Феминизам!

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Како тело да, но постои и машки и женски принцип во природата, сеприсутен, ... машкиот акцијата, храброста.... женскиот грижата, нежноста....
Намерно вака формулирав за да ги испровоцирам дежурните гинофоби на форумов. ;) Иако сум апсолутно во право за тоа дека сите ние го започнуваме животот како жени.

Секој и маж и жена ги има, но кој ни е балансот .... двете хемисфери... холистички поглед на свет... баланс...
Се согласувам и сега ќе бидам сериозна - ако кажам дека жените во суштина се мажи со рудиментиран пенис и „хипертрофирани“ млечни жлезди, веројатно нема многу да погрешам. Како што и ти пиша погоре како полови меѓусебно се надополнуваме, правиме целина, ние сме јин и јанг итн., итн.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Намерно вака формулирав за да ги испровоцирам дежурните гинофоби на форумов. ;) Иако сум апсолутно во право за тоа дека сите ние го започнуваме животот како жени.

Се согласувам и сега ќе бидам сериозна - ако кажам дека жените во суштина се мажи со рудиментиран пенис и „хипертрофирани“ млечни жлезди, веројатно нема многу да погрешам. Како што и ти пиша погоре како полови меѓусебно се надополнуваме, правиме целина, ние сме јин и јанг итн., итн.
Па да, на крај на ден не е ни битно дал маж со рудиментиран пенис или жена со амплифициран клиторис, прифаќање на природата и согледување на базичните примордијални функции, па надградба на тоа во современо општевство....

Велат нас интелигенцијата не фрлила во дисбаланс со природата, но и само таа може да не врати... кога ќе им стане батко/дада на емоциите и нагоните... не да ги потиска ами да ги сака, и трите заедно да достигнат баланс.... викаат тогаш може да се прај муабет за зрелост.

Тебе ти е лесно еве женско си била, кога ја ги чепкам мислат дека тролам. :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Мажите се во суштина жени со рудиментирани млечни жлезди и „хипертрофиран“ клиторис. Како ембриони до cca. шестата недела од развитокот сите ние сме женски т.е. технички - сите мажи се во суштина 3,14-чки.

Сликава подолу е дело на Гистав Курбе и е именувана „Потеклото на светот“.
OMG колку си едуцирана.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Иако сум апсолутно во право за тоа дека сите ние го започнуваме животот како жени.
Животот го започнуваме како луѓе....хормони дефинираат што е машко а што женско во принцип.
Гледај го....кажи дали е машко или женско?

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Животот го започнуваме како луѓе....хормони дефинираат што е машко а што женско во принцип.
Гледај го....кажи дали е машко или женско?
Пошо си љубител на клипчиња, еве едно (малку ретардиранко) и за тебе:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
@EmilijaS
Спрема податоци на Републичкиот завод за статистика во 2017 година за силување пријавни се 77 полнолетни лица,а осудени се 39.
Неоснован страв или параноја е тоа твоето :)
Нормално е ако некој е појак од некого да злоупотреби сила.....во некој процент од популацијата. Не живееме во идеален свет, а силувањето повеќе го осудуваат мажите од жените...биди сигурна во тоа.
Автоматски споено мислење:

Пошо си љубител на клипчиња, еве едно (малку ретардиранко) и за тебе:

Мислев на подоцнежна возраст, до пубертет....не во ембрионска фаза.

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Мислев на подоцнежна возраст, до пубертет....не во ембрионска фаза.
Па првиот коментар на кој ми се изнасмеа се однесуваше на ембрионската фаза. :(

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Заради тоа што тролаше, а знаев дека е тоа така :)
Не би ти се смеел на глупости секако затоа што знам каков памет носиш и колку ти вреди тиквата.....а и слабост ми се жените, не можам да им љубоморам, завидувам или мразам :D

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Он се насмеа пошто знаеше дека кје се јави некој да изреагира, чекав и јас за да му ставам љубов, како ... ај дуууушичка, па го штипкаш за обравчето... сакам да верувам дека и твојто беше исто....

Ми фали таков риекшн...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Он се насмеа пошто знаеше дека кје се јави некој да изреагира, чекав и јас за да му ставам љубов, како ... ај дуууушичка, па го штипкаш за обравчето... сакам да верувам дека и твојто беше исто....

Ми фали таков риекшн...
Он а бед деј може и јас ќе го залапав црвот од јадица. :D А затоа што релативно слабо се разбирам од биологија ќе го изедев стапот :LOL:
Верувам дека во моменти кога ги грее сонцето и им дава живот ретко кој би реагирал негативно. Верувам дека ние како родени негуватели на овој свет носиме во нас многу повеќе од тоа што прикажуваме. Можеби некогаш од чиста досада....верувам дека причините се многу едноставни, треба секој да си ги бара корените.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
Он а бед деј може и јас ќе го залапав црвот од јадица. :D А затоа што релативно слабо се разбирам од биологија ќе го изедев стапот :LOL:
Верувам дека во моменти кога ги грее сонцето и им дава живот ретко кој би реагирал негативно. Верувам дека ние како родени негуватели на овој свет носиме во нас многу повеќе од тоа што прикажуваме. Можеби некогаш од чиста досада....верувам дека причините се многу едноставни, треба секој да си ги бара корените.
Значи он има нон стоп бед деј според тебе?

Замисли па кога ќе дознае дека преговарам за модератор на подфорум кај што е активен....

Но битно е да не се забегува, да се бара балансот, па да дојде време кога феминизам нема да ни треба, пошто тоа си е природата....

d4ydoek-2df41459-b3f8-4678-ac5a-f192ee66791c.jpg

Последно уредено:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Секој носи фрустрации, додека не ги исчисти... Јунг за тоа прави муабет... да си ја инкорпорираш сенката... тоа е трансформацијата...
То во секој случај. Али фрустрации како настануваат е прашање и колку е подобро да се спречи нивно настанување колку шо можи, нормално. А би се спречило настанување на фрустрации ако се ослободи патот до целта на индивидуата.

Спрема податоци на Републичкиот завод за статистика во 2017 година за силување пријавни се 77 полнолетни лица,а осудени се 39.
Неоснован страв или параноја е тоа твоето :)
Нормално е ако некој е појак од некого да злоупотреби сила.....во некој процент од популацијата. Не живееме во идеален свет, а силувањето повеќе го осудуваат мажите од жените...биди сигурна во тоа.
Нормално дека е вид на параноја, ама сосем основана. Пошто силување е најлошо нешто шо можи да се случи во таква уличка.

Сите жени до полнолетство, барем еднаш се обејктифицирани, омаловажувани и пипкани во јавност. И се гадни искуства, прават проблеми со перцепција за себе и своја вредност. Ама чинам, ова се докажува со постоењето на "Јавна Соба". Пошто сега се шо е негативно се донесе и на интернет за побрз пристап.

Член од
8 јануари 2020
Мислења
806
Поени од реакции
2.020
То во секој случај. Али фрустрации како настануваат е прашање и колку е подобро да се спречи нивно настанување колку шо можи, нормално. А би се спречило настанување на фрустрации ако се ослободи патот до целта на индивидуата.

Нормално дека е вид на параноја, ама сосем основана. Пошто силување е најлошо нешто шо можи да се случи во таква уличка.

Сите жени до полнолетство, барем еднаш се обејктифицирани, омаловажувани и пипкани во јавност. И се гадни искуства, прават проблеми со перцепција за себе и своја вредност. Ама чинам, ова се докажува со постоењето на "Јавна Соба". Пошто сега се шо е негативно се донесе и на интернет за побрз пристап.
Е тоа како настануваат... знаеш како викаат психолозите... Итс олвејс д пернтс!

Ај бе ко занимација да прајме кејс стади, отвори тема, да земеме еден член пример од форумот со изразени фрустрации, и да поставуваме хипотези... можеби и ќе му помогнеме, а он ќе заштеди некој денар уф овие некомотни времиња?

Имам одма на ум неколку, еден дури фаворит!

Од љубофф тоа....

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Ај бе ко занимација да прајме кејс стади, отвори тема, да земеме еден член пример од форумот со изразени фрустрации, и да поставуваме хипотези... можеби и ќе му помогнеме, а он ќе заштеди некој денар уф овие некомотни времиња?
Неетички да не е мешање во интима? :LOL: :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom