Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Треба да кажеш што најповеќе го интересира во сликањето дотичниот аматер, дали сака да слика природа, пејсажи, цвеќиња, портрети, архитектура.... дали е ептен почетник или веќе навлезе во тајните на фотографијата....Што би бил добар подарок за аматер фотограф. Бев во Икона за да видам некоја стручна литература, но таму има милион книги и не знам која да ја купам. Ај предложете ми објективи и блицови има. Бидете иновативни
Девојчето слика портрети. Барам слики на фејсбук да ти покажам која и е тематиката. Ако се занимаваш со фотографија и би сакал да и бидеш виртуелен ментор, би те поклонила тебеТреба да кажеш што најповеќе го интересира во сликањето дотичниот аматер, дали сака да слика природа, пејсажи, цвеќиња, портрети, архитектура.... дали е ептен почетник или веќе навлезе во тајните на фотографијата....
Не знам шо се книги има на тема за портрети (да се купат) али би можело да послужи и книга за осветлување или светло. Јас имам доста книги за фотографија али се сите ПДФ, инаку чест би ми било ако можам да и помогнам со некој совет.Девојчето слика портрети. Барам слики на фејсбук да ти покажам која и е тематиката. Ако се занимаваш со фотографија и би сакал да и бидеш виртуелен ментор, би те поклонила тебеDeal?
Делува како футрола за објективKoга го купив фотоапаратот NIKON D3100 во кутијата имаше и вакво нешто едно поголемо и едно малечко
![]()
сликава случајно барајќи на гугл нешто денес ја најдов па ми текна одамна сакав да прашам тука за ова , јас поима нема како се вика чудово нити за што служиако знае некој нека ми објасни
нема шанси ,ова е малечко може во џеб да се ставиДелува како футрола за објектив![]()
Тоа внатре да не е метално, акое тогаш тоа чудо се става на кабел, служи незнам за што но некои велат дека го подобрува преносот на сигнал во каблитенема шанси ,ова е малечко може во џеб да се стави![]()
Да метално е ,и јас прфпат кога го видов тоа помислив на кабел да го ставам дека сум видел такво нешто на други кабли ама на нив тоа е фабрички ставено а не да ти го дадат додатно па ако сакаш ти да си го ставишТоа внатре да не е метално, акое тогаш тоа чудо се става на кабел, служи незнам за што но некои велат дека го подобрува преносот на сигнал во каблите![]()
Дајте некој совет од кои книги да се почне за учење на фотографијата...
Имаше некои хрватски автори, ам ане се сеќавам, и ако има кај нас да се купат, ако нема... PDF?