Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
28 мај 2013
Мислења
37
Поени од реакции
67
Да се надоврзам на дискусијата околу American Beauty.Значи нит го сакам,нит го мразам филмов,ама мислам дека вистинска кражба е да добие оскар за најдобар филм пред Fight Club,The Green Mile,The Sixts sense,The Matrix,Eyes Wide Shut.Едноставно не смееше да добие оскар за најдобар филм во ваква конкуренција.
Глеј, за Оскари си се иде со лобирање, тоа веќе јавна тајна е. Ама тоа нема врска. Сите што ги спомена се врвни. Фајт Клаб е и единствениот (по мое мислење) филм (било кога) што е подобар од книгата (ама добро, тоа е Финчер). Ама и American Beauty e добар. Јас, еве, го сакам. Објективно си има сè што треба да има една приказна. Малку е спор - да, и тоа може некому да смета, ама не го менува фактот дека е ем добра режија, ем сценарио на место. И ем Кевин Спејси.
Секако и во уметноста, како и во сè друго во животов се поаѓа од субјективизам. Не постои приказна што секому подеднакво ќе му се допадне. Ама затоа има гоооолем избор, за секој по нешто.

Не знам некој дали досега го споменал Gone Girl. Ама со душа го чекам. :vozbud:
А од постариве, Sunset Blvd, Citizen Kane, и North by Northwest (покрај останатите на Хичхок). :cuc:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
што е толку посебен?
Не знам мене ми беше awesome се тоа со time-travel.
Го отепав од чекање, не ме разочара. Во последно време ретко ми се случува ова со филмовиве.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
У Calvary приказната е топ, глумата на старчето беше без зборови.

Плус јако му беа опишани последните 7 дена од животот

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Да се надоврзам на дискусијата околу American Beauty.Значи нит го сакам,нит го мразам филмов,ама мислам дека вистинска кражба е да добие оскар за најдобар филм пред Fight Club,The Green Mile,The Sixts sense,The Matrix,Eyes Wide Shut.Едноставно не смееше да добие оскар за најдобар филм во ваква конкуренција.
Ste ja odbrale godinata.
Za 99-ta i 3 oskari za naj film da davaa - malku ke bese.
1999 never forget.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
The Seventh Seal

spoiler alert: the movie is about the meaning of life, and how we are tricked into believing that we will go skipping into the afterlife holding hands joyfully when we die, but the reality is you think you are seeking a priest to confess your sins, but you are actually confessing to death, and in the end death leads us to complete nothingness...

WOW

W

wicked_1

Гостин
Не би го стаил The Sixth Sense, Matrix i Fight Club пред American Beauty никогаш, гледано од многу аспекти.

Да земал оскар некој од Eyes Wide Shut(за мене лично најдобар од Кјубрик) или The Green Mile, пак ќе се критикувало како може покрај American Beauty некој од овие да земе. Storytelling-от на The Green Mile е неприкосновен, како драма A.Beauty лесно доминира, Eyes Wide Shut е доста комплексен за да го расцепка еден обичен гледач.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Секој ден некаде околу 23 и нешто часот оваа недела циклус филмови на Тарковски на ХРТ3. Јас ниеден немам изгледано, а одамна ги мерачев, таман ги начекав цела недела сум во Скопје, тука а фаќам :D:love::love::love: ептен убав канал ми е, само арт филмови!

вечерва е т.е сега Ivan's Childhood

W

wicked_1

Гостин
Секој ден некаде околу 23 и нешто часот оваа недела циклус филмови на Тарковски на ХРТ3. Јас ниеден немам изгледано, а одамна ги мерачев, таман ги начекав цела недела сум во Скопје, тука а фаќам :D:love::love::love: ептен убав канал ми е, само арт филмови!

вечерва е т.е сега Ivan's Childhood
Damn, дури сеа гледам, мислев тролаш. :))))))
У петок завршуваат со најдобриот. Браво за хрватите.

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Не би го стаил The Sixth Sense, Matrix i Fight Club пред American Beauty никогаш, гледано од многу аспекти.

Да земал оскар некој од Eyes Wide Shut(за мене лично најдобар од Кјубрик) или The Green Mile, пак ќе се критикувало како може покрај American Beauty некој од овие да земе. Storytelling-от на The Green Mile е неприкосновен, како драма A.Beauty лесно доминира, Eyes Wide Shut е доста комплексен за да го расцепка еден обичен гледач.
Следен филм за гледање American Beаuty, ви ги читам постовите и имам огромни очекувања, дека според мене The Sixth Sense, The Green Mile и Fight Club не се само едни од најдобрите филмови во 99та, туку најдобрите филмови некогаш снимени, да биде подобар од овие, мора стварно да биде ремек дело. Eyes Wide Shut одамна ми е ставен за гледање, ама никогаш не сум го пуштил, ќе го изгледам и него.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Се приклучувам кон хејтот на Американ Бјути. Хејт Клаб: Американ Бјути, сакам да бидам главен и одговорен уредник.

Иако сите други филмови од таа фантастична 99та ми се подобри од овој најоверјетед филм евр! ..мислам дека само Зелената милја можела реално да му конкурира за оскар, пошо оскари, нели. Не очекувам филм како Фајкла да земе оскар.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Maleficent odlicen! Bev zaboravil deka Angja znae vaka da glumi, mi naprai kejf epten filmov!

Вчера го гледав.

Таргет групата може не е стари магариња како нас но тоа не е причина да не се ужива во оваа солидна бајка. (y)[DOUBLEPOST=1410875845][/DOUBLEPOST]
Transformers Age of Extinction 2014 720p WEB-DL x264 AC3-EVO
WEB-DL не симнувајте, клавет дрога.

Јас би чекал подобар рип за филм во кој единствените атрибути му се eye candy и CGI.

Последно уредено:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Вчера го гледав.

Таргет групата може не е стари магариња како нас но тоа не е причина да не се ужива во оваа солидна бајка. (y)[DOUBLEPOST=1410875845][/DOUBLEPOST]
WEB-DL не симнувајте, клавет дрога.

Јас би чекал подобар рип за филм во кој единствените атрибути му се eye candy и CGI.
малце касниш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom