Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
Го гледаше некој ROMA?
Jas.

Mene mi se dopadna. Preminuva vo dozivljaj, iskustvo... Predobra kamerata, esnostavno me vpi. Pocuvstvuvav nervoza, anksioznost, srekja, socuvstvo... t.e me natera da pocuvstvuvam nesto bez da kaze mnogu duri nekad biduvajkj premnogu art nastetuvajki si sam sebe. Za mene eden od podobrite godinava. Maka mi e sto ne go gledav na platno, a go gledav retardiraniot star is born.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.770
Поени од реакции
36.699
Го гледаше некој ROMA?
И јас. Исто, ми се допадна, ама по целиот тој хајп, очекував многу повеќе. Инаку - Куарон е во прашање, и по се она што претходно имам гледано од него, не очекував ваков филм, што не значи дека е лошо, само имав поинакви и поголеми очекувања, тоа е се.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Roma... таман да речам досадно срање со објективно добра камера/кинематографија, се деси штрајкот и пораѓајот.
Ми еба мамата пораѓајот и после на плажата.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.770
Поени од реакции
36.699
burning mozese da mi bide top 10 u zadnji 10 god ama... propadna, a kolku potencijal
izvini zlate i mylo
Why? Образложи, please. Кај беше пресвртницата?

Мене ми е фаворит за Оскар за странски, иако знам дека невозможно е да ги победи Cold War и Roma.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.047
Why? Образложи, please. Кај беше пресвртницата?

Мене ми е фаворит за Оскар за странски, иако знам дека невозможно е да ги победи Cold War и Roma.
Najverojatno koga iscezna devojkata... :toe:

Premnogu se investirav i ocekuvav posle filmov nikogas poveke da ne pustam drug film u zivot, ja obozavav kinematografijata, dolovi takvi magicni momenti sto e premnogu retkost veke, ednostavno uzivav maksimalno... se dodeka ne pocna da se vlece, trae predolgo, izgubiv apetit, duri mi stana dosadno, ne znam konkretno kade i koga me ispusti ama na krajov veke ne mi bese ni gajle

Roma e podobar. Cold war uste go nemam gledano, ako iskoci umeguvreme pingajte me, epten sakam da go gledam, plus poso nauciv polski dosta. :D

Eve filmovi od 2018 koi sum gi gledal, top 10 ima filmovi so 3 zvezdi... sevkupno 23 koi se vodat 2018 na letter, epten nekako losa godina

https://letterboxd.com/stolesikko/list/2018/

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.212
Поени од реакции
22.836
Hereditary беше одличен се до еден момент кога почна да лета филмот, како режисерите морале да го завршат филмот што е можно побрзо.

Се на се добар беше филмот но последната четвртина некако без везе ми е.

Обично избегавам филмови како МИ, Џејмс Бонд и Умри Машки али се решив да го глеам MI Fallout и ми се допадна. Имаше некои лудости но тоа се очекува, може да се каже дека за тоа и се гледа овој серијал.

Последен филм што гледав беше 12 Strong. Добар филм беше нешто како акција/документарец, Chris Hemsworth ми е ѕвер едино акцијата на крај ми изгледаше како облигаторна колку да има.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Jas.

Mene mi se dopadna. Preminuva vo dozivljaj, iskustvo... Predobra kamerata, esnostavno me vpi. Pocuvstvuvav nervoza, anksioznost, srekja, socuvstvo... t.e me natera da pocuvstvuvam nesto bez da kaze mnogu duri nekad biduvajkj premnogu art nastetuvajki si sam sebe. Za mene eden od podobrite godinava. Maka mi e sto ne go gledav na platno, a go gledav retardiraniot star is born.
Vaka po kazuvanjevo deluva na moj stil m?

Kajgana Shop

На врв Bottom