Фотографија (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Можеш и да го скенираш филмот па после тоа да принташ :)

Што би бил добар подарок за аматер фотограф. Бев во Икона за да видам некоја стручна литература, но таму има милион книги и не знам која да ја купам. Ај предложете ми објективи и блицови има. Бидете иновативни

Што би бил добар подарок за аматер фотограф. Бев во Икона за да видам некоја стручна литература, но таму има милион книги и не знам која да ја купам. Ај предложете ми објективи и блицови има. Бидете иновативни
Треба да кажеш што најповеќе го интересира во сликањето дотичниот аматер, дали сака да слика природа, пејсажи, цвеќиња, портрети, архитектура.... дали е ептен почетник или веќе навлезе во тајните на фотографијата....

Треба да кажеш што најповеќе го интересира во сликањето дотичниот аматер, дали сака да слика природа, пејсажи, цвеќиња, портрети, архитектура.... дали е ептен почетник или веќе навлезе во тајните на фотографијата....
Девојчето слика портрети. Барам слики на фејсбук да ти покажам која и е тематиката. Ако се занимаваш со фотографија и би сакал да и бидеш виртуелен ментор, би те поклонила тебе :D Deal?

Девојчето слика портрети. Барам слики на фејсбук да ти покажам која и е тематиката. Ако се занимаваш со фотографија и би сакал да и бидеш виртуелен ментор, би те поклонила тебе :D Deal?
Не знам шо се книги има на тема за портрети (да се купат) али би можело да послужи и книга за осветлување или светло. Јас имам доста книги за фотографија али се сите ПДФ, инаку чест би ми било ако можам да и помогнам со некој совет.

Koга го купив фотоапаратот NIKON D3100 во кутијата имаше и вакво нешто едно поголемо и едно малечко

41B8KGTNDYL._SS400_.jpg

сликава случајно барајќи на гугл нешто денес ја најдов па ми текна одамна сакав да прашам тука за ова , јас поима нема како се вика чудово нити за што служи :) ако знае некој нека ми објасни

Koга го купив фотоапаратот NIKON D3100 во кутијата имаше и вакво нешто едно поголемо и едно малечко

41B8KGTNDYL._SS400_.jpg

сликава случајно барајќи на гугл нешто денес ја најдов па ми текна одамна сакав да прашам тука за ова , јас поима нема како се вика чудово нити за што служи :) ако знае некој нека ми објасни
Делува како футрола за објектив o_O

нема шанси ,ова е малечко може во џеб да се стави :D
Тоа внатре да не е метално, акое тогаш тоа чудо се става на кабел, служи незнам за што но некои велат дека го подобрува преносот на сигнал во каблите :)

Тоа внатре да не е метално, акое тогаш тоа чудо се става на кабел, служи незнам за што но некои велат дека го подобрува преносот на сигнал во каблите :)
Да метално е ,и јас прфпат кога го видов тоа помислив на кабел да го ставам дека сум видел такво нешто на други кабли ама на нив тоа е фабрички ставено а не да ти го дадат додатно па ако сакаш ти да си го ставиш

1017385_10200733607256825_125917833_n.jpg

Не знаев каде да ја стаам сликава. Посветеност....како до добра фотографија? Фотографот е Kawika Singson, а сликите ги има на линков....

https://www.facebook.com/kawika.singson

Дајте некој совет од кои книги да се почне за учење на фотографијата...

Имаше некои хрватски автори, ам ане се сеќавам, и ако има кај нас да се купат, ако нема... PDF?

Дајте некој совет од кои книги да се почне за учење на фотографијата...

Имаше некои хрватски автори, ам ане се сеќавам, и ако има кај нас да се купат, ако нема... PDF?

Македонски? Ако сааш на англиски, повели на блогон мој, или побарај книги од Scott Kelby, доста познат по книгите негови.

Мислев на оној Џулијано, не ми текнуваше името :)

Не е за тука прашањево па може и покасно да го избришат, не е битно...
Има ли некој што солидно знае во фотошоп да работи, сакам на една фотка да направам мала измена...?
Фала однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom