Фудбалски/трансфер дискусии

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Поголема плата земат од Погба, Видал, Маркисио...:свиркам:

Кој ни е крив шо сме сиромашни, сеа ко ќе ни избегет овие во Јунајтед шо ќе прајме:(

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.599
Поени од реакции
59.369
Тој секако не направи погрешен избор...
Прашање е дали Реал направи вистински избор ?

E

Epsilon

Гостин
Поголема плата земат од Погба, Видал, Маркисио...:свиркам:

Кој ни е крив шо сме сиромашни, сеа ко ќе ни избегет овие во Јунајтед шо ќе прајме:(
Перде срам немате, Евра го добивте на поклон, требаше уште да ви доплатиме за да ве изеде срамот?

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
ах бре па ние го плаќаме одегард од данок што плаќаме!
од наши пари алооооо!
само ако не прерасне у голем играч мамицата у пи*ка! :boksix::boksix::boksix:

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
најинтересно од се ми е што сите сте се фатиле за тие 80к ФУНТИ, а нема врска оваа цифра, англиска штампа може свашта да напише ...
еднаш имаа напишано дека Кару ќе потпише за Билбао :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Not sure дали се наоѓам на форумов или пред кооперација, де бе дечки?

Прво, нема да зема толку колку што зборите. Преку таквото од енглезиве што ги сметаат парите неделно, пресметај си годишно. Копиљов ќе зема 1.25 нето, не се луди да му дадат три, толку зема Иско.

Второ до @Ilumious, за Ајакс не ни ми беше муабет, не знаев дека и тие биле заинтересирани. Читав дека финални понуди имало од Баерн (била повисока од таа на Реал дури) и Ливерпул. Овој сакал да оди во Ливерпул, но татко му го одбрал Реал.

Трето, не секогаш играње на 90 минути константно на 16-17 години значи прераснување во јак играч, туку напротив. Тоа ги јебе Енглезиве веќе со години. Ги прегоруваат играчите на 17 години, им наметнуваат ненормално темпо и притисок, па после остануваат потпросечни со неискористен талент.

Четврто, токму Шпанија alongside Германија се можеби моментално најдобрите држави за развивање млади играчи. Ретко има клубови кои своите најголеми таленти ќе ги исфорсираат максимално на 17-18 години. Во најголемиот број на случаи чекаат до 20-21 па им даваат голем удел. Тоа им се покажа како фантастична политика и се држат на тоа. Испаднаа многу играчи за кои се „дозна“ дури на 23, па како такви полесно станаа лидери во екипите.

Петто, надоврзување на четвртото, според мене подобро е да игра во втора шпанска лига, со помал притисок, да го спремаат па да го пуштат јако на позрели години.

Поентата за постот ми беше реакција на тоа дека у Реал се усерувале млади играчи. Се усеруваат толку играчи колку што се усеруваат и во другите клубови. Не глеам за Халиловиќ да имаше вакви мислења.

Реал со овој потег никако не губи. Не ме чуди и годинава да му дадат минути, заради маркетинг и хајп. Јас лично ништо многу не очекувам од малиов, но ако го бива верујте дека ќе добие прв тим и во Реал.

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
Адидас спремни да платат пола од цената на Меси за евентуален трансфер во Манчестер Јунајтед или Баерн Минхен

L.A

Член од
19 јануари 2014
Мислења
1.695
Поени од реакции
1.019
што пак на нив тоа им е толкав интерес?
Па нели дресовите на Барса се Најк, со евентуален трансфер шо сепак изгледа нереално моментално, ќе се продадат безброј дресови од Меси нормално со марка Адидас кој е спонзор на Јунајтед и Баерн, со шо и тие ќе профитират на големо

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.222
Поени од реакции
42.967
само колку е дозволено они да се мешаат у такви зделки пошто се фирма за спортска опрема а не фудбалска екипа

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Пеер као дете верував само у овие наслови НАЈК ГО НОСИ РОНАЛДИЊО ВО РАНДОМ ДОБАР КЛУБ СО НАЈК ДРЕСОВИ.

Не ме еби, не функционира тоа така.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Па никаде не пишува дека го носи, туку дека е спремен да плати пола сума или 125 милиони евра во превод. Никаква сума не е тоа за нив, затоа што истиве пари ќе ги вратат за месец дена.

Kajgana Shop

На врв Bottom