aj ke vidime. :nesum:Овие трки му лежат на Мекларен. Не е до Кими. И лани во Монте Карло и Канада Ферари возеа слабо.
Нити ја имаше пол позицијата, нити ја загуби во последниот круг. Хамилтон беше најбрз на сите 3 дела од квалификациите. Едноставно на човекот му лежи патеката, а од Мекларен го форсираат да вози брзо. Разликата измеѓу него и Кубица беше на крај 0.5 секунди што е голема. Предпоставувам дека Мекларенот е сетиран за суво што не е исто кај Ферарито и гарант Хамилтон е полесен од сите, а можеби и ке има екстра пит стоп.Трката ти е од 19:00 имаш пренос на Канал 5... Криво ми е за Роберт што не зема пол-позиција, т.е ја загуби у последниот круг... ке биде интересна трка, како и да е, Канада од секогаш била интересна стаза, прљав асвалт, банкини одма до асвалтот, големи брзини.... Како и да е ако е суво, би требало да нема изненадување, т.е да тепа Хамилтон, иако не го поштувам, а ако врне ке биде весело... Тогаш никој не е фаворит.
Па да ти кажам право ако се вози во Тетово и ќе се пука :pos2:Ke bidi vozbudlivo..Ke se puka...
Во последниот круг Кубица имаше најдобро време, додека Хамилтон го возеше својот последен круг!!! Ова најодговорно го тврдам... Хамилтон тогаш го извозе својот најдобар круг, и заврши -0.6 секунди пред Кубица!!!Нити ја имаше пол позицијата, нити ја загуби во последниот круг. Хамилтон беше најбрз на сите 3 дела од квалификациите. Едноставно на човекот му лежи патеката, а од Мекларен го форсираат да вози брзо. Разликата измеѓу него и Кубица беше на крај 0.5 секунди што е голема. Предпоставувам дека Мекларенот е сетиран за суво што не е исто кај Ферарито и гарант Хамилтон е полесен од сите, а можеби и ке има екстра пит стоп.
OK ја мислев дека викаш дека не бил на 1рво место Кубица, ама нема везе... И сам викаш дека само Кубица успеал да се бори со Хамилтон, мн го сакам дечкото. Јас ви гарантирам дека во моментов е најдобар шофер заедно со Вебер. Вебер последниве 3 години е Звер, незнам зошто не го земаат во некој појак тим.Јас не реков дека не беше така. Но те прашувам каде беше Кубица во текот на целите квалификации. А последниот круг на кубица беше за 0.1 побрз од првиот на Хамилтон. Тебе тоа ти е мерило за пол позиција, а јас тука сакав да те исправам. Значи возат одпрво 2-3 круга да потрошат троа бензин и да видат кој каде е. Потоа одат во бокс менуваат пневматици и прават уште еден до два круга и тука се одлучува пол позицијата. Искрено очекував резултатот на Хамилтон од првото возење, на крај сите да го соборат, но само Кубица успеа во тоа.