1. Резултатите се еднакви, т.е. најчесто во голема предност кон Norton, ова е на ривјуа официјални (како и ривјуа на разни casual корисници на youtube) и од мене лично, 1000 верзии на антивируси имам пробано на VM, и ти гарантирам све што наведов како негативност на Kaspersky е реалност.
2. Корпоративни верзии не сум користел, и нема да коментирам, тоа е една скроз друга категорија, ние збориме за Norton 2012 обичната верзија на антивирус и интернет секјурити, кодот на тие верзии е сигурно многу по комплициран и има поголем footprint, така што е можно да се случат одредени проблеми, тие верзии се обично bolatware и се пуни со имплементации и модули кои не се оптимални за употреба, така е и кај другите фирми кои прават безбедносен софтвер од тој тип.
3. Ако некој има проблеми со бришењето на Norton, на оваа темава после 6 месеци, нека даде до знаење, и јас јавно ќе се извинам, ама таков нема да има ќе се увериш и сам
4. Мојот пријател користи XP, не е луд нели, нити сум јас да му посочам да стави Win7, никаде не реков дека 7 ца користи.
5. Panda cloud e супер антивирус, ставарно е лесен и све, има солидна заштита и користи ред други напредни технологии, ама од тој аспект Webroot Secure Anywhere е најдобриот без конкуренција.
6. Нема проблем.
EDIT:
Ќе заборавев, и Kaspersky нема native 64 бит супорт, како и
многу други антивируси освем Comodo, само затоа што се инсталира во program files x86, незначи дека нема функционалност - и додатни имплементации за 64 битни системи.