Филмска ретроспектива на 2012 година

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ајде уште малку и доаѓа крајот на годинава, па можеме да удриме една ретроспектива во поглед на тоа што се ни донесе 2012 на филмски план.

Значи дечки, да се обидеме да ги најдеме нештата што оставија најголем печат, гледано субјективно секако според вас.
Засега ќе се задржиме на три катерогии и тоа следниве:

1. Филм кој ја одбележа годината
2. Актер/ка која ја одбележа годината
3. Најдобра серија за оваа година

Засега нека бидат три категории, ако има потреба и предлози ќе ја прошириме. Секако можете да наведете и што оставило најголем впечаток во негативна смисла.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Малку ме мрзи да образложувам затоа само ќе наведам :D

1. Филм кој ја одбележа годината - The DK Rises, Avengers (?)
2. Актер/ка која ја одбележа годината - Е ова незнам искрено..
3. Најдобра серија за оваа година - Ако се мисли на серија направена во 2012, тогаш Тouch, а инаку - Breaking Bad, TWD.

D

Deleted member 53418

Гостин
Малку ме мрзи да образложувам затоа само ќе наведам :D

1. Филм кој ја одбележа годината - The DK Rises, Avengers (?)
2. Актер/ка која ја одбележа годината - Е ова незнам искрено..
3. Најдобра серија за оваа година - Ако се мисли на серија направена во 2012, тогаш Тouch, а инаку - Breaking Bad, TWD.
najdobar akter spored mene Matthew Fox vo alex cross sovrseno ja izglumi ulogata na psihpat :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Субјективно?
1. Филм кој ја одбележа годината:SkyFall
2. Актер/ка која ја одбележа годината:е појма немам тука што да пишам ај for the sake of voting ќе си кажам Ане (а и воедно придобивам симаптии од Ио преку ова :ROFLMAO: )
3. Најдобра серија за оваа година:Breaking Bad

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
1. Филм кој ја одбележа годината - Незнам сеуште...треба да изгледам уште неколку.
2. Актер/ка која ја одбележа годината - Bryan Cranston & Claire Danes/Maggie Smith
3. Најдобра серија за оваа година - Breaking Bad.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
1. Amour
2. Tom Hardy ; Keira Knightley
3. Breakind Bad

Се едитирав за да не сум оф. :confused:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Уф... заебано...

1. Најдобар филм.. мхмх па немаше ништо посебно од Холивуд годинава. ама баш ништо.. Једино The Dark Knight Rises проштрче.. тој вака се издвојува... и Moonrise Kingdom

2. Најглумец.. пффффф... Том Харди, као Бејн во TDKR и како Форест Бондурант во Lawless.. не поради ликовите, како ликови, туку поради способноста на Харди успешно да изврши трансформација на карактерот на ликовите што ги глуми. И Брус Вилис во Moonrise Kingdom.. никад не би помислил дека тој глумец ќе глуми во таков филм, особено па режиран од Вес Андерсон. Секоја чест за Вилис..

3. Нај серија.. мхм.. Ми се допаднаа 3 сезона Sherlock, на ББЦ и 2 сезона на The Borgias исто на ББЦ.. со оглед да се снимени и прикажани во 2012 ... така да.. шо знам...не беа лоши..

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
1.TDK Rises
2.JG Levit
3.Breaking Bad

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
1.Total Recall
2.Повеќе ги сакам актерките Kate Beckinsale
3.Person of Interest

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Кој го има гледано филмов Cloud Atlas може ли да ми објасни накратко за што се работи бидејќи 2 пати го гледам trailerot и ништо не сваќам.

Kajgana Shop

На врв Bottom