Од како инсталирав една апликација од фтп серверот нејкесе ни да се брисе ни да работи... сега кога ке го уклуцам телефонот не се ни подига туку трепка тоа Нокиа едно 5-6 пати и си се гаси а башка сите *.exe фајлови од компјутерот ми се уништија па се наново барав, симинав...
значи *#7370# нема каде да се напише
уммм... како се вика апликацијата што ја инсталира? :nesvest: оти ефтепе серверот ми е од друга партиција од истиов компјутер на кор работам 3-4 работи и досега компјутеров последниве 3-4 месеци одкако си купив нов хард диск не ми направил никаков проблем, ни со кочење ни со вируси или слични паразити црви, а уште помалце да ми фалат фајлови
, јес да не користам анти вирус, оти досега не сум бил задоволен со ниту еден - а и онака неможам да користам затоа 80% од компјутерот ми е пиратерија/кракови а освен тоа и јас сум кракер ама ај да се вратиме на темата.
Значи ти паднал софтверот на телефонот, има 3 објаснувања за ова:
- да се исфлешува - да се стави нов софтвер
- да се прелеми флеш-чипот и одпоново бга да се наместат (ако неке да се бутува телефонот
- да се фрли во канта - доколку на флеш чипот му поминал рокот
Кај поновите нокии (6600,6630,7610,6670,3230,3250,6680,6681,Н70 итн... со хард формат во 80% од случаевите поминува - доколку флеш чипот не бил изложен на физички (не)влијаниа, постарите нокии со симибан како 3650 и 7650 немаат опција за хард формат
еве од еден друг форум сличен случај како кај тебе
After recieving a virus on a 3650 named "caribe" which normally runs down the battery down and sometimes hangs the phone.
I tried formatting the fone by typin the normal formatt code *#7****# and i got a blank screen now any time i power on the phone.
I used griffin 2.085 to formatt user area and reset fact now the phone shows "phone start up fail contact retailer" I uploaded 3650 erase.bin as ppm and i flashed after that i flashed the phone with normal 3650 flash file and i got : DONE AFTER FLASH PROCESS , SET TO FACTORY DEFAULT FAIL AFP OK. and always get this same message "phone start up fail" when ever i power up the phone. I ve flashed the phone over and over again
So can anybody tell me what to do this time??? Is nt this strange?
Much thanxx !
само што му рикнал флешот, а чудното во тоа е што му го бутуе телефонот.
а доколку испадне и флеш чипот да не е - алтернатива е ова.
како и да е - ако ти е потребен телефонот, однеси го во најблизок сервис и нека го проверат и покрај тоа што мој совет - неможе да биде повеќе стариот телефон (доколку има хардверски дефекти).:wink: