- Член од
- 24 април 2008
- Мислења
- 11.017
- Поени од реакции
- 12.509
Ова е таа тема во која се дискутира за наводната забрана за продажба и користење на Dreambox рисиверите на Dream Multimedia во Македонија која се подготвува со новиот контроверзен закон за медиуми:Па и торентите и многу работи се нелегални во државава а дека ќе дојдат до дома да ми го земат, малце морген. Да не ќе шетаат по куќи да проверуваат? Во сите европски земји има луѓе со дримбокс а и пвемиевот лично си има дома стаено.незнам дали ти кажале ама и дримбоксот ќе се укинува и че стане нелегален кај нас, имаше тема и за ова на форумов, ме мрзи да ја барам да ти ја покажам, така да и тоа не е решение
http://forum.kajgana.com/threads/dreambox-забранет-во-Македонија.56476/
Точно, торентите и многу други работи се нелегални во државава, но за Dreambox рисиверите на Dream Multimedia наводно се подготвува закон со кој нивната продажба и нивното користење во Македонија ќе се забранат, наводно и за Интернетот се подготвува цензура, 10000 евра цена за купување на Интернет домеин делува како да се планира правењето на веб сајт да се направи луксуз за просечниот граѓанин.
Јас слабо стојам финансиски моментално, инаку кога би имал пари, без никакво двоумење би ставил сателитска телевизија која би ја следел преку Dreambox рисивер, од поодамна ми е преку глава од идиотизмите на СРД и ЗАМП.