Фејкери - расипувачи на забави...

Член од
11 февруари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
dobro be ako ne shmrkam, krkam, duvam ili slicno za tebe sum fejker???fejker sum ako imam pari i sakam da si projdam kvalitetna zurka so skap alkohol???fejker sum ako sakam da i se pustam na nekoja so mi se svigja???alo decko tebe terapija ne te spasuva!!!dodusa ne si ti kriv jasna e frustracijata koga ja pijam casa henecy a ti so tie pari zivees 2 nedeli, jebiga tuka nemoze nikoj da ti pomogne.prosetaj malce niz svetov i vidi so i kako se desava.clubbing-ot i zurkanjeto ne se otkrieni u Makedonija pa ti da postavuvas normi i pravila koj i kako treba da se ponasa na zurka za na tebe da ti e ok!!!ebate klosarot

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.474
Поени од реакции
7.925
Петруш 20годишен, друга беше смислата на прашањето. Никој не ти се лути ако ти пиеш алкохол кој чини колку цел месец искачање мое. Инаку за жените не ти се лутиме... на никого нема да му пречи ако имате секс на среде подиум, но може да и пречи на некоја која дошла само да игра на музиката која што ја сака, а некој што пие скапи алкохоли и се облекува различно од нејзините другарки и досадува обидувајки да ја ќари.
Енивејз, не гледам решение на дискусијава...

Сепак не поднесува коа ке ојдам на журка некој како тебе да има у локалот кај што е забавата. НО ХАРД ФИЛИНГЗ

Член од
11 февруари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
vidi nemozes da ocekuvas ti u disko kaj so ima na raft staveno skap alkohol nekoj so moze da si priusti da ne pie??!?!??neli???idi be prijatel na festivali ko exit kaj so osven pivo vino voda i nekoj bljak energy drink drugo nema.kolku za ilustracija proslata godina gledav sliki i klipovi od drugar so bese na WMC vo miami...na skoro sekoja 2ra masa imase flasa shampanj ili drug alkohol...sve fejkeri...:)
No Hard Feelings ali sooci si se so realnosta i nemoj plukas po tie so sakaat da se zabavljaat i zurkaat bez razlika dali znaat koj pusta muzika i slicno...

p.s.Ako nejkes da iskacas na mesta ja kaj so idam, idi komotno u process tamu nema nikad da me vidis:)

Член од
11 февруари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
maximalno olabaven sum nego onaka sakav da repliciram na neso so me nerviralo od uvek.od fraeri ko tonchie i slicni luge so sve gledaat niz prizma na $$$.
ali ipak sorry ako ima neso so ne treba u postovite komotno izbrisi gi.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не е до тоа, туку секој има право на став и мислење, а ти очигледно реплицираш непрочитувајќи ја цела тема.
Тато ти дава пари а ти се курчиш. Заработувај редовно, зам запоти се за тоа, потоа збори за фејкери, за пари, за скапи пијачки. И над попа има поп, знаеш.

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Toreador напиша:
Би рекол дека и двајцата не можете да се раберете. ПолВанДајк сакаше да каже дека луѓе кои си немаат везе од музиката одат на журки НЕ ДЕКА ЈА СЛУШААТ НО САО ЗА ДА СЕ ПОКАЖАТ ПРЕД ДРУГИТЕ, дека ете, и тие демек следат трендови, па прават разноразни глупости. Со други зборови, троши пари за журка не за да ужива во музиката но за да биде виден. Пример, јас ќе одам на цеца. Не дека ја сакам, знам две три есни од неа, ама ипак ќе одам на ЦЕЦА, оти сите мои другари отидоа па да се поакажам и јас да бидам у шема.

Тоа е моја дефиниција за фејкер. Идиот кој си нема блага веза од музиката шо свири, само оди на журката за да биде виден и утре да се фали.

Гет ит?
Ај и ја да кажам шо е фејкер според мене. Не дека не се слагам со Тореадор, ама има особено една врста на луѓе кои страшно ми идат на живци, и за кои единствено стварно би можела онака отворено да кажам дека се фејкери и да не се осеќам ко сељанка ради тоа што етикетирам некого.
Значи фејкер е чоек што:
- ЗНАЕ што музика пушта ДЏот - пошто ги прати сите ДЏ листи, ја набавува најновата музика, чита списанија, се информира, и стално е во тек, пошто така ќе биде кул, сите ќе го поштуваат пошо многу знае и е цар
- најчесто, се познава со ДЏот и им го става до знаење тоа на сите со тоа што во текот на целата журка стои поред ДЏот и глеа надмено према обичните смртници (кои ТОЈ самиот, каков парадокс, ги смета за фејкери!)
- му се меша у штипки на ДЏот- глеа што плочи пушта, пази да не згреши нешто, му нарачува песни (пошто ги знае сите нели ‘еј пер дај пушти ја оваа новата од Х‘) и слично
- коа ДЏот му ги пушта омилените песни ги дига тупанките у вис и пее гласно пошто е цар и ги знае сите песни
- се дружи само со ДЏи и клабери
- уствари, нема појма од музика и освен техно/транс/хаус или кој и да е правец од електронската музика што верно и слепо го следи, не знае да ти гукне ниедно музичко дело створено во било кој жанр пред 1970 година (за вековите пред 20ти ич да не праам муабет)
- уствари, не може ни ритам да фати кога игра, шо ќе рече дека нема ни основен сенс за музика, а се праи јак познавач и критичар

Член од
11 февруари 2006
Мислења
14
Поени од реакции
0
tato ne tato toa e ja i rabotam i mi prakaat pari i top mi e.redoven sex imam i nemam potreba da se zalam za koj ima pari koj nema.tolku imam da kazam cao prijatno

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Чао, пријатно, гит. Ти текнува. Не се петели со туѓи перја. Има тука луѓе кои и тебеи татко ти можат да ве купат.
Гит.

Член од
18 јануари 2006
Мислења
176
Поени од реакции
0
I jas sum ljubitel na elektronska muzika,mojot najomilen DJ e Ferry Corsten.Vo vrska so temava,licno jas idam na zurka za jas da si pominam ubavo da se izzurkam,i da imam ubavi someni od taa zurka.Ne se zamaram so toa dali imalo "fejkeri" itn.

Член од
18 јануари 2006
Мислења
176
Поени од реакции
0
Petrus1985 напиша:
dobro be ako ne shmrkam, krkam, duvam ili slicno za tebe sum fejker???fejker sum ako imam pari i sakam da si projdam kvalitetna zurka so skap alkohol???fejker sum ako sakam da i se pustam na nekoja so mi se svigja???alo decko tebe terapija ne te spasuva!!!dodusa ne si ti kriv jasna e frustracijata koga ja pijam casa henecy a ti so tie pari zivees 2 nedeli, jebiga tuka nemoze nikoj da ti pomogne.prosetaj malce niz svetov i vidi so i kako se desava.clubbing-ot i zurkanjeto ne se otkrieni u Makedonija pa ti da postavuvas normi i pravila koj i kako treba da se ponasa na zurka za na tebe da ti e ok!!!ebate klosarot
Petus te zalam ! Sigurno si mnogu isfrustriran i iskompleksiran pa morash da si gi lecush kompleksite so pari. Da si gi zarabotil praite sam i da se kur*ish OK! Ama so parite od tatko ti ???? Si se zaprashali li nekogash shto imash ti napraveno sam vo zivotot bez da te potturne tato ? Si se zaprashal li nekogash dali imash drugari ama vistinski drugari koi ne te gledaat vo vid na banknota ? A da iljada pati poveke uzivam vo pivoto koga znam deka sum si go platil so pari so koj sam sum gi zarabotil ! A ti da piesh "henecy" od shto ti e ubavo , od toa shto uzivash dodeka go piesh ? Ili piesh za da te vidat i utre da te zborat niz malo ovoj e fraer pie henecy ???

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Абе луѓе јас незнам што толку сте се фатиле за овие фејкери. Па ако им се иде нека идат, повеќе пари за организаторите и диџеот. Јас лично на журка си идам само заради музиката и да си поминам убаво. Не ме интересираат ни фејкерот пред мене, ни јаката пичка до мене ни наркоманот зад мене (ова морав да го спомнам зашто многу ми јадат гомна како сум бил наркоман и на журки све биле џанкери). А кога ќе слушнам некој коментар како кој е типов, или леле песнава ама е добра мислам дека се викаше вака и вака, а уствари нема врска не се нервирам туку се газам од смеење. Сепак неможеш да речеш дека ако некој не знае некоја песна или некое име е фејкер, зашто ни ти не ги знаеш сите.

Член од
9 март 2006
Мислења
16
Поени од реакции
0
ne sto se desava vo gradov e ludilo ali toa e zasto nemame nikakva kultura nikoj ne go vozi svojot film zasto se plasi da ne mu izvadat nekoj muabet u svari nemame svoj zivot zatoa se site fejkeri najgolemi fejkeri se onije sto zborat nesto i se furaat deka oni se tie naj dobrite a drugite se kopija na nekoj luge dosta se umarate zivejte sami za sebe i za ti okolu vas a ako mozete nesto da smenite na podobro smenete ne zborete samo

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
А бе наречете ме како сакате, а има нешто за пеење во техното и електронската музика? Зашто прочитав во повеќе постови за тие што пееле по журки со електронска музика и техно.

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Буковец напиша:
А бе наречете ме како сакате, а има нешто за пеење во техното и електронската музика? Зашто прочитав во повеќе постови за тие што пееле по журки со електронска музика и техно.
Да Буковец, има милион, на пример, хаус песнички со вокални делници и текст, т.е. пеење :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom