Фенг Шуи

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Kolku poveke sakam da go razberam poveke se bunam, ne vikam deka e loso ama mi e malku cudno

Член од
27 април 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
:)

moze nekoj sovet kako da ja uredam sobata, inaku spored kineski horoskop sum zajak i mislam deka elementot e drvo. fala

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
alek.soad напиша:
moze nekoj sovet kako da ja uredam sobata, inaku spored kineski horoskop sum zajak i mislam deka elementot e drvo. fala

Fen shui ne odi bez nekoj "fraktal" vo pozadina onaka kolku da te smiri samo shtom go poglednesh,eve nekolku primeri za tebe:

Attachments

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
alek.soad напиша:
Кажи ми датум на раѓање и година секако :) И може онака отприлика да ти кажам некои основни правила што каде, како :smir:

Член од
27 април 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
:)

glufce напиша:
Кажи ми датум на раѓање и година секако :) И може онака отприлика да ти кажам некои основни правила што каде, како :smir:
17. 04. 1987 :D

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
Искрено ова со фенг-шуи ми изгледа повеќе како помодарство или јас не се разбирам доволно во тоа.Сепак мислам дека ние сме две различни цивилизации кои имаат различни карактеристики па не знам како би се усогласиле стиловите на живот.Плус знаеле ли бабите наши како да ги наместат работите во домот.Им требал ли фенг-шуи за да добијат хармонија во него?

П.С:А глуфче дали би можело да ми кажеш кој знак сум според овој хороскоп и кој елемент или како уште се смета таму?Јас сум многу малку упатена па би сакала да знам нешто повеќе

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
duffy_f напиша:
Искрено ова со фенг-шуи ми изгледа повеќе како помодарство или јас не се разбирам доволно во тоа.Сепак мислам дека ние сме две различни цивилизации кои имаат различни карактеристики па не знам како би се усогласиле стиловите на живот.Плус знаеле ли бабите наши како да ги наместат работите во домот.Им требал ли фенг-шуи за да добијат хармонија во него?

П.С:А глуфче дали би можело да ми кажеш кој знак сум според овој хороскоп и кој елемент или како уште се смета таму?Јас сум многу малку упатена па би сакала да знам нешто повеќе
Лично на мене ми е интересно, плус тоа не е којзнае каква филозофија, само некои правила што како каде...
Иии да... само кажи ми датум и ќе ти ги кажам основните фенг-шуи карактерстики :)

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
23.05.1985
Фала ти:helou:

Член од
14 декември 2005
Мислења
57
Поени од реакции
0
glufce напиша:
ај и на мене.
јас сум роден на 08.09.1991

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
duffy_f напиша:
23.05.1985
Фала ти:helou:
Ја малце доцнам... ама еве :)

Елемент: Оган
Правец во просторот: Југ
Ѕвезда според раѓањето: 9
Среќна ѕвезда: 3
Среќна боја: пурпурна

Упатство за уредување на домот:

Домот би требало да ви биде весел, топло декориран со правоаголни и четвртести облици, цветни аранжмани и уметнички предмети со боите на дрвото, огнот и земјата (светлосина, зелена, црвена, розова, пурпурна, костенлива и жолта). На огнот му одговараат цвеќиња кои цветаат во лето како што е лотосот.

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
igor4o100 напиша:
ај и на мене.
јас сум роден на 08.09.1991
Еве и на тебе :)

Елемент: Метал
Правец во просторот: запад, северо-запад
Ѕвезда според раѓањето: 9
Среќна ѕвезда: 2,8
Среќни бои: бела и црна

Во домот треба да преовладуваат овалните форми и сите нијанси од бела до црна вклучувајќи ја сребрено сивата. Бидејќи звездата на раѓањето го симболизира огнот, може да се користи и жолтата боја. На металот му одговара цвеќе што е традиционално поврзано со есента, периодот на металот, а такво е хризантемата која ја симболизира радоста.

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
Moже и за мене едно упатство...:helou:
Родена на 19.01.1990

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006