се продал кој не, знам да чујам нешто и од новово што ме опушта, едно време беа Виз и Дрејк па ќе се појават некои други и тоа е тоа.

Некои решиле да го бркаат кешот, некој останале таму доле, почит од одредени фаци ќе имаат и едните и другите а нас ни останува само да слушаме, кој што повеќе преферира.

Помина златната ера, никад нема да се врати и тоа е тоа.

Jay-z има изградено империја, има и добри траки извадено али има и сфатено дека еднаш се живее и мора земе се што може да земе.
Ете го може и моментално е на некоја плажа, пие виски го чита форумов и ни се смее додека ја дупи Бијонсе...

Џабе можеме да сереме али чоекот го живее тоа што секој од нас би сакал да го живее и не пробувајте да ме убедувате у спротивното.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Moжеби Jay Z не е толку квалитетен како што бил и има премногу квантитет што е без везе, но да бидеме реални типот е сериозна карика во рапов. И на почетокот кога почнувал највеке попримил од неговиот ај ќе речам ментор, Jaz O. A не од Das EFX.
И Das EFX не се андеграунд туку биле потпишани за голема продукциска куќа и имаат платинум тираж, исто и сите големи имиња од златната ера.
Али нема везе кој а андеграунд а кој мејнстрим, работата е квалитетет и срање.

Ај еден трибјут за Jay Z, последна негова песна што ќе ми остане.

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Јас му немам многу време даено на рапов, дека обично 80% од времето рокам трансој. И не сум успеал премногу артисти да ислушам и да ги анализирам туку морав површно само и пократко. Ама ете сега во последно време некако се појќе и појќе се префрлив на рапче.
Зависит како си го возиш рап филмот, уствари според мене, во кој траки најмногу ќе се пронајш.
Многу логично дека најмногу *таков рап* ќе слушаш.

Еве од нашиве соседи шо е underground junky rap. Ова е на пример за сите шо праеле комбинации на улица , со јака и искрена екипа. Иначе појаки од прти нах, немат појаки. :D
Нек у курац иду сви, нарочито мурија!!! :D

Prti bee gee - U dresu Redzi Milera
Prti Bee Gee - K'o Kareem Abdul Jabari
Prti Bee Gee - Air Max

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.012
Поени од реакции
2.043
Okej brat, iskreno neznam shto ochekuvash da ti kazham. Sllushaj go toa shto ti pravi kjejf.

Eve gledam u posledno vreme i G-UNIT se mnogu aktivni, shto mene mi pravi mnogu kjejf, 50 Cent go slusham ushte od Get Rich or Die Tryin, legenda raper, samo kazhuva kollku beshe hip hopot vo trend od 2000ta godina koga eden 50 so takov gangsta rap uspae da se probie jako.

Eve im go noviot spot.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.549
Поени од реакции
85.145
Moжеби Jay Z не е толку квалитетен како што бил и има премногу квантитет што е без везе, но да бидеме реални типот е сериозна карика во рапов. И на почетокот кога почнувал највеке попримил од неговиот ај ќе речам ментор, Jaz O. A не од Das EFX.
Lol, Jay-Z имал влијанија од DasEFX?
Ја него го знам уште од Jaz, на Yo! MTV Raps ги фураа со Originators. DasEFX Колку што знам после се појавија.[DOUBLEPOST=1425580574][/DOUBLEPOST]
Малку стара школа мјузиклс за сите чилери у Субота, еден поздрав од мене.

Имаш уљези овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom