Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641

Дечки пишував еднаш за настанов у дк сега искача документарка ова ќе удри многу јако.
Каква застрашувачка приказна тресење до ден денеска......

Дк

Па да започнеме:На дневна основа има многу смрт тоа е неприкосновено.Таков е циклусот на животот едни се раѓат,други умират нема констатна смрт без раѓање на живот нема ни континуиран живот без смрт,и така ќе тераме се додека Елон маск не не качи на Марс што па од друга страна ние од Марс ќе ја видиме само Белица(инаку село во областа Порече во нажалост наскоро по модерно Северномакедонскиот брод како и да е возможно тоа).Да го оставиме хуморот настрана,и патем тркнете до тоа место доста сте укотиле у тоа општинските макијата.
Него овде дојдов да говорам што нажалост успеа да го кутне мојот ден.Да го нокaутира-бутне(кутне) за оние без деадлус интелегенција.
Да се навратиме на смрта како што кажав ја има доста,застапена е,посакував овде у Скопје луѓето да си живеат малку подолго од тие 50+(кој нажалост ги слушам многу во последниве години како некоја доминатност на почетокот беше реткост но сега е веќе пракса и зачестеност)да ги оставиме и Скопјани на мира.Тука сме да говориме за Колорадо и тоа што се случи таму.
Знаете има многу приказни на дневна основа многу смрт:Ова е една од нив.
Прво започна откако го видов видеово на Рокфид:Why Is Metallica Being Linked To A Convicted Murderer? Видеото горе-доле е ствар која беше хит во 90с со тие Баба рога приказни.Не е ни толку битно колку тоа што од каде започна приказната за која сега и ја говорам.
На 13 Август 2018 Крис ватс ја уби својата бремена сопруга,а заедно со нејзе ги уби и двете ќерки.
Знаете 2019 сме и се е на интернет,мислам дека овој интернет модел на убиства(во овој случај не)Но да се обидеме да допреме некако ја започна Елиот роџер(кој кој НЕ-популарно но може да се нарече еден од доаените на таа сцена)во случајов за Колорадо нема ни на крај памет да ви текне дека тој може да направи таква ужасна работа.(Ги има доста на социјалните мрежи) слики,видеа и тн,и делуват онака како што човек може само да позавиди,совршено.

Знаете погледнете ја фотографијава.Делуват како од бајка во овој момент тргнете го Крис ватс од фотографијата и ставете се на негово место кажете ми дали посакувате уште нешто во животот?Не.(и сам дадов одговор во име на сите).Има преубава жена,две прекрасни деца,и уште едно дете требаше да дојде на овој свет но нажалост......
Вртев фотографи вртев видеа никако не ми оди во глава неможам да сфатам.Неможам да поврзам никако.Трагедијата да биде поголема ова чудовиште ја изневерувал својата сопруга.Она мислам how dare u,да ти роди две прекрасна ќерки,трето дете да биде на повидок,во едно од видеата жена му вика:Имаме 2 деца,живеме во Колорадо,и тој е најдоброто нешто што ми се случило во животот.Го потврдува засега убиството на својата жена,и го негира на својте деца кој заедно ги фрлил во oil tank или по македонски ќе му дое цистерна за нафта.Многу портали пишуват по Америка,густо...Неможе со сигурност да се знае точноста на изворот за било што..
Еве отворете и сами гуглајте малце видете ги фотографите делуват на едно вистинско среќно семејство,излезени од фурната правени според рецепт за среќа,незнам што се случило кој прекидач му паднал на Крис но ова е неопишливо,луцидно,и како ли уште да го наречам овој настан.Да се разбереме Америка има Mass murders,serial killers,додуша што нема има се,имаат долга листа на масакри,на работи кој неможе ни филмска скрипта да ги исере,се сеќавате на sandy hook elementary school shooting беа убиени 20 деца на 6 годишна возраст да не одвлекувам имаат премногу материјал,и премногу приказни она што сакам да кажам е дека се случуват многу ужасни работи но на некој начин ова ми дое како трн у око.
Тука некаде и ќе го привршувам овој текст,додека ја читав ова приказна денеска на пладне,знаете,недела попладне,беше некаде 14часот,она како важи правилото недела дома е целата фамилија,се собират сите заедно.


Еве и интервју со него каде што ги пријавува за исчезнати,читам и по портали,и на јутуб коментари,сите типуват,сметат дека e guilty as fuck.Видете го видеово,ако неможе да забележите од прва,погледнете го уште неколку пати,тоа смеење,она,говорот,телото,погледнете донесете си свој суд.Имате и доста форензичари( : ) ),психолози и што ли уште не во коментарите,како што кажав и претходно,модерна ера,модерни убиства,онакви како ни холивуд неможе да ги исере.Во еден дел вика ги сакам назад.
Крис ќе добие или доживотен затвор,или ќе оди на електрична столица.


На крај ве оставам со Брајан Кренстон

Лека ноќ и пријатно,и да Чувајте се.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Не ми се допадна I'm Thinking of Ending Things. Мислам дека филмот е збрка. Ова е дефинитивно: hate it or love it филм, а јас сум дефинитивно во првата група. Сфатив што е поентата, сфатив што се случува, ама сепак, ми беше досадно и обично мразам филмови кои се претенциозно збркани, зашто сметам дека се така направени за да изгледаат поелоквентно и да привлечат дел од хипстерската публика која ќе вика: ,,WOW, ништо не разбрав, затоа мора да е јако, и вистинска уметност". (Ова ме потсетува на онаа анегдотата за човек кој си ги заборавил очилата на под во уметничка галерија. Набрзо потоа се собрала маса народ и фоторепортери кои мислеле дека се уметничка инсталација, арт пар екселанс, па ги фотографирале и се воодушевувале). Don't get me wrong, не велам дека на тие од тука на кои им се допаднал се дел од таквата публика, спомната погоре, сигурен сум дека тука нема такви, и сигурно секој од вас си има причина зошто ова го смета за ремек дело. Мене, едноставно, ми беше претенциозно, досадно филмче со добра глума, ОК кинематографија и еден куп сивило.

Не препорачувам!
Синоќа го гледав и можам да го потпишам секој збор што си го пишал тука. Дефиниција за hate it or love it. И јас сум во првата група. А сакав да сум во втората, стварно. Ме заинтригира филмот уште од почеток и стварно се надевав дека ова ќе испадне еден од оние филмови што колку и да се чудни на крај оставаат печат на тебе, некој јак впечаток. И негде до пола филм се надевав дека работите одат во тој правец. Ама јок, ништо... До крај стануваше се полошо, до ниво дека веќе сцените ми беа како да гледам рандом слики кои ниту се важни, ниту нешто посебно ме интересира да мозгам што значат.

Еве побарав малку по интернет и за книгата... Таму изгледа појасно е дадено објаснување, што рака на срце и тука беше до некаде очигледно. Само крајот е сменет и тука во филмот е направено тоа ептен претенциозно, демек да ни предизвика некое wow чувство. Ама не, ништо од тоа. Не го препорачувам и јас и сигурно веќе никогаш нема да го гледам.
 
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.098
Поени од реакции
9.903
Денес починал Горан Паскалевиќ, режисерот на култниот Варљиво лето '68 и позната сцена Меси, меси, неќе ништа да ти шкоди. Негов филм е и Буре барут по драмата на Дејан Дуковски. :(
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.070
Поени од реакции
78.291
Сексуалните малцинства не се баш добро застапени, за да бидат добри филмовиве.
 

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
681
Поени од реакции
1.701
71 , filmov go gledav sinoka neverojatno iskustvo , ne mozam da kazam eden detal ili scena , od pocetok do kraj te drzi vrzan i vo eden zdiv. Dejstvoto e vo '71 , Belfast , pogled od aspekt na indinidualen vojnik vo konfliktot na irci protestanti i katolici. Edno nesto , Ircive ni se krvni braka , posle ovoj film mislam deka sme od edno isto gomno praveni , samo tie inaat poveke strast i istrajnost vo samounistyvanjeto. https://youtu.be/J-BaKfl1Ms4
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.483
Поени од реакции
33.585
Dosadno mi e
Sledniot sto ke predlozi film - ke go gledam denes, poso iosnaka ne znam sto :D
 
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.098
Поени од реакции
9.903
Препорака за палестинскиот The Reports on Sarah and Saleem. Го има на HBOGO, али пишува последен пат, претпоставувам за некој ден ќе го тргнат.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom