Ништо не си гледал и не си осетил :pos2:Не сум ги читал книгите бидејки научна-фантастика е ова а ги имам гледано 1,2 и 3-от дел од филмот Хари Потер
Ништо не си гледал и не си осетил :pos2:Не сум ги читал книгите бидејки научна-фантастика е ова а ги имам гледано 1,2 и 3-от дел од филмот Хари Потер
Многу би сакал сите и на 2 јазика, само овде во Радовиш не се наоѓа 5 дел на македонски а камо ли пак 6. Само првите 3 ги имам на македонски прочитано. Дали може од некаде да ги порачам останатите или слично?Прочитај ги до 5 дел на англиски.. чекај ја 6 дел на македонски..
хаха има фантастичен превод..и нема да бидеш разочаран
:baeh:
и демек ова е точно а ???Знаете ли дека има книга која е продолжение на Хари Потер книгите и се вика Џејмс Потер (син му на Хари) , всушност досега има две такви Џејмс Потер книги и се напишани од друг писател со дозвола од Џ.К. Раулинг, и како што слушнав книгите биле МНОГУ ДОБРИ и верно продолжение на Хари Потер, и се допаднале многу на Џ.К.Р и затоа дозволила да излезат.
Синчето си го крстил на дедо му?Знаете ли дека има книга која е продолжение на Хари Потер книгите и се вика Џејмс Потер (син му на Хари) , всушност досега има две такви Џејмс Потер книги и се напишани од друг писател со дозвола од Џ.К. Раулинг, и како што слушнав книгите биле МНОГУ ДОБРИ и верно продолжение на Хари Потер, и се допаднале многу на Џ.К.Р и затоа дозволила да излезат.
и демек ова е точно а ???
дај нешто доказ да видам... автор???
не е точно... нема шанси... глупости![]()
Ристето.. WOW. комшија.. не сум знаел дека Радовиш има фанови..Многу би сакал сите и на 2 јазика, само овде во Радовиш не се наоѓа 5 дел на македонски а камо ли пак 6. Само првите 3 ги имам на македонски прочитано. Дали може од некаде да ги порачам останатите или слично?
Точно е бе ја имам книгата вкомпјутер на англиски, еве линк до официјалната странаи демек ова е точно а ???
дај нешто доказ да видам... автор???
не е точно... нема шанси... глупости![]()
а има и артикли на Википедија за книгиве
Еве ти од Википедија:Знаете ли дека има книга која е продолжение на Хари Потер книгите и се вика Џејмс Потер (син му на Хари) , всушност досега има две такви Џејмс Потер книги и се напишани од друг писател со дозвола од Џ.К. Раулинг, и како што слушнав книгите биле МНОГУ ДОБРИ и верно продолжение на Хари Потер, и се допаднале многу на Џ.К.Р и затоа дозволила да излезат.
M?It is an unofficial and unauthorized continuation of J.K. Rowling's highly successful Harry Potter book series
Страшно си наивен-Точно е бе ја имам книгата вкомпјутер на англиски, еве линк до официјалната страна
-----
Потсети ме на отварањето на ХП6 во Матица на 1 април да те частам пиво после настанотЕве ти од Википедија:
M?![]()
Хех, фала не требаПотсети ме на отварањето на ХП6 во Матица на 1 април да те частам пиво после настанот
немам слушнато за вакво нешто ама знам дека тоа е кршење на авторските права бидејки никој нормален писател не би дозволил неговата книга да биде копиорана и да биде употребувана нејзината содржина,..! сум слушнала дека излегле некои недозволени книги насловени како Хари Потер напишано од некои непознати “автори„ каде писателите промениле делови содржината бидејки оригиналот не му се допаднал..Знаете ли дека има книга која е продолжение на Хари Потер книгите и се вика Џејмс Потер (син му на Хари) , всушност досега има две такви Џејмс Потер книги и се напишани од друг писател со дозвола од Џ.К. Раулинг, и како што слушнав книгите биле МНОГУ ДОБРИ и верно продолжение на Хари Потер, и се допаднале многу на Џ.К.Р и затоа дозволила да излезат.