Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
како ке го објасниш фактот
Немој сега да се објаснуваш со мене за некакви светлини кога има бар дваесет појаки докази во прилог на рамна земја. Како ќе ја објасниш изјавата на Нил Д.Тајсон дека земјата има набиена сфероидна и дури крушковидна форма? Така испаѓа дека сликите на НАСА со перфектна топчеста форма се фотошоп слики нели? Бонус е и тоа што кловнов не знае што е тоа „гравитација".
Автоматски споено мислење:

рамна плоча
Јас нигде немам напишано дека земјата е „плоча" и не ми измислувај нешто што немам никогаш напишано.

Ами и овие се направени од човек, исто како тие физичките.
Човек како Нил Д. Тајсон кој ти вели од денес натаму земјата има сплоснат сфероиден и крушковиден облик?

каде исчезнуваат потоа бродовите, каде се губат?
Нигде не исчезнуваат доволно е да зумираш со некој добар телескоп или апарат со појак зум како Никон П 900 или 1000 и бродот повторно ќе се појави. Значи прво со свои очи гледаш кон хоризонтот нема никаков брод заради твојата видливост односно ограничена перспектива но со добар зум го наоѓаш бродот.

после големата експолозија, откако се оформил нашиот сончев систем само земјата рамна останала другиве сите сфери
Доказ?

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.241
Поени од реакции
12.247
Православни христијани ги убедуваат сите „со докази“ дека Земјата е рамна и науката е сатанистичка работа заедно со сите масонско-левијатански научници кои се надвор од црквата - треба сите кон православната црквата да се свртат и да влезат богоугодно таму и да заборават на науката таа тешка работа која бара учење - доволно е верување и сите блажени и на место. :)

„Со око не сте виделе ништо и само тврдите лажни работи! Додека не почувстувате и со око не видите - Земјата е рамна!“
Што не е јасно!?

Православни христијани расправаат за наука... а пак ние другите „од петни жили“ им реплицира(в)ме :LOL:
„Рамна е, нема гравитација“ и остави го пилето да си пее на раат :)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Член од
18 декември 2020
Мислења
145
Поени од реакции
94
Немој сега да се објаснуваш со мене за некакви светлини кога има бар дваесет појаки докази во прилог на рамна земја. Како ќе ја објасниш изјавата на Нил Д.Тајсон дека земјата има набиена сфероидна и дури крушковидна форма? Така испаѓа дека сликите на НАСА со перфектна топчеста форма се фотошоп слики нели? Бонус е и тоа што кловнов не знае што е тоа „гравитација".
@The Savior , само ќе те цитирам : Немој сега да се објаснуваш со мене за некакви светлини кога има бар дваесет појаки докази во прилог на рамна земја

Како да ја објаснам изјавата на Нил.Д Тајсон дека земјата има набиена сфероидна и дури крушковидна форма? Па кој к*р човече е Нил Тајсон, ја видел тој лично каква е? Доказ за тоа?

П.С немаш речено дека е рамна а? Хмм мајката, твојата слика на профилот што кажува? Its Flat ... преведи ми незнам, за другар прашувам

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Its Flat ... преведи ми незнам, за другар прашувам
Рамна е значи во превод тебе наочари за читање да не ти фалат? Кај читаш "плоча"?

Па кој к*р човече е Нил Тајсон, ја видел тој лично каква е? Доказ за тоа?
Еве Црноризец ја видел таман на исто ниво на знаење сте и двајцата можете да развиете епска дебата :pos: Screenshot_2023-03-05-22-31-44-20_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

Член од
18 декември 2020
Мислења
145
Поени од реакции
94
Незна за што зборуваш , и воопшто не ми е гајле што мислиш. А ако тврдиш дека е крушковиден сфериоид, многу поблиску е на сфера отколку рамна ;) На крушковидна имаш заоблувње, и терај си работа тоа е тоа

П.С Те цитирам: Рамна е значи во превод тебе наочари за читање да не ти фалат? Кај читаш "плоча"? па да де, рамна. Цитирај ми во постот претходно дека реков плоча, ајде цитирај ме, Еве дека и сам велиш дека е рамна ;)

Последно уредено:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Незна за што зборуваш , и воопшто не ми е гајле што мислиш.
Што си мислеше ти бе тетрапак дека темава е за игри и забава? Оди изгледај некој филм и легни си не е оваа тема за тебе :pos:

Член од
18 декември 2020
Мислења
145
Поени од реакции
94
@The Savior Најискрено, мене ме боли стапот земјата каква форма е. Воошто нити ме засега тоа, нити ме допира. Никаква корист ја немам од тоа. А со тебе пријателе пред престанам било каков вид на комуникација , ќе ти посакам пред се добро здравје и се најубаво. Исто сакам да упатам еден голем поздрав до тебе со добро познатата реченица низ историјата, а ја има кажано Галилео Галилеј , а таа гласи: Eppur si muove (сепак се врти) ;)

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.077
Поени од реакции
5.278
Ами и овие се направени од човек, исто како тие физичките.
Е ајде де, кажи го начинот на кој кај човекот се појавува осет за патриотизам...

Која е причината за појавата на патриотизмот и кој физички закон произведува кај човекот осет за патриотизам...или за достоинство...или за чест.

Одбери самиот...

Жолта дуња, зелен бор, чекам брз одговор...

П.С:

А физичките закони, кој човек ги смислил и ги ставил во „погон„?....

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.615
Поени од реакции
37.578
... интересно размислување, мора да признам, ќе речеме ,,не е така," , со докази, ама и со објаснување се доаѓа до ,,така е" , за да кажеме зашто ја има и што е гравитација, треба да видиме каде ја нема гравитацијата и зошто, па можеби ќе се дојде до некој почетен одговор, да речеме дали во услови на вакуум има гравитација?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.077
Поени од реакции
5.278
... интересно размислување, мора да признам, ќе речеме ,,не е така," , со докази, ама и со објаснување се доаѓа до ,,така е" , за да кажеме зашто ја има и што е гравитација, треба да видиме каде ја нема гравитацијата и зошто, па можеби ќе се дојде до некој почетен одговор, да речеме дали во услови на вакуум има гравитација?
Хелиоцентризмот токму на тоа се заснова; средишно поставено Сонце со оооооогромна маса, која развива гравитација, која делува низ меѓуплантераниот (вакуум!) простор и ги „врти„ сите планети околу себе.

Сега, на физичарите и астрономите им преостанува да ги откријат гравитоните, кои ѓоамити ја пренесуваат гравитационата енергија...низ празниот Вселенски простор.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Е ајде де, кажи го начинот на кој кај човекот се појавува осет за патриотизам...

Која е причината за појавата на патриотизмот и кој физички закон произведува кај човекот осет за патриотизам...или за достоинство...или за чест.

Одбери самиот...

Жолта дуња, зелен бор, чекам брз одговор...

П.С:

А физичките закони, кој човек ги смислил и ги ставил во „погон„?....
Патриотизам - преку перење на мозокот, почнувајќи од дома, продолжувајќи на училиште, па друштво и тн. Иста приказна е и религијата, да се родеше во семејство на шипци, ќе го величеше Алах, немаше да го фалиш христијанството.

Слично е и за чест, достоинство и тн. Околината те учи на овие работи, т.е воопшто етичките и морални закони се дефинирани од општеството во кое живееш, некој тип на договор како ќе функционираат меѓусебно без разлика на пол/вера/религија/националност.

Христијанството на кое се повикуваш има направено добра работа при дефинирање што е добро, а што е лошо, и истите работи се дефинирани од луѓе, не е од госпо.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.615
Поени од реакции
37.578
Хелиоцентризмот токму на тоа се заснова; средишно поставено Сонце со оооооогромна маса, која развива гравитација, која делува низ меѓуплантераниот (вакуум!) простор и ги „врти„ сите планети околу себе.

Сега, на физичарите и астрономите им преостанува да ги откријат гравитоните, кои ѓоамити ја пренесуваат гравитационата енергија...низ празниот Вселенски простор.
...па на Месечина има гравитација? таа не е привлечена и од Земјата а со тоа и од Сонцето ?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Патриотизам - преку перење на мозокот, почнувајќи од дома, продолжувајќи на училиште, па друштво и тн. Иста приказна е и религијата, да се родеше во семејство на шипци, ќе го величеше Алах, немаше да го фалиш христијанството.

Слично е и за чест, достоинство и тн. Околината те учи на овие работи, т.е воопшто етичките и морални закони се дефинирани од општеството во кое живееш, некој тип на договор како ќе функционираат меѓусебно без разлика на пол/вера/религија/националност.

Христијанството на кое се повикуваш има направено добра работа при дефинирање што е добро, а што е лошо, и истите работи се дефинирани од луѓе, не е од госпо.
Истото важи и за Хелиоцентризам. Поголемо перење на мозок од Хелиоцентризам немаш. Дефиниран е од луѓе. Измислена е од некој кој не го ни познаваш некаква т.н „гравитација" за која се уште во 21-ви век не се знае што значи и не може да се дефинира. На некој му текнало дека земјата треба да изгледа како топка која се врти, на друг му текнало дека од земјата до месечината има преку 300 илјади километри итн. Ништо од тоа не можеш сам да провериш а сепак веруваш во тоа ако тоа не е религија тогаш не знам што е.

И се тоа без докази и без да може обичниот човек да го провери.

Kajgana Shop

На врв Bottom