I jas go mislam istoto. Iako isto taka mislam deka koga bi trebala da odberam ne bi znaela sto da odberam. Zavisi od raspolozenie. Nekogas sakam da poglednam nekoe film4e, no ponekogas i da pro4itam nekoja dobra kniga.Lolita напиша:Книга!
Кога читам некоја книга сама си правам филм во главата. Си ги замислувам личностите на свој начин. Никогаш не ме воодушевил филм како што може книга да ме воодушеви. Гледам и да не ги гледам филмовите ако ја имам прочитано книгата, оти обично ми ја уништуват меморијата што ја имам за таа книга.
Обожавам да гледам филмче, така за релаксација со друштво и пуканки....:kajg:
А нема подобар филинг од дождлив ден, добра фотеља и добра книга!:kajg:
koga vise go spomna harry potter.ne moze da zboris deka filmot(u slucajov harry potter) e bolje od knigata koga ne si gi procitala knigite.zatoa sto tie 100% filmski efekti i magija so gi gledas na film koga citas, vo sporedba so filmot izgledaat(ili mozes da si gi zamislis) duplo po jako u tvojata glava.koga citas knigata ja dozivuvas samo ti i ja dozivuvas kako tebe ti odgovara.Гогото напиша:Абе има многу луѓе дефинитивно за книга што се ама ај да ве видам sспоредете книга со филмови како DAY AFTER TOMMOROW, GODZILA, ARMAGEDON, можеби порано книгата била подобра од филмот но денеска за филмови кои содржат визуелни и звучни ефекти од по 200-300 милиони долари кажете дека можете целото тоа да го доживеете во букви?:!?!?!!? ИЛИ ЕДЕН ХАРИ ПОТЕР кој ја стварно незнам како е воопшто претставен во книга, како воопшто може да се свати филм со 100% ефекти и магија во букви