Филолошки факултет - Скопје

asml

Mugiwara 4 life
Член од
20 април 2010
Мислења
132
Поени од реакции
68
Има некој друг извор покрај тие 2-3 што се наведени на тој листот што она го дава. Иди пак и кажи и како професорке тешко е материјали ова она , и ќе ти каже за тој некојси (непамтам име јбг) што го имало во библиотеки и од таму може. Знае она дека се ретки книгите и затоа го нуди овој на којшто не му го памтам името како алтернативен извор

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Може некој да ми даде распоред на часови (заедно со паузите) за Англиски ПИТ 3та год. 2ра група?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Луѓе кај и се наоѓа кабинетот на професоркава по Словенска Митологија?

asml

Mugiwara 4 life
Член од
20 април 2010
Мислења
132
Поени од реакции
68
Во истиот ходник кај што се наоѓаат кабинетите на таа по Агиологија, на македонски (Елена Петреска) на другата македонски (Сташа) итд итд. само прочешлај го барај и го името на врата и ништо полесно.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Kako se vikase taa profesorkata po ageologija ako znae nekoj?:)

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Во весник излезе дека има промена во конкурсот кај филолошки,вака пишува:
Во глава I.во табелата,кај Филолошкиот факултет се бришат зборовите ,,со проверка на знаења и умеења’’
тоа значи дека ке нема приемни испити оваа година?

Член од
22 февруари 2011
Мислења
62
Поени од реакции
40
јас колку што раѕбрав приемни немало !!
Смртно се двоумам меѓу ПИТ и Книжевност_ ?ј
Мислење според васшто е подобрo
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:15 ---
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:16 ---
da..nema priemni godinava! jas smrtno se dvoumam megju PIT i Knizevnost? Spored vas mislenje, sto e podobro? Dobro sum zapoznaena so dvata smera, no ne mozam da se odlucam.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:17 ---

asml

Mugiwara 4 life
Член од
20 април 2010
Мислења
132
Поени од реакции
68
Не верувам дека има ,,подобар" смер. На крај се се сведува на тоа што повеќе те влече , дали да бидеш професор или преведувач/толкувач. (Јас лично го одбрав второто)

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Дали можи да одберам италиански ( преведувачка дејност)како главен јазик а како втор да го одберам албански(слабо познаванје на албанскиот јазик)? И во случај да не можам да го положам испит од албанскиот јазик дали тоа ме спречува да одам напред во годината?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:15 ---
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:16 ---
da..nema priemni godinava! jas smrtno se dvoumam megju PIT i Knizevnost? Spored vas mislenje, sto e podobro? Dobro sum zapoznaena so dvata smera, no ne mozam da se odlucam.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:17 ---
И јас да ти кажам се двоумев,повеќе сакам да бидам преведувач и избрав книжевност и воопшто не се каам бидејќи професорките се супер на оваа катедра, а и плус причина ми беше професорот Драги Михајловски кој предава по превод бидејќи секаде слушнав само пофални зборови за него, сега книжевноста е малку потешка ама ако учиш нема да ти биди голем проблем, само треба да се вложи повеќе време за да се научи, во втора ќе си одбериш дали професор сакаш или преведувач и што и да одбереш откако ќе завршиш мислам дека имаш можност уште некои испити од другиот смер да ги дополагаш па ќе можеш да бидеш и двете. :)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
А ги имате прашано преведувачите од што живеат? ;)
--- надополнето: 20 јули 2012 во 16:01 ---
Дали можи да одберам италиански ( преведувачка дејност)како главен јазик а како втор да го одберам албански(слабо познаванје на албанскиот јазик)? И во случај да не можам да го положам испит од албанскиот јазик дали тоа ме спречува да одам напред во годината?
Пред да „можи” да одбериш италиЈански можЕ да одбериш преведувачка НАСОКА, но среди си го троа македонскиот...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
А ги имате прашано преведувачите од што живеат? ;)
--- надополнето: 20 јули 2012 во 16:01 ---
...
Преведувачите живеат од тоа од што живеат и оние со други професии - секој зависно од своите врски во државава ;)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
секој зависно од своите врски во државава ;)
Смајлито некако неподобно ми е со одговорот за којшто нормална личност би тагувала или би плачела... Ама нема да се бунам за нешто што е веќе востановено како навика :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
Епа не се сите така паметни како што си мислат за да разберат се :) Рече нема да се побунам, ама веќе се побуни, па ќе ти објаснам за да ти биде поразбирливо: смајлито е сосема во ред бидејќи можеби нема потреба да тагувам или да плачам, не би можел ти да знаеш дали мене ми одговара оваа ситуација или не, нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom