@thisisnoizy знам да сум игнорант, ама и да стојам на ставот. Indeed, џеј зи ти е overrated. Сум го слушал и знам. Некој што изменил нешто во 90тите според мене се Das EFX, Black Sheep, House Of Pain, зошто никој не го ни спомна The Teacher- KRS One. Urban Thermo Dynamics (почеток на кариера на Mos Def) едни од пионерите на boom bap рапот. Па после тоа и Jedi Mind Tricks и цела таа екипа.
Џеј зи би рекол дека повеќе е за бизнис него за рап, очигледно добро му оди, ама е overrated. Kanye West ти е срање во секоја смисла, накурчена фаца. Добар продуцент? Преслушај ги Ant, Blockhead, Engineer, Blue Sky Black Death и Emancipator, DJ Lethal...
Тука муабетов пак ќе се сведе на мејнстримот. Не е тоа бе друже, го чекам денот кога некој ќе ми каже дека не е се до youtube views.
Достојните на горенаведените работи за кој праевме муабет, после KRS, UTD, Das EFX и тие, се е веќе излишно. Сум дошол на ептен остри муабети кога кажав дека Eminem е overrated. Никаде не сум рекол дека е лош, ама дека е overrated.
Вистинското нешто остана долу, со по 2к клика на јутјуб, тоа што вреди е уште таму, побарај го, слушај лирика. Пошо не зборам за луѓе што се продале, тука веќе прам муабет за луѓе кои го прават тоа што го сакаат. Eyedea има добиено ненормална понуда од некој опасни фаци за да бетла мејнстрим. Типот прописно ги одјебал и останал да живее во куќата со мајка му. За да го прави тоа што сака и да го пишува тоа што сака без некој да му диктира текст за кучки, дрога и пари... feel me?
Кажи ми и дека Rick Ross е добар рапер и да знам да не ти реплицирам веќе