- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 778
- Поени од реакции
- 447
Ако мене ме прашуваш, за живеењето е супер, стига-престига сите трошоци се покриват, а остануваат уште мноогу плус, ако те интересира нешто плус, прашај во порака
Никој не ни планира да работи во Словенија, муабетот е да се земе работната дозвола и да се работи на страна.Slovenija poleka ama sigurno propaga,isto sranje kako Grcija,mnogu drzavni paraziti i nabildani plati vo javna administracija,fabriki se zatvaraat sekoj den,masovno propagaat mali i golemi pretprijatija. Nemaat nikakva sansa da se kurtulat ako ne gi sutnat pola zaposleni vo javniot sektor i da gi simnat platite na pola.
Ама си негативен боже работата во ЕУ ќе ти ја земе некој. Да им дадеме можности и идеи на младиве, може некој ќе сака да си се снајде или ќе се распраша па ќе најде подобра солуција. Сигурно во ЕУ нема да бараат директорска позиција, се знае секаде се почнува од нула! Али таа нула во ЕУ се плаќа, кај нас не ни ја има за да почнат нешто.Vo EU se tražat RABOTNICI,a ne diplomirani đabolebari po opštestveni nauki,na žalost ovie najvece gi ima kaj nas.
Hehe,poarno partiska kniska i državna rabota, a do togaš 24 časa dnevno od kladionica do kladionica. Rabotnici vo Makedonija nema veke. Samo partiski ležačišta ostanaa. Vo celo Skopje na prsti može da gi izbroiš tie sto nesto znaat i sakaat nešto da rabotat i imaat nekoj zanaet.A 99.99% pa se sve so diplomi a ne znaat guma da smenat na kola,ama gi znaat site kladionici vo gradot.Ама си негативен боже работата во ЕУ ќе ти ја земе некој. Да им дадеме можности и идеи на младиве, може некој ќе сака да си се снајде или ќе се распраша па ќе најде подобра солуција. Сигурно во ЕУ нема да бараат директорска позиција, се знае секаде се почнува од нула! Али таа нула во ЕУ се плаќа, кај нас не ни ја има за да почнат нешто.
Не велам дека нема вистина во ова. Али ако таму некаде има барем едно дете што може да се снајде и да побегне од мизеријава сме направиле добро дело. Штета што не сме како албанциве па да се извлечеме сите нагоре. Кај нас еден заминува и затвора врати зад себе, немој случајно да дојде некој друг. Затоа и ќе си останеме такви мивки на Балканот.Hehe,poarno partiska kniska i državna rabota, a do togaš 24 časa dnevno od kladionica do kladionica. Rabotnici vo Makedonija nema veke. Samo partiski ležačišta ostanaa. Vo celo Skopje na prsti može da gi izbroiš tie sto nesto znaat da rabotat i imaat nekoj zanaet.A 99.99% pa se sve so diplomi a ne znaat guma da smenat na kola,ama gi znaat site kladionici vo gradot.
Колку што сум запознаен можеш во цела еу да работишЧекај сега како што разбрав отвараш фирма у Словенија и со тоа добиваш работна дозвола у европска унија а придонесите ги плакаш во Словенија,е сега парашањето ми беше дали со таа работна дозвола може да работам во Финска да речеме, ако е некој добро запознаен нека пише,