Toreador напиша:
Би рекол дека и двајцата не можете да се раберете. ПолВанДајк сакаше да каже дека луѓе кои си немаат везе од музиката одат на журки НЕ ДЕКА ЈА СЛУШААТ НО САО ЗА ДА СЕ ПОКАЖАТ ПРЕД ДРУГИТЕ, дека ете, и тие демек следат трендови, па прават разноразни глупости. Со други зборови, троши пари за журка не за да ужива во музиката но за да биде виден. Пример, јас ќе одам на цеца. Не дека ја сакам, знам две три есни од неа, ама ипак ќе одам на ЦЕЦА, оти сите мои другари отидоа па да се поакажам и јас да бидам у шема.
Тоа е моја дефиниција за фејкер. Идиот кој си нема блага веза од музиката шо свири, само оди на журката за да биде виден и утре да се фали.
Гет ит?
Ај и ја да кажам шо е фејкер според мене. Не дека не се слагам со Тореадор, ама има особено една врста на луѓе кои страшно ми идат на живци, и за кои единствено стварно би можела онака отворено да кажам дека се фејкери и да не се осеќам ко сељанка ради тоа што етикетирам некого.
Значи фејкер е чоек што:
- ЗНАЕ што музика пушта ДЏот - пошто ги прати сите ДЏ листи, ја набавува најновата музика, чита списанија, се информира, и стално е во тек, пошто така ќе биде кул, сите ќе го поштуваат пошо многу знае и е цар
- најчесто, се познава со ДЏот и им го става до знаење тоа на сите со тоа што во текот на целата журка стои поред ДЏот и глеа надмено према обичните смртници (кои ТОЈ самиот, каков парадокс, ги смета за фејкери!)
- му се меша у штипки на ДЏот- глеа што плочи пушта, пази да не згреши нешто, му нарачува песни (пошто ги знае сите нели ‘еј пер дај пушти ја оваа новата од Х‘) и слично
- коа ДЏот му ги пушта омилените песни ги дига тупанките у вис и пее гласно пошто е цар и ги знае сите песни
- се дружи само со ДЏи и клабери
- уствари, нема појма од музика и освен техно/транс/хаус или кој и да е правец од електронската музика што верно и слепо го следи, не знае да ти гукне ниедно музичко дело створено во било кој жанр пред 1970 година (за вековите пред 20ти ич да не праам муабет)
- уствари, не може ни ритам да фати кога игра, шо ќе рече дека нема ни основен сенс за музика, а се праи јак познавач и критичар