Формула 1 - сезона 2023

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2023?

• Макс Ферстапен

• Серџо Перез

• Чарлс Леклер

• Карлос Саинц

• Луис Хамилтон

• Џорџ Расел

• Естебан Окон

• Пјер Гасли

• Ландо Норис

• Оскар Пјастри

• Валтери Ботас

• Џоу Гуанју

• Ленс Строл

• Фенрадо Алонсо

• Кевин Магнусен

• Нико Хулкенберг

• Ник Де Врис

• Јуки Цунода

• Алекс Албон

• Логан Сарџент

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.297
Поени од реакции
5.585
Не знам за вас но мене Гасли ми е изненадување сезонава. Искрено очекував Окон да го победи меѓусебниот дуел со 20-30 поени разлика, но еве на неколку трки пред крај Гасли има +12.

Додуша уште сум на тоа дека Окон е побрз на трките али дефинитивно мислев дека ќе е поголема разликата.
Окон мислам дека има проблем у главата. Многу пати се концентрира на погрешни борби и ризикува премногу заборавајќи дека ова е сепак крем де ла крем у автомобилизмот и никој не е тука да те пушти туку така. Плус увек имал проблем со совозачите у тимот. Е брз возач ама главата го дупчи за да направи нешто повеќе у кариерата.

Ја се надевам дека Сајнц ке остане у Ферари, ама ако отиде у Ауди искрено следна желба ми е Гасли. Верувам дека заслужува втора шанса у топ 3 екипа

Член од
14 август 2010
Мислења
1.228
Поени од реакции
1.493
Окон лани го победи Алонсо како совозач а годинава Гасли го победи Окон. Значи (по оваа логика) ако возеа во иста екипа, Гасли со Алонсо, Гасли ке го растуреше Алонсо.
:pos: :pos:

Така ти е тоа во Формула 1

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Окон лани го победи Алонсо како совозач а годинава Гасли го победи Окон. Значи (по оваа логика) ако возеа во иста екипа, Гасли со Алонсо, Гасли ке го растуреше Алонсо.
:pos: :pos:

Така ти е тоа во Формула 1
Окон беше многу поблиску до Алонсо во 2021 него лани иако бодовно го доби дуелот во 2022.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.098
Поени од реакции
46.005
Interesen start na ferarinjava mora da se priznae ...
Max superioren ama pak be, 2 bolida imas i dvajcata fejlnaa.

Perez dnoto go opipa po ne znam koj pat sezonava, rizikuvase premnogu posle vakov start na ferarinjava, morase posiroko da vleze makar i napustese staza za moment, imase prostor za kalkulacija, ili vtor ili tret ke bese posle toj sviok, sea go izede ko cigan mrsul doma posle izvozeni 200 metri, aaaajt.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.970
Поени од реакции
37.228
Што се случува со Астон Мартин. Да, беа се послаби и послаби како одминуваше сезонава, ама денес го допираат дното. Од втор тим во првата трка стигнаа до убедливо најслаб тим во оваа. :(

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.970
Поени од реакции
37.228
FB_IMG_1698875446640.jpg
:pos:

Патем, никој не спомна ништо за гласините кои кружат последниве денови за наводниот трансфер на Алонсо во Ред Бул во 2024, а Чеко во Астон Мартин.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.297
Поени од реакции
5.585
Тешко дека би го минирале Макс на тој начин со што ќе му донесат квалитет на возач како Алонсо кој што у еднаква борба нема баш да попушти против Макс. Иако е стар Алонсо покажа дека може кога има добар болид

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.970
Поени од реакции
37.228
:toe: Откаде ова сега?
Тешко дека би го минирале Макс на тој начин со што ќе му донесат квалитет на возач како Алонсо кој што у еднаква борба нема баш да попушти против Макс. Иако е стар Алонсо покажа дека може кога има добар болид
Изгледа ништо од тоа, само гласини беа. Демантираа од Ред Бул вчера.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.996
Поени од реакции
42.710
Кој глупак е овој окон, направи грешка и Алонсо му е крив.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.228
Поени од реакции
1.493
Штета шо се возеше во ист термин со тенисот Ноле - Рублев

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.297
Поени од реакции
5.585
Многу јак спринтот на Интерлагос! Многу престигнувања, возбудливо од почеток до крај.
Сме го збореле многу пати, пак ќе го кажам. Некои стази имаат статус на класици и тоа не е така за џабе. Било која нова шкрабаница нема да може да ги замени Спа, Монца, Интерлагос, Нурбургринг, Хокенхајм, Силверстоун, Каталуња и Хунгароринг. Овие треба да имаат загарантиран статус и да има ресто 10тина трки кои ротираат.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.970
Поени од реакции
37.228
Штета шо се возеше во ист термин со тенисот Ноле - Рублев
Затоа јас си гледав F1 на телевизор, а тенис на MaxTV GO, паралелно. :P Патем, спринтот почна по крајот на вториот сет, а заврши некаде на резултат 4:4 во истиот трет сет. Фактички - само 8 гема траеше. :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom