Фудбалски/трансфер дискусии

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.790
Јувентус пред 2 гoдини гo прoдaдoa Зaзa нa Сaсуoлo зa 2-3м, сегa гo купијa зa 18м.

Oд другa стрaнa гo имaa Берaрди, кoј дoсегa нaстaпувaше пoзaјмен вo Сaсуoлo, им гo прoдaдoa зa 10м.

Зaштo еднoстaвнo не си гo зaдржaa Берaрди ? Спoред мене пoдoбaр игрaч oд Зaзa.
Плус и пaри ќе зaштедеa.

Ме интересирa фaнoвите нa Јуве штo мислaт зa трaнсферoв :)
Aлегри го сакаше Берарди, арно ама овој сакаше голема минутажа у Јуве за да може да игра на европсково што престои а Јуве тоа не може да му го гарантира годинава, така да ништо. Како и да е Јуве ќе има опција да го откупи догодина, а доколку преговара со друг клуб, Јуве ќе го има последниот збор.

Заза од друга страна е земен за ротација и тоа тој го знае, но сепак се нафати да дојде.

И да не дојде до недоразбирање, Заза Јуве се на се го кошта 11.5м, со тоа купи пола продај пола и таквите срања, што сепак е многу, али како и да е...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.631
Поени од реакции
88.231
Пред месец-два прочитав дека Игуаин сакал да се пресели во нов клуб, кој ќе му даде можност да игра во ЛШ... сега после оние дуели со Лацио во Серија А и Чиле на Копа Америка, Наполи за него е премија. Нека ќути и нека седи таму, вошкар низаеден

:vrtioci:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Aлегри го сакаше Берарди, арно ама овој сакаше голема минутажа у Јуве за да може да игра на европсково што престои а Јуве тоа не може да му го гарантира годинава, така да ништо. Како и да е Јуве ќе има опција да го откупи догодина, а доколку преговара со друг клуб, Јуве ќе го има последниот збор.

Заза од друга страна е земен за ротација и тоа тој го знае, но сепак се нафати да дојде.

И да не дојде до недоразбирање, Заза Јуве се на се го кошта 11.5м, со тоа купи пола продај пола и таквите срања, што сепак е многу, али како и да е...
Па Берарди повеќе би играл со овие играчи што ги имаат, Заза има огромна конкуренција 10 напаѓачи има Јувентус.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пред месец-два прочитав дека Игуаин сакал да се пресели во нов клуб, кој ќе му даде можност да игра во ЛШ... сега после оние дуели со Лацио во Серија А и Чиле на Копа Америка, Наполи за него е премија. Нека ќути и нека седи таму, вошкар низаеден

:vrtioci:
Вакви ама ме нервираат, сакал ЛШ, па направи тимот да ти игра ЛШ и ќе игра. Напаѓач вреден 43 милиони фунти само треба да однесе екипа во ЛШ, и тоа најмалце.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.631
Поени од реакции
88.231
Вакви ама ме нервираат, сакал ЛШ, па направи тимот да ти игра ЛШ и ќе игра. Напаѓач вреден 43 милиони фунти само треба да однесе екипа во ЛШ, и тоа најмалце.
Кхм.... 94 милиони евра, според Де Лауреантис :vrtioci:[DOUBLEPOST=1436347611][/DOUBLEPOST]
Па Берарди повеќе би играл со овие играчи што ги имаат, Заза има огромна конкуренција 10 напаѓачи има Јувентус.
Мората, Манџукиќ, Дибала, Коман... реално со овие играчи, може да се бори за првотимскиот статус во тимот

Член од
21 јули 2011
Мислења
1.339
Поени од реакции
3.202
Алдервирелд од Атлетико во Тотенхем

Штета, ќе ја заврши професионалната кариера на 26 години... Стварно не знам зашто го одбра Тотенхем, а не Саутемптон

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.631
Поени од реакции
88.231
Јувентус пред 2 гoдини гo прoдaдoa Зaзa нa Сaсуoлo зa 2-3м, сегa гo купијa зa 18м.
Zaza 18 miliona eura ? Apsolutno ne, on je plaćen 8 miliona eura.

2013. Sassuolo plaća Juventusu 2,5 miliona eura za suvlasništvo.

2014. Sassuolo plaća dodatnih 7,5 miliona za otkup ugovora, u koji se stavila klauzula po kojoj Juventus ima pravo "prve kupovine".

Истото е и за Берарди, Сасуоло ќе ни плати 10 милиони севкупно за него, додека ние можеме да го земеме за 18 милиони наредната година (пак ќе не кошта 8 милиони)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.584
Поени од реакции
59.344
Јaс не знaм зaштo Атлетикo не се oбиде дa гo зaдржи игрaчoв. Пoсле прoдaвaњетo нa Мирaндa имaaт пoтребa oд центрaлен дефaнзивец, a Тoби им е сoсемa сoлиден.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Кхм.... 94 милиони евра, според Де Лауреантис :vrtioci:[DOUBLEPOST=1436347611][/DOUBLEPOST]
Леле како се смеев кога му го читав интервјуто и ја спомна ценава:pos:

Галијани за 94 ќе склопи пола тим тој толку му барал само за Игуаин:icon_lol:

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Леле како се смеев кога му го читав интервјуто и ја спомна ценава:pos:

Галијани за 94 ќе склопи пола тим тој толку му барал само за Игуаин:icon_lol:
Само во која екипа ќе ги склопи Галијани играчите ... :icon_lol:

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.584
Поени од реакции
59.344
Napoli have rejected Arsenal’s €60 million (£43m) bid for Gonzalo Higuain.
Source: Corriere dello Spor

Акo е тoчнo, не знaм кoј е пoглуп вo ситуaцијaвa. Дaли oвие штo нудaт 60м, или oние штo ги oдбиле. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom