Филм кој го ОБОЖАВАТЕ?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Папијон со Стив Меквин и Дастин Хофман, некогаш,сега и во иднина...

Д

ДаркхарТ

Гостин
Green Street Hooligans... Poubav film nemam gledano...I da go gledam 100 pati nema da mi dosadi i koga i da go gledam placam na krajot :(

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Галиполи (1981) од Питер Веир...со Марк Ли,Мел Гибсон и компанија...

RIOT!

dust in the wind
Член од
10 септември 2009
Мислења
90
Поени од реакции
16
...Strangers...дефинитивно најдобар трилер-хорор (од оние поновите) :) ви препорачувам да го ѕирнете ако сеуште го немате гледано :wink:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.795
Поени од реакции
5.211
The Godfather 1

Pulp Fiction

The Shawshank Redemption

Raiders of the lost ark

The silence of the lambs

Dumb and dumber

American Beauty

WALL·E

Reservoir Dogs

Braveheart

Superbad

Not another teenage movie

Scary movie 1 & 2

Deep blue sea

Die hard

Heat

The Sixth Sense

The Big Lebowski

Amores perros

Abre los ojos

Trainspotting

The Thing

Тетовирање

Самоуништување

Викенд на мртовци

Буре барут

и стотици други ...........

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
Последен филм што ми се допадна е случаен милионер во последно време гледам филмови без содржина

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Ова е полицата која никогаш не фаќа прашина. Јесда сите ремек-дела не ги собира на една полица, но ова е the next best thing.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Ова е полицата која никогаш не фаќа прашина. Јесда сите ремек-дела не ги собира на една полица, но ова е the next best thing.

ова се акциони и авантуристички блокбастери... далеку од ремек-дела!!!

Qwerty!

Knowledge is power:O
Член од
28 јуни 2008
Мислења
803
Поени од реакции
11
Wanted - James McAvoy,Angelina Jolie
Kiss of The dragon - Jet Li,Bridget Fonda
Cardle 2 The Grave - Jet Li,DMX

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
ова се акциони и авантуристички блокбастери... далеку од ремек-дела!!!
Ако за тебе Glory Road, Remember the Titans, Fight Club, Se7en, Snatch, Proof of Life и уште некои се акциони/авантуристички блокбастери и ништо друго, тоа е твој проблем.
Дап, имам убацено некои филмови кои се сомнителни за таа полица, како M.I. 3, Tango & Cash и Pirates of the Carribean 2-ката, но и нив ги обожавам заради мене познати причини. Причините немаат толку врска со уметноста, туку едноставно направиле да ги обожавам и тие филмови, различни мали делови.

А пак некои како The Last Samurai, Lethal Weapon серијалот, Black Hawk Down, The Rock и сите други кои и навистина се акциони блокбастери - исто така се и ремек-дела.

Дозволувате таканаречените "критичари" да ви го оформуваат вкусот, па место да уживате во филмови, одите со предрасуди кон нив.
Јас исто тргнав така кон The Last Samurai, Том Круз самурај, абе ај...ама не за џабе сега има место на таа полица. :)

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Вау, ти завидувам на збирката-глеам полица горе и доле (и тоа полнички), и нешто ми личи као цело плакарче...САМО филмови?

Прво ми паѓа на памет Out of Africa. Chrouching Tiger Hidden Dragon. Contact. Matrix. Onegin. The Lord of the Rings...

За жал, не постои филм што го обожавам, само има некои кои што сакам да ги гледам од време на време...

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Ако за тебе Glory Road, Remember the Titans, Fight Club, Se7en, Snatch, Proof of Life и уште некои се акциони/авантуристички блокбастери и ништо друго, тоа е твој проблем.
Дап, имам убацено некои филмови кои се сомнителни за таа полица, како M.I. 3, Tango & Cash и Pirates of the Carribean 2-ката, но и нив ги обожавам заради мене познати причини. Причините немаат толку врска со уметноста, туку едноставно направиле да ги обожавам и тие филмови, различни мали делови.

А пак некои како The Last Samurai, Lethal Weapon серијалот, Black Hawk Down, The Rock и сите други кои и навистина се акциони блокбастери - исто така се и ремек-дела.

Дозволувате таканаречените "критичари" да ви го оформуваат вкусот, па место да уживате во филмови, одите со предрасуди кон нив.
Јас исто тргнав така кон The Last Samurai, Том Круз самурај, абе ај...ама не за џабе сега има место на таа полица. :)
Не ти се мешам во вкусот, но ако таа полица е "ремек-дело" тогаш излишен е разговорот понатаму.
Seven, Fight Club, Snatch и The Departed се супер филмови и мене ми се меѓу омилените од таквиот жанр, но остатокот се далеееекууу од ремек дела... ако ти се допаѓаат ок, си имаш причина и не се мешам, и јас сум ги гледал повеќето од нив, но сметам дека се сосема просечни филмови за 90 минутно тепање на време, пр. National treasure, Swordfish, Cranck, Glory Road ili Proof of Life... (барем од онаа средна полица).
Критичарите кажуваат аргументирано што е добро а што не на база на многу параметри и доооооллллллгооооо искуство во филмската индустрија. Твое е дали ќе ги слушаш или не, ако не ти се допаѓаат филмови од Хичког, Кјубрик, Фелини, Бергман, Копола, Ален, Скорцезе (бидејќи не гледам ниеден нивен филм на полицата, освен Departed)... немој да ги плукаш критичарите, плукај ја "полицата"...

П.С. Кога видов дека горе имаш 10-тина ДВД-а пара-комедии, решив да го завршам постов... толку од ремек-делата. Или можеби и тие се ремек дела? Само непризнаени кај критичарите?

Правиот филм најмалку е за забава. Правиот филм е медиум, уметност, книга на екран, хроника на едно време... токму тоа прави некој филмови ремек-дела, а не критичарите. Проблемот е сосема спротивен, што денес подразбираме за добар филм атрактивна приказна која не те вклучува во филмот, и која не те тера да размислиш околу него ни една секунда.

Kajgana Shop

На врв Bottom